Problem z CHŁODNICĄ POMOCY
• Strona 1 z 1
Problem z CHŁODNICĄ POMOCY
Witma, mam problem z chłodnica w gilerze SMT (supermoto)
mam mala szczeline na samym dole chlodnicy i mi wycieka płyn .
Gadałem z mecchanikiem motocyklowym i doradzil mi zebym kupil sobie taki szary proszek na stacji benzynowe i wsypal do zbiornika gdzie znajduje sie plyn chlodniczy w moim przypadku byla to woda bo sie skonczyl plyn.
Niestety nic to nie pomogło a jak wracalem do domu ostatnio to przegrzal mi sie troche motorek. ;/ i cos dziwnie mi skwierczalo albo strzelalo taki dziwny dźwiek w zbiorniku do chłodnicy a miałem ciagle max wody...
Wiecie co zrobic z ta mala szpara ??
zakleic czyms specjalnym od zewnatrz czy dac do sapawania aluminum czy cos jeszcze innego???
MAM NADZIEJE ŻE POMOŻECIE ...
mam mala szczeline na samym dole chlodnicy i mi wycieka płyn .
Gadałem z mecchanikiem motocyklowym i doradzil mi zebym kupil sobie taki szary proszek na stacji benzynowe i wsypal do zbiornika gdzie znajduje sie plyn chlodniczy w moim przypadku byla to woda bo sie skonczyl plyn.
Niestety nic to nie pomogło a jak wracalem do domu ostatnio to przegrzal mi sie troche motorek. ;/ i cos dziwnie mi skwierczalo albo strzelalo taki dziwny dźwiek w zbiorniku do chłodnicy a miałem ciagle max wody...
Wiecie co zrobic z ta mala szpara ??
zakleic czyms specjalnym od zewnatrz czy dac do sapawania aluminum czy cos jeszcze innego???
MAM NADZIEJE ŻE POMOŻECIE ...
- Jamall
- Świeżak
Ponoc wbicie jajka pomaga ale nie sprawdzalem
Zorientuj sie ile kosztuje uzywana chlopdnica w dobrym stanie i bedziesz wiedziel czy warto...

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
wlej płyn do chłodnic, bezpośrednio do chłodnicy a nie do zbiorniczka wyrównawczego. Rozgrzej motor, ale staraj się ciągle uzupełniać wodę która wyleciała, trochę jest z tym męczenia. Gdy się rozgrzeje wsyp ten proszek do chłodnicy i pojeździj nim. ale tak żeby cały czas była wyższa temp płynu w chłodnicy. Ja tak uszczelniałem w sx 125 i dało radę. Jak ta metoda się nie sprawdzi to spawaj chłodnicę. Zauważyłem zę jak ma się zwykłą wodę w chłodnicy to proszek nie chce nic uszczelniać z płynem do chłodnic daje radę;)
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm