Odpowietrzanie hamulca
• Strona 1 z 1
Odpowietrzanie hamulca
Witam!!
Czy ktoś z was odpowietrzał Hand brake??
Wiem jak go podłączyć żeby mieć w dt 50 tyny hamulec w nodze i w ręku, ale nie wiem do końca jak go odpowietrzać. Czy tak samo jak normalny hamulec czy jakimś innym sposobem
Czy ktoś z was odpowietrzał Hand brake??
Wiem jak go podłączyć żeby mieć w dt 50 tyny hamulec w nodze i w ręku, ale nie wiem do końca jak go odpowietrzać. Czy tak samo jak normalny hamulec czy jakimś innym sposobem
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Wymiana,plynu,ham ... ,7986.html
a co ten w rece to nie normalny?
czasem ciesze sie, ze mam bebny
a co ten w rece to nie normalny?
czasem ciesze sie, ze mam bebny

- talta
- Mieszkaniec forum
tak ale w dt masz sprzęgło, a ma być też w tej samej ręce hamulec, ale tylny, połączony przewodem z nożną pompką.
Czyli 2 pompki hudrauliczne, a jeden zacisk.
W simsonku nie zrobisz sobie tego co chce:p
Czyli 2 pompki hudrauliczne, a jeden zacisk.
W simsonku nie zrobisz sobie tego co chce:p
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
Chodzi mi o to żeby był hamulec zarówno w lewej ręce jak i w nodze.
Wiem jak to podłączyć ale nie wiem cyz jest jakiś inny sposób odpowietrzania.
W tym układzie są 2 pompki hamulca (w nodze i w lewej ręce) a jeden zacisk i to wszystko.
Chce żęby podczas jazdy na gumie z dwoma nogami na kanapie, móc kontrolować tylne koło za pomocą hamulca który będę miał w lewej ręce powyżej sprzęgła. Oczywiste jest że nie mogę wtedy używać hamulca nożnego. Nie chcę usuwać nożnego hamulca bo mimo wszystko będzie mi przydatny do poruszania się po mieście.
Mam nadzieje żę teraz wiecie o co mi chodzi.
Wiem jak to podłączyć ale nie wiem cyz jest jakiś inny sposób odpowietrzania.
W tym układzie są 2 pompki hamulca (w nodze i w lewej ręce) a jeden zacisk i to wszystko.
Chce żęby podczas jazdy na gumie z dwoma nogami na kanapie, móc kontrolować tylne koło za pomocą hamulca który będę miał w lewej ręce powyżej sprzęgła. Oczywiste jest że nie mogę wtedy używać hamulca nożnego. Nie chcę usuwać nożnego hamulca bo mimo wszystko będzie mi przydatny do poruszania się po mieście.
Mam nadzieje żę teraz wiecie o co mi chodzi.
- szybki90
- Świeżak
Stunterzy robią HB na drugim zacisku... Jak podłączysz drugą pompę do zacisku to po naciśnięciu nogą hamulca wpompuje ci płyn do zbiorniczka w dodatkowej pompie pod sprzęgłem... I w drugą stronę ręka wpompuje w zbiorniczek od nożnego... Trzeba by zaworek stosować etc... W praktyce Łatwiej wychodzi zamontowanie dodatkowego zacisku na tarczy z tyłu i dodatkowa pompa do tego
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Wstawienie drugiego zacisku to dość kosztowna sprawa, dlatego robię takie rozwiązanie jakie podpatrzyłem w przerobionej cbr 600 f4i sport.
O jaki zaworek chodzi i gdzie go dostać.
No i w końcu jak odpowietrzyć taki scalony układ??
O jaki zaworek chodzi i gdzie go dostać.
No i w końcu jak odpowietrzyć taki scalony układ??
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm