Honda Cbr 125, wszystko o motocyklu.
Zmienić moto. CBR to 125 4t nie ma tu czego wymagać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam mam pytanie odnośnie cbr 125 r 2007 -
A mianowicie, dopiero rozpoczynam moją przygode z motocyklami i planuje zakupić honde 125 2007 rok lub nowszą moje pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na sprawdzenie na motocyklu w którym roku został wyprodukowany? Może to głupie pytanie a myśle że podniosą się głosy iż tak, ale interesują mnie tylko konkretne odpowiedzi "nie" lub "tak" a jeśli tak to oczywiście jak to sprawdzić?
A mianowicie, dopiero rozpoczynam moją przygode z motocyklami i planuje zakupić honde 125 2007 rok lub nowszą moje pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na sprawdzenie na motocyklu w którym roku został wyprodukowany? Może to głupie pytanie a myśle że podniosą się głosy iż tak, ale interesują mnie tylko konkretne odpowiedzi "nie" lub "tak" a jeśli tak to oczywiście jak to sprawdzić?

AMOK
CBR F3
CBR F3
- AK
- Świeżak
tak oczywiście dzięki numerom które są wyryte na ramie
Jedziesz do jakiegoÅ› serwisu hondy lub tam gdzie siÄ™ rejestruje pojazdy i prosisz aby sprawdzili ten i ten numer ramy i oni ci sprawdzajÄ…
Pozdro ;d

- maczoszym12
- Świeżak
-
Kamil co do wtrysku to moze i cos blokuje ale ja w gazniku zadnej elektroniki nie widze xD wiec jak moze blokowac skoro nie ma czego, przekrecasz manete otwiera sie przpustnica i lecisz i co ma do tego elektryka>?
- Spidey
- Świeżak
Mam pytanko... bo mam "brudne" felgi tzn. zero połysku tylko są całe czarne jak tutaj :
http://allegro.pl/item788187039_honda_c ... ml#gallery
a chciałbym je sobie wypolerować i pomalować tak jak tutaj:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1559128
Wiecie czym to się robi aby nie zrobić kaszany??
http://allegro.pl/item788187039_honda_c ... ml#gallery
a chciałbym je sobie wypolerować i pomalować tak jak tutaj:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1559128
Wiecie czym to się robi aby nie zrobić kaszany??
- maczoszym12
- Świeżak
Poszukaj, było kilka tematów o polerowaniu aluminium. Ale żeby tak felgi zrobić to trzeba kilkanaście godzin na to poświęcić.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Witam
Przymierzam siÄ™ do wymiany oleju w mojej Hondzie.
1.Jaki olej lejecie siÄ™ do hondy?
2.Czy i ew. gdzie znajduje siÄ™ filtr oleju?
3.Przebieg hondy dobija do 8tyś (2007r). Czy wymieniać świecę?Ew. na jaką?
Przymierzam siÄ™ do wymiany oleju w mojej Hondzie.
1.Jaki olej lejecie siÄ™ do hondy?
2.Czy i ew. gdzie znajduje siÄ™ filtr oleju?
3.Przebieg hondy dobija do 8tyś (2007r). Czy wymieniać świecę?Ew. na jaką?
-
Kuraq78 - Świeżak
Ja zalałem do siebie Castrola 10W50
Filtru oleju nie ma.
Co do wymiany sadze ze jest to nie potrzebne jednak jak ktos dba o sprzęt to wymienia ją co sezon.
Teraz zamierzam swoją cbrke sprzedać tak więc ku nowemu użytkownikowi wszystko co potrzeba na nowy sezon wymieniłem.
Filtru oleju nie ma.
Co do wymiany sadze ze jest to nie potrzebne jednak jak ktos dba o sprzęt to wymienia ją co sezon.
Teraz zamierzam swoją cbrke sprzedać tak więc ku nowemu użytkownikowi wszystko co potrzeba na nowy sezon wymieniłem.
- MECHA-MOT
- Świeżak
Ludzie JAPIER.... jak zacząłem czytać tan temat to myślałem ,że mnie coś pierdolnie.
Specjalnie się tu zalogowałem i chciałbym ostateczie powiedzieć ,że cbr jedzie 140 co więcej ja ważący 55 - 57 kg wyciskałem na niej 150 na lekko pochyłym terenie bez wiatru.
Po zamontowaniu układu tłumiącego firmy "Arrow"
wyciągneła 160 na drodze szybkiego ruchu bielsko cieszyn koło Jysk
sprawdzane z samochodowym licznikiem i z nawigacjÄ….
(Licznik w cbr oszukuje o 3 - 5 km/h ).
To tyle co do prędkości.
Specjalnie się tu zalogowałem i chciałbym ostateczie powiedzieć ,że cbr jedzie 140 co więcej ja ważący 55 - 57 kg wyciskałem na niej 150 na lekko pochyłym terenie bez wiatru.
To tyle co do prędkości.
- Szychan
- Świeżak
nawigacja tez oszukuje
strasznie widze sie zdenerwowałes ale nie wziałes pod uwage że nie kazdy ma wydech firmy arrow i nie kazdy ma pod oknem droge szybkiego ruchu i jyska. ja do jyska mam ze 150 km ;/ wiec co 150 nie wycisne ? bez sensu ten twój post. kazdy wie że moto róznie idą. to zalezy od przełożen od wagi kierowcy. od modyfikacji. pozatym kazdy licznik moze nieco oszukiwac a z samochodowym nie zmierzysz dokładnie co do tych 3-5 km

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Nie rozumiem czemu młodzi mają fazę na tego v maxa? Cały czas ciśniesz tym vmaxem na trasie czy żeby się pochwalić ile jechałeś? Czym bym nie jechał to jak podjadę na osiedle jakimś sprzętem to pierwsze pytanie, ile to jedzie, o 240 na liczniku i co zamyka?
Po za tym, ile masz koni w tej cbr ? 15? i 160 lecisz? Ciekawe..

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Szychan napisał(a):Ludzie JAPIER.... jak zacząłem czytać tan temat to myślałem ,że mnie coś pierdolnie.
To tyle co do prędkości.
Chyba jak ją zrzucisz w przepaść to tyle wyciągniesz... chociaż może przez tego Jysk'a tyle leci... na YT nie ma żadnego filmu nakręconego koło Jysk'a i latają tak średnio po 130km/h więc może to przez to

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Cbr na gaźniku 2006 10tys przejechane jeżeli się rozpierdzieli tłumnik na oponach 90 przód 120 tył po skorygowaniu przez dobrego mechanika gaźnika i komina leci 130 tyle co do prędkości. A ty jaki ci cbr leci 160 do wg przyciągania ziemskiego musiałbyś ją rzucić z konkretnej skarpy i połóz sie na baku przed lotem a co do rs5 to poczytaj instrukcje jesli znacz angielski^^ były wersje do niektórych Państw rs cos tam
Ale te wersje niczym się nie róznią tylko mogą sie trafic podgrzewane manetki czy cos pisze w instrukcji ;D
LWG^^^ pozdrawiam

LWG^^^ pozdrawiam
- zygacbr
- Świeżak
Ludzie przestańcie głupoty opowiadać ... zal mi was .
mam cbr-ke z 2009 roku na wtrysku i na prostej mi idzie 154 km/h (mierzono z autem i nawi) ale miałem nie cale 160 na liczniku . jak ja kupiłem była ZABLOKOWANA na 110 km/h , i co zrobiłem ?
- wydech arrow (używany 250 zl+malowanie)
- sportowy filtr powietrza (79 zl)
I dopiero dostałem się do hondy aby mi zmienili mapki
co zajęło im godzine i zapłaciłem 299 zł . przed zmiana mapek MUSIMY zrobić mały tuning (np. wydech) bo później jak wymienimy wydech na odblokowanej cbr-ce to zamiast mieć więcej koni to właśnie będziemy mieć mniej , bo wtedy wtrysk jest ustawiony na odpowiedni moment pracy silnika z odpowiednim wydechem a jak już wymienimy to nie będzie to samo tak samo filtr powietrza itd...
i proszę nie mówić ze jak cbr-ka pojedzie 160 to jest wielki mit bo gwarantuje wam jakbym jeszcze coś przy mojej zrobił np. zębatki to by tyle pojechała
pozdrawiam .
mam cbr-ke z 2009 roku na wtrysku i na prostej mi idzie 154 km/h (mierzono z autem i nawi) ale miałem nie cale 160 na liczniku . jak ja kupiłem była ZABLOKOWANA na 110 km/h , i co zrobiłem ?
- wydech arrow (używany 250 zl+malowanie)
- sportowy filtr powietrza (79 zl)
I dopiero dostałem się do hondy aby mi zmienili mapki
co zajęło im godzine i zapłaciłem 299 zł . przed zmiana mapek MUSIMY zrobić mały tuning (np. wydech) bo później jak wymienimy wydech na odblokowanej cbr-ce to zamiast mieć więcej koni to właśnie będziemy mieć mniej , bo wtedy wtrysk jest ustawiony na odpowiedni moment pracy silnika z odpowiednim wydechem a jak już wymienimy to nie będzie to samo tak samo filtr powietrza itd...
i proszę nie mówić ze jak cbr-ka pojedzie 160 to jest wielki mit bo gwarantuje wam jakbym jeszcze coś przy mojej zrobił np. zębatki to by tyle pojechała
pozdrawiam .
- CBR125RRR
- Świeżak
ale 2t wyprzecisz cbr-ka na 1,2,i 3 biegu 2t z 4 t nie ma szans sam sie na tym przekonalem a kumpel mial rs pro sport najmocniejsza wersja. a ja zwykla cbr
- kamilmotobil
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości