Duze spalanie :(
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Duze spalanie :(
Mam skuter Zipp Jazzy i spala mi 6l-7l/100km skuter jest po remoncie tlok cylinder itp po 130km od naprawy zmienilem obroty na niskie ale spalanie nie spadlo cy to wina ze nie zmniejszylem ilosci powietrza wchodzacego do gaznika??
I mam ptanie jak zmniejszyc spalanie slyszalem o jakis rolkach ze zmniejszaja spalanie i o jakims opuszczanie iglicy w gazniku czy to prawda ze przez to spadnie spalanie??
I co mozna jeszcze zrobic by zmniejszyc spalanie??
Pomozcie bo juz mi sie konczy kasa na paliwo
I mam ptanie jak zmniejszyc spalanie slyszalem o jakis rolkach ze zmniejszaja spalanie i o jakims opuszczanie iglicy w gazniku czy to prawda ze przez to spadnie spalanie??
I co mozna jeszcze zrobic by zmniejszyc spalanie??
Pomozcie bo juz mi sie konczy kasa na paliwo

- Dank
- Świeżak
Mozesz wsadzic mniejsza dysze do gaznika, mozesz opusic iglice. Widze ze sie na tym nie znasz wiec zostaw to do zrobienia komus kto sie zna...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Mogł Ci usunac dozownik oleju
A co do tego rozawiazania to niektorzy sobie chwala taki sposob robienia mieszanki.

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Paliwo mi nie wycieka nigdzie a po jezdzie sprawdzilem swiece i jest suchutka.
A czy dzue spalanie moze wynikac z tego ze zadlugo juz uzywam tego samego gaznika i moze cos juz jest z nim nie tak obecnie na tym gazniku zrobilem juz ponad 10tys km
A czy dzue spalanie moze wynikac z tego ze zadlugo juz uzywam tego samego gaznika i moze cos juz jest z nim nie tak obecnie na tym gazniku zrobilem juz ponad 10tys km
- Dank
- Świeżak
Na samym początku chciałbym zapytać jak mechanik mógł Ci usunąć dozownik paliwa..?
Teraz do rzeczy, regulacja gaźnika!
Po tym dozowniku mogę już się domyślać, że zbyt obeznany to w silnikach nie jesteś, więc może zostaw to komuś kto się zna, najlepiej mechanik. Powiem Ci jedno, jak na chińczyka, to ładnie Ci pije tej benzyny
Teraz do rzeczy, regulacja gaźnika!
Po tym dozowniku mogę już się domyślać, że zbyt obeznany to w silnikach nie jesteś, więc może zostaw to komuś kto się zna, najlepiej mechanik. Powiem Ci jedno, jak na chińczyka, to ładnie Ci pije tej benzyny

- crosshooter
- Świeżak
to chce cie poinformować ze zjebałeś, i źle dotarłeś skuter, przypomina mi się mój kolega który tak docierał 125 ze potem mu brała 12 litrów a nie jechała. btw możesz spróbować wyregulować gaźnik moze coś da
Full Stunti F4i 

-
ZySiEkRs - Świeżak
ale piepszycie, ja tam jak zalozylem cylek 60 do sima to docieralem moze 50km, a tak to tylko leje mieszanke na docieranie 1:30 i daje pelna p***, przeciagam na biegu, robie co chce, a simson chodzi i pali jak palil
P
po zalozeniu odpalilem na 20 minut, poczekalem az ostygnie, jeszcze raz, potem troche pojezdzilem i juz jezdzilem normalnie
pierscienie mi dzwonia ale to przez shitowski tlok, ale tak czy tak bede zmienial wiec chvy mnie to

po zalozeniu odpalilem na 20 minut, poczekalem az ostygnie, jeszcze raz, potem troche pojezdzilem i juz jezdzilem normalnie
pierscienie mi dzwonia ale to przez shitowski tlok, ale tak czy tak bede zmienial wiec chvy mnie to

- talta
- Mieszkaniec forum
Ja w zippku moim 80ccm docierałem 0km. Założyłem odpaliłem, potem dociągnełem głowicę. Odpaliłem pochodził 15minut. Przejechałem 500m bardzo powoli, aby się ułożyło wszystko i sprawdzałem osiągi. Ja też napisałem ten post wyżej w żarcie. Bo ludzie co można dotrzeć? Co ma się do czego dotrzeć, wytłumaczy ktoś? a 125 kolegi to szit był a nie dla tego że źle dodarł. No może ją zatarł to ok. Ja już widziałem jak chrysler jest docierany. Na podnośnik. Pedał na max i 20 minut, jak silnik wytrzyma jest ok jak nie to dupa. Rura była czerwona, normalnie świeciła a silnik nic, to jest dotarcie.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
mi mechanik mowil ze trzeba tysiac docierac i stopnowo zwiekszac predkosc wiec chyba sobie tego nie wymyslił
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości