Zobacz wÄ…tek - skora vs. tworzywo
NAS Analytics TAG

skora vs. tworzywo

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Kris2k » 3/1/2007, 23:39

dormarcia... Sidi Vertigo powiadasz... i jak sie w tym chodzi? Podeszwa nie jest za twarda na taki codzienny uzytek? Bo juz mialem dwie okazje na allegro kupic inne sportowe buty i jedyne co mnie powstrzymalo to wlasnie to ze nie da sie w nich normalnie chodzic :/
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dormarcia » 4/1/2007, 00:12

Kris no ale chyba butów motocyklowych się nie da nosić normalnie :shock:
na codzien,
tak samo jak i butów narciarskich......bo nie wiem co masz na myśli pytając "codzienny użytek"

Podeszwa jest w miare miękka jak na te buty, chodzić się da, jest regulowanie na łydce ale po to żeby przejść np na postoju, ale nie chodzić cały czas....a mają też fajne wloty powietrza

Wiem, że są jeszcze buty rowerowe SIDI, ale czy są takie do codziennego użytku, to nie wiem, sprawdź to poprostu
dormarcia
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 00:21

No ja mam na mysli uzytek turystyczny, albo chodzenie w nich na uczelni caly dzien... a nie tylko przejscie np. na stacji benzynowej od dystrybutora do kasy... dalej uwazasz ze butow motocyklowych nie da sie nosic normalnie???
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dormarcia » 4/1/2007, 02:48

Kris2k napisał(a):No ja mam na mysli uzytek turystyczny, albo chodzenie w nich na uczelni caly dzien... a nie tylko przejscie np. na stacji benzynowej od dystrybutora do kasy... dalej uwazasz ze butow motocyklowych nie da sie nosic normalnie???

Kris, może niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni...może ja się poprostu nie znam :)

ja osobiście nie wyobrażam sobie noszenia butów motocyklowych wspomnianego chociażby typu cały dzień np przy wykonywaniu normalnych codziennych czynności....
tak samo jak w butach narciarskich, czy w butach rowerowych wpinanych w pedał,
sorry, ale ja jestem zwolennikiem zakładania odpowiedniego obuwia do odpowiedniego sportu czy to: wspinaczka, kręgle, tenis, kick-boxing
każdy typ buta ma spełniać swoją rolę-zadanie, poprostu
:roll:
dormarcia
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 08:39

Nooo... wiec odpowiedz na moje pytanie, czy da sie w nich chodzic na codzien brzmi NIE... i wlasnie dlatego takich tez nie kupie ;)

Tok rozumowania masz dobry, nie zaprzeczam... tylko w praktyce bedziesz musiala wozic z soba droga pare butow poprostu, bo nawet na male zakupy albo wypadzik z kolezakna/kolega na motocyklach na kawke/herbatke na miasto, w momencie jak trzebabedzie sie gdzies przejsc do kawiarni, z parkingu chociazby, a juz wogole wybierajac sie na spacerek, nawet maly... poprostu niedasz rady w tych butach. No bo jak Ty to widzisz w praktyce? :roll:
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 4/1/2007, 09:08

dlatego ja jezdze w wysokich martensach ze sie tak wtrace
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dormarcia » 4/1/2007, 09:48

W praktyce?
Normalnie.
Ale powtarzam Ci, że powinieneś chyba pogadać z kimś bardziej doświadczonym...
Ja z tego co pamiętam to spacerów romantycznych po górach czy plaży raczej nie da się w nich uskuteczniać.
Ale przejść tam gdzie się ma potrzebę to raczej nie problem.
Widzę, że nie chodziłeś w takich butach.
Ale jak jedziesz na przejażdzkę kilkugodzinną, to sorry ale butów na zmianę nie bierzesz...(to ja nawet o tym bym nie pomyślala) :lol:

Poza tym są różne rodzaje butów motocyklowych, nawet takie normalne do chodzenia, kup sobie dwie, trzy pary wtedy będziesz miał na każdą okazję :P

Ja na bank kupię SIDI Vertigo, bo je ostatnio kilka razy nosiłam i mi się podobają.
A jednak na motocyklu ważne jest bezpieczeństwo.
Nie wiem czym zamierzasz jeździć i jaki styl jazdy preferujesz.
Zawsze wszystko może się zdarzyć.
Znam taki przypadek w którym chłopcy najechali na siebie w zasadzie "stojąc w miejscu" i mimo dobrych butów motocyklowych, wyczynowych, chłopak doznał takiego urazu, że miał już kilka operacji i to nie koniec...niestety.
Ale uważam, że trzeba chronić się możliwie najlepiej :wink:
dormarcia
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 4/1/2007, 09:48

da radę chodzić w takich butach

może nie są to wygodne kapcie, ale bez przesady
idzie siÄ™ trochÄ™ jak na paradzie wojskowej, ale jak ktoÅ›
się nie przejmuje to można śmigać
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dormarcia » 4/1/2007, 09:55

Dokładnie!
Nie o wygodÄ™ tu chodzi.
:P

W martensach?
Tylko polecam te bez blachy - jak nie chcesz się pozbyć jakiejś częsci stopy lub kilku palców w razie "W".
dormarcia
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 19:37

No wlasnie chodzi o to zeby nie kupowac 3 par obuwia, a z Twoich wypowiedzi pierwotnie moznaby tak wnioskowac ;) W gruncie rzeczy myslimy o tym samym.
I tak, masz racje nie chodzilem w takich butach i dlatego pytalem o to Ciebie jak sie sprawuja w takim uzytku zwyczajnym.
Wlasnie dlatego mam w planie buty sportowo-turystyczne, wzglednie stricte turystyczne w ktorych mozna wybrac sie na moto a po dotarciu do celu zwiedzic okolice piechota... jak sadze, Vertigo nie nadadza sie do takiego stylu ich uzytkowania.
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 4/1/2007, 21:47

Kris2k,kupiles juz to wdzianko?
Ja mam modeke,model Shield,tez mialem problem z wyborem,tanie skóry mi nie podchodzily w ogóle,no wiec zdecydowalem sie na tekstylna.
Swoja sztuke zakupilem w Częstochowie w Bielbike,sprzedawca opuscil mi z 660 na 600zl,tyle ze to pełnia sezonu była...
Ogólnie jestem zadowolony,ma podpinke,protektory,zamki do przypiecia spodni,wywietrzniki itd...
Przez jeden dzien mialem tez Alpinestars T dyno-no i niestety,typowa kurtka do lansu,dobrze ze byla mozliwosc zwrotu towaru...

Obrazek (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 23:12

Ooo... mlody... dzieki za opinie :D
Kurtki nie kupilem jeszcze a wlasnie model Rookie wpadl mi w oko na stronce sklepowej BielBik'a :D
Maja je teraz w promocji za 490pln (normalnie 550pln) ale jak to bywa w promocjach... nie ma mojego rozmairu... masakra :/
Pytalem dzis o ta kurtke w Zabrzu-Grzybowicach, mam tam po drodze na uczelnie i oczywiscie problemu z kupnem nie bedzie... ale... promocji nie ma... a 550pln od reki tez nie mam... bajer. Poki co czekam.

To sa dosc podobne kurtki, zdazylo Ci sie w niej zmoknac?
Jest nieprzewiewna/nieprzemakalna (tak jak w opisie producenta)?
Zauwazyles jakies niedorobki? Kiepskie szwy czy cokolwiek innego?

Wlasnie na allegro znalazlem je za 420pln :D ...ze tez nie mam jeszcze tej ch****** pelnej aktywacji konta na allegro :/
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 4/1/2007, 23:23

Jest wykonana solidnie i z dobrych materiałów.
Jesli ubierzesz podpinke,to śmiało na biegun można ruszac-bardzo ciepła!,gdy temp jest w granicach 20'c to śmigam bez podpinki,wloty powietrza są na zamki- 2 z przodu i 2 na plecach...
Jedyne co mnie zdenerwowalo,to wewnetrzna kieszeń na dokumenty,zbyt mocno szarpnąłem i sie nieco naderwala :wink: ,na szczęście babcia przyszyła :twisted:
Pytales tez o ilosc kieszeni... wiec tak:
-2 na zewnatrz na zamek
-2 w podpince na zamek
-2 wewnatrz,(na dokunety)1 na zamek a druga na rzepy,
no i jeszcze jedna w podpince ,na komórke z taka klapką...
Przy prędkosći powyżej 140km/h zaczyna podwiewac miedzy kaskiem a stójką... wiec koniecznie kominarka ,albo kolnierz :wink:
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 23:27

Hehe... no to chyba mnie ostatecznie przekonales :D
wielkie dzieki!

a pochwal sie jeszcze w jakich buciorach jezdzisz? ;)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 4/1/2007, 23:33

Co do butów ,to niestety nie mam sie czym pochwalic,jeżdze w butach sportowych,zawsze skórzanych ale wiem ze to i tak lipa...
Co zrobic,podobaja mi sie tylko alpinestars smx,albo sidi,a 900zl to lekka przesada.
Narazie ubrałem góre:
-kask, Agv k-series
-rekawice,probiker racing f308
-no i kurtka Modeka...
spodnie i buciory w planach :wink:
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 4/1/2007, 23:58

to moze to Cie zainteresuje:
http://www.allegro.pl/item155090961_but ... _nowe.html

a tak juz w ramach offtopa... jakim motocyklem jezdzisz? ...po doborze ciuchow, tych co masz i tych co planujesz miec to obstawiam jakiegos sporta ;)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 5/1/2007, 06:10

Narazie latam na GSX'f z 97 roku,kupilem go w Tarnowskich Gorach ,moze jest Ci znany? 8)
Ciuchy kupuje takie,żeby doczekaly nowego moto... caly czas chodzi mi po glowie gixer i R1 ,no ale to dopiero na sezon 2008 najwczesniej :wink:
Fajne te buciory,tyle że mam 43 stope :cry:

to moja suzi:
http://images1.fotosik.pl/176/e91d0467d0eed907.jpg
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 5/1/2007, 12:02

Hehe... nom... ciuchy w takim wypadku rzeczywiscie powinny byc na tyle dobre zeby daly rade przy czyms wiekszym ;)

A GSX-f'a nie znam, nie siedze w tutejszym srodowisku na tyle dlugo :? a dwa, tak do konca z TG to tez nie jestem.
Mam nadzieje ze motocykl sprawuje sie bez zarzutu.
Powodzenia w kompletowaniu ciuchow 8)
Jak cos dokupisz to sie pochwal :)

P.S.
mlody, obadaj to, wiem ze to nie to samo... ale tez sa bardzo dobre ;)
http://moto.allegro.pl/item155255505_bu ... 0_cen.html
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Saimek » 5/1/2007, 18:01

Kris2k mozesz mi pokazac na allegro gdzie znalazles ta kurtke za 420 zl? :) bo szukam modeke i shield i nie moge znalezc ani ani.. :/
Saimek
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê