Cześć wypada sie mi przywitać
• Strona 1 z 1
Cześć wypada sie mi przywitać
jestem tu po raz pierwszy i cześć wszystkim tubylcom oraz tubylczynią
posiadam stary model suz. gsxr 750 pierwszy wodniak z 93 roku sprzęt ma juz wile sezonów za sobą ale jednak jeszcze jezdżi przebieg 80 tys km
bierze lekko olej
))) ale za to ma nowy rozrzad oraz tarcze sprzęgłowe i spręzyny docisku producent tej maszynki zaleca do tego modelu olej 10w 40
i taki był lany przez szereg lat ale niestety ubywa go coraz więcej ok 500ml na 1 tys km. Czy defakto lac dalej ten olej czy wlac mu jakiś gęsciejszy ? w celu wyciszenia go i ograniczenia spalania oliwki , aha sprzet czasem dostaje po garach i lubie go dośc więc sprzedawać jeszcze teraz bym nie chciał .
posiadam stary model suz. gsxr 750 pierwszy wodniak z 93 roku sprzęt ma juz wile sezonów za sobą ale jednak jeszcze jezdżi przebieg 80 tys km
bierze lekko olej

i taki był lany przez szereg lat ale niestety ubywa go coraz więcej ok 500ml na 1 tys km. Czy defakto lac dalej ten olej czy wlac mu jakiś gęsciejszy ? w celu wyciszenia go i ograniczenia spalania oliwki , aha sprzet czasem dostaje po garach i lubie go dośc więc sprzedawać jeszcze teraz bym nie chciał .
- marco79
- Świeżak
nie chce sie zje**ć na początek ale, od powitań jest INNY DZIAL
witam
teraz doczytałem do konca, jak by nie patrzeć przywitałem ładnie
a olej gęściejszy
witam
teraz doczytałem do konca, jak by nie patrzeć przywitałem ładnie

a olej gęściejszy

Ostatnio edytowano 19/9/2009, 17:54 przez laser, łącznie edytowano 1 raz
-
laser - Bywalec
Labo gesciejszy olej albo nowe pierscienie.
PS;Jest juz temat w któym sie witamy.Dokładniej w HP.
PS;Jest juz temat w któym sie witamy.Dokładniej w HP.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
ok wleje 15w 50 ale czy bede mógł go uzywac tak samo jak do tej pory ? tzn. to był kiedys sprzęt sportowy i nadal nim jest tylko ze z tamtej epoki i jest tez traktowany jak sprzet wysokoobrotowy czy lejąc w ten silnik 15w 50 bede mógł bez szkody kręcić go do wysokich obrotów tak jak robiłem dotychczas ?
- marco79
- Świeżak
Jak zaleje full syntetyka to moze silnik rozszczelnic.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Boże trzymajcie mnie
Ja zalałem full syntetyk do moto z 35 tyś przebiegu i jest to 125. Zrobiłem już od wymiany 3k i ani grama oleju nie bierzę..
Skrzynia według mnie fajniej chodzi i jest ogólnie spoko..
Chyba zazdroscicie że ktoś ma 50 zł na olej syntetyczny? bo nie czaje was.. jakby rozszczelniał się silnik w nowych moto to by pisali na oleju żeby lać tylko do nowych moto..

Ja zalałem full syntetyk do moto z 35 tyś przebiegu i jest to 125. Zrobiłem już od wymiany 3k i ani grama oleju nie bierzę..
Skrzynia według mnie fajniej chodzi i jest ogólnie spoko..
Chyba zazdroscicie że ktoś ma 50 zł na olej syntetyczny? bo nie czaje was.. jakby rozszczelniał się silnik w nowych moto to by pisali na oleju żeby lać tylko do nowych moto..
- Puccy
- Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości