bezpodstawny mandat. co robic ?
• Strona 1 z 1
bezpodstawny mandat. co robic ?
yo. dzis spotkala mnie bardzo niemila sytuacja. zaczne od poczatku. jezdzilem sobie w mojej miejscowosci moja kawa zx6r przez okolo 30minut. gdy wracalem juz do domu to moj brat szedl przy drodze i zatrzymal mnie i powiedzial mi ze 200 metrow dalej stoją miśki i zebym zawrocil. no to ja zawrocilem i pojechalem okrężną droga do domu. dojechalem i wprowadzilem moto do garazu. potem wychodze z garazu i patrze a tu radiowoz stoi przed garazem i miski w srodku kaza mi jechac na komisariat. pojechalem za nimi i na komisariacie dostalem mandat 500zl i 6pkt. za nic. za to ze jezdzilem. bo nie uciekalem im przeciez bo nie machal mi lizakiem zebym sie zatrzymal. nie zapierdalalem tez nie wiadomo jak szybko. powiedzieli ze po prostu za glosno jezdze , za szybko przyspieszam , gwaltownie hamuje itp. ale zadnych dowodow na to nie mieli. zadnych foto czy filmow. NIC! tak po prostu. a ja glupi przyjąłem mandat
w mandacie wpisal mi : "Zasady zachowania na drodze art.3 pkt.1 PoRD w.20.2 art. 97 KD
Artykuł ten brzmi :
"Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie."
A ja nic takiego wtedy nie robilem. jezdzilem normalnie jak kazdy inny uczestnik ruchu. Po prostu chamstwo.
Dodam od siebie ze ja jeszcze sie ucze. jestem w szkole zawodowej i zarabiam uczniowskie 100zl miesiecznie.
wiec nie stac mnie na zaplate tego mandatu. Wiem ze moglem nie przyjmowac i walczyc w sodzie o to. ale niestety. czy teraz moge sie jakos odwolac o umozenie tego mandatu ? Bo nie stac mnie na zaplate tego. Mam samochód opel tigra i kawe zx6r. Oba te pojazdy sa zarejestrowane na moja matke i ja jako wspolwlasciciel. czy moze byc tak ze komornik wezmie ktorys z tych pojazdow ? prosze was o pomoc. co moge zrobic? pozdro

Artykuł ten brzmi :
"Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie."
A ja nic takiego wtedy nie robilem. jezdzilem normalnie jak kazdy inny uczestnik ruchu. Po prostu chamstwo.
Dodam od siebie ze ja jeszcze sie ucze. jestem w szkole zawodowej i zarabiam uczniowskie 100zl miesiecznie.

-
2pac - Świeżak
hmmmm
dziwne.
zarabiasz 100 zł miesiecznie
masz kawe zx6r
tankujesz
cos sie nie zgrywa
dziwne.
masz kawe zx6r
tankujesz
cos sie nie zgrywa
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
TroyaN1984 napisał(a):hmmmm
dziwne.
masz kawe zx6r
tankujesz
cos sie nie zgrywa
no nie dziw się radzi se chłopak . A co do mandatu to zle zrobiłeś , że go przyjąłęś . Teraz to już dupa . Wystawili ci za nic i tyle . Ogólnie po to są psy żeby wystawić mandat takiemu co pracuje albo coś z sobą reprezentuje , albo jakiejś emerytce co krzywo po pasach przeszła . Chodzi o to żeby dziure budżetową załatać . Postawcie mi człowieka a paragraf sie znajdzie . Tak jest wszedzie teraz w Polsce. Pecha miałeś i tyle . Nic już teraz nie zrobisz .
Żal tylko że te psy powinni poziom jakiś trzymać wszak noszą orzełka na czapce - symbol naszego Państwa .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
-
patryk83 - Bywalec
Ale teraz to juz jest DU**A. Ja bym nie podpisal, bo nie mieli zadnego dowodu. Tak samo nie pojechalbym na komende. A pozatym, to dziwne ze wiedzieli gdzie mieszkasz. Skoro pojechales okrezna droga... Chyba ze widzieli jak zawracasz i pojechali za Toba...
Ostatni rok na UAM
| www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008
)))

-
caliber1986 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości