Do kiedy mozna skonczyc kurs?
• Strona 1 z 1
Do kiedy mozna skonczyc kurs?
Witam,mam pytanie,7 lat temu postanowilem ukonczyc kurs prawa jazdy kat "b",jednak po paru lekcjach musialem przerwac kurs i zaprzestalem dalej chodzic na prawko,teraz jednak chcialbym dalej kontynuowac kurs,pieniedzy wtedy niewycofalem ani niepodawalem powodu przerwania kursu,czy musze płacic i robic wszystko od nowa? 

- piotrek w
- Świeżak
Tak musisz płacić i robić wszystko od nowa.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Zastanów się trochę i pomyśl logicznie. Z Twojego posta wywnioskowałem, że masz ok. 25 lat a zadajesz pytanie na poziomie dwunastolatka. A czy jakbyś kupił miesiąc temu bilet na pociąg relacji Warszawa - Łódź to mógłbyś dzisiaj na nim pojechać? Zapłaciłeś za kurs, który skończył się lata temu i przepadło. Tamtego kursu już nie ma więc nie możesz go kontynuować. Możesz zacząć nowy kurs za który oczywiście musisz zapłacić.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
piotrek w napisał(a):Witam,mam pytanie,7 lat temu postanowilem ukonczyc kurs prawa jazdy kat "b",jednak po paru lekcjach musialem przerwac kurs i zaprzestalem dalej chodzic na prawko,teraz jednak chcialbym dalej kontynuowac kurs,pieniedzy wtedy niewycofalem ani niepodawalem powodu przerwania kursu,czy musze płacic i robic wszystko od nowa?
O ile OSK nadal istnieje, możesz w nim bez żadnych przeszkód kontynuować kurs. Oczywiście musisz uwzględnić to, że wtedy godzina jazdy na pewno kosztowała mniej, więc pewnie będziesz musiał dopłacić. W każdym razie minimum dla Ciebie to nadal 20 godzin, tak jak na starych zasadach. Egzamin oczywiście będziesz zdawał na nowych. Co do samych płatności, to problemu nie będzie, jeżeli masz dowody wpłat. Jeżeli nie, to możesz jedynie liczyć na uczciwość OSK.
- cman
- Świeżak
• Strona 1 z 1