Problem Honda NS-1
• Strona 1 z 1
Problem Honda NS-1
Posiadam Honde Ns-1 i mi przerywa przy określonych obrotach. Do tego dochodzą strzelania z silnika. Niedawno zaczął jeszcze strasznie dymić. byłem u jednego gościa i powiedział, że spala sie płyn przekładniowy i trzeba wymienić uszczelniacz. Lecz nie jestem pewny czy to prawda. Jak w tym problem to gdzie moge takiego dostac? Bardzo prosze o pomoc.
- david1404
- Świeżak
W samochodach jak silnik benzynowy kopci na biało to znaczy, że bierze olej ale sam mam NS-1 i nie mam takiego problemu.
Mój kopci na niebiesko, wiadomo jak jest zimny. 2 suw to przeważnie zawsze kopci na niebiesko.
Mój kopci na niebiesko, wiadomo jak jest zimny. 2 suw to przeważnie zawsze kopci na niebiesko.
- nemsiu
- Świeżak
Tak kopcenie może mieć coś wspólnego z przerywaniem i prawdopodobnie jest to wina uszczelki pod głowicą bądź uszczelniaczy na wale.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
andrzej551 - Bywalec
Padniętą uszczelkę pod głowicą.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
jezeli dymi na bialo (mocno) i przerywa to na 99,9% jest to uszczelka pod glowica. Bierze płyn chłodniczy. A plyn sie nie spala wiec to moze byc powod przerywania. na upartego moze to byc simerring na wale- przepuszcza olej ktory tak samo sie nie spala jak plyn. ale ja jestem za plynem chlodniczym. wymien uszczelke i powinno byc po problemie.
- Morrogh
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość