Kombinezon czy wystarczy kurtka + kask + rekawice
• Strona 1 z 1
Kombinezon czy wystarczy kurtka + kask + rekawice
Nie dawno kupilem moj pierwszy, mocniejszy motocykl. Przyszla pora na zakup ciuszków. Zastanawiam sie nad kupnem calego kombinezonu, wydaje mi sie, ze na takie rzeczy nie ma co zalowac pieniedzy. Co sadzicie o takim:
http://allegro.pl/item757321903_promocja_kombinezon_tschul_727_garb_moto_akces.html (otwórz link)
Czy lepiej kupic osobno kurtke i spodnie albo moze nie potrzeba mi bedzie spodni tylko sama kurtka? W sezonie letnim napewno jest cieplej, ale teraz w samych dzinsach potrafi przewiac to i owo, no i chodzi tez o bezpieczenstwo. Jezeli ktos ma jakis sprawdziony sprzecik za dobre pieniadze to poprosze o pomoc.
http://allegro.pl/item757321903_promocja_kombinezon_tschul_727_garb_moto_akces.html (otwórz link)
Czy lepiej kupic osobno kurtke i spodnie albo moze nie potrzeba mi bedzie spodni tylko sama kurtka? W sezonie letnim napewno jest cieplej, ale teraz w samych dzinsach potrafi przewiac to i owo, no i chodzi tez o bezpieczenstwo. Jezeli ktos ma jakis sprawdziony sprzecik za dobre pieniadze to poprosze o pomoc.
-
teges - Świeżak
Spodnie proponuję też kupić. Zobacz 12 post viewtopic.php?t=628&start=4100
A kombi będzie dobre
A kombi będzie dobre
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
C-bool napisał(a):Zobacz 12 post viewtopic.php?t=628&start=4100
no zdjecia mowia same za siebie, bede kupowal caly kombinezon, a w tym roku zaprzestane juz chyba jazdy w zwyklych ciuszkach. nie ma zartow.
nad kaskiem sie zastanawiam takim: http://allegro.pl/item760738205_agv_kas ... roz_m.html
ewentualnie jakis uvex albo lazer, zobacze jeszcze. sredniej klasy kaski albo raczej bardzo sredniej, ale moze na razie wystarczy.
do tego jeszcze rece no i chyba buty, wyjdzie kolo 2000 zl.
-
teges - Świeżak
Nie polecam K3, jest tandetnie wykonany. Lepiej dołożyć parę groszy i kupić chociażby HJC CS-R1.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie zapomnij o BUTACH, jak jeszcze nie masz to śmiesznie będziesz wyglądał kombii i adidaski
Poszukaj dobrze na allegro czasami można znaleźc mało używany kombi 2PC firmy z wyższych półek w cenie tego tschula, ale nie mówię że jest zły. Firmę chwali sporo osób.

Poszukaj dobrze na allegro czasami można znaleźc mało używany kombi 2PC firmy z wyższych półek w cenie tego tschula, ale nie mówię że jest zły. Firmę chwali sporo osób.
-
MaRRiusz - Świeżak
no dzieki chlopaki za odpowiedzi, nad butami tez pomysle. moj znajomy sprowadza takie rzeczy z USA, bedzie tylko problem chyba z rozmiarem dla mnie, na codzien nosze S, wiec rozmiar mniejszy, bo z tego co slyszalem zawsze kupuje sie jeden rozmiar mniejszy, bedzie chyba ciezko dostac. z butami i reszta osprzetu nie bedzie chyba wiekszego problemu
-
teges - Świeżak
teges napisał(a):na codzien nosze S, wiec rozmiar mniejszy, bo z tego co slyszalem zawsze kupuje sie jeden rozmiar mniejszy
Ja o czymś takim jeszcze nigdy nie słyszałem, że zawsze się kupuje rozmiar mniejszy
be unique!
-
skinny500 - Świeżak
byc moze ktos mnie w blad wprowadzil, powiedziano mi, ze skora i tak sie rozbije i bedzie poprostu na mnie wisiala. mniejsza o to, ciuszki ze stanow napewno wyjda mnie taniej niz tutaj w polsce. i tak chyba zrobie, beda w kontenerze sciagac motory, doloza jeszcze dla mnie bety, za transport nic nie zaplace, a dostane dobry sprzecik za dobre pieniadze
-
teges - Świeżak
Bo skóra się ułoży, ale to nie powód żeby kupować zawsze rozmiar mniejsze. Po prostu jak jeden rozmiar jest Ci za wielki, a mniejszy wydaje się ciasny to wtedy kupujesz ten mniejszy, bo się dopasuje (mimo, że w jednym z artykułów na tym portalu napisano, że wcale tak nie jest).
be unique!
-
skinny500 - Świeżak
Re: Kombinezon czy wystarczy kurtka + kask + rekawice
no to jak nie chcesz żałować pieniędzy to kup sobie coś lepszego, czytaj bezpieczniejszego.........teges napisał(a):Nie dawno kupilem moj pierwszy, mocniejszy motocykl. Przyszla pora na zakup ciuszków. Zastanawiam sie nad kupnem calego kombinezonu, wydaje mi sie, ze na takie rzeczy nie ma co zalowac pieniedzy. Co sadzicie o takim:
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
teges napisał(a):no dzieki chlopaki za odpowiedzi, nad butami tez pomysle. moj znajomy sprowadza takie rzeczy z USA, bedzie tylko problem chyba z rozmiarem dla mnie, na codzien nosze S, wiec rozmiar mniejszy, bo z tego co slyszalem zawsze kupuje sie jeden rozmiar mniejszy, bedzie chyba ciezko dostac. z butami i reszta osprzetu nie bedzie chyba wiekszego problemu
Czy buty czy kombi ma pasować, a nie być o rozmiar mniejszy, jak Cię będzie uwierało na szwach to raczej tutaj się nie rozejdzie. Rusz dupę i pojeździj po sklepach po przymierzaj i będziesz wtedy wiedział który kombi leży jak ulał, to co się rozejdzie to tylko dopasowanie się jego do ciała, a nie rozciągnięcie o rozmiar

-
MaRRiusz - Świeżak
Re: Kombinezon czy wystarczy kurtka + kask + rekawice
kosta napisał(a):no to jak nie chcesz żałować pieniędzy to kup sobie coś lepszego, czytaj bezpieczniejszego.........teges napisał(a):Nie dawno kupilem moj pierwszy, mocniejszy motocykl. Przyszla pora na zakup ciuszków. Zastanawiam sie nad kupnem calego kombinezonu, wydaje mi sie, ze na takie rzeczy nie ma co zalowac pieniedzy. Co sadzicie o takim:
tylko co?
-
teges - Świeżak
- budweiser
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość