Zobacz wątek - regulacja zaworow yama fzr600 3he pomóżcie:/
NAS Analytics TAG

regulacja zaworow yama fzr600 3he pomóżcie:/

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

regulacja zaworow yama fzr600 3he pomóżcie:/

Postprzez jahu » 23/8/2009, 18:59

Witam, chcialem przeprowadzic dzis regulacje zaworow w mojej fzr600 92r , regulacje przeprowadza sie za pomoca wymiany plytek, plytki mozna kupic w rozmiarach 1.25-3.50 niestety na trzech z osmiu zaworow ssacych mam plytke 1.25 i luz na zaworze nie jest prawidlowy, moje pytanie wiec brzmi czy moglbym np zeszlifowac plytke do rozmiaru1.15/1.10 co mogloby mi pmoc zblizyc sie choc troszke do dolnej granicy luzu zaworowego czyli 0.11, czy nie grozi to np pęknięciem takiej plytki:/ jesli nie jest to mozliwe to co musialbym zrobic,nowe zawory czy moze glowica ??:/
o czym marzÄ… polacy? ..o zimnym Lechu:)
jahu
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 23/8/2009, 22:24

Założenie producenta motocykla jest następujące: jeśli prawidłowe ustawienie luzu wymagało by dania innych płytek niż zalecane należy wymienić zawory na nowe.

Czyli wymiana zaworów na oryginalne (nie dorabiane), ewentualnie dobre zamienniki (dostępne m.in. w Larssonie) + sprawdzenie gniazd zaworowych + sprawdzenie prowadnic.
Wymiary podane w manualu.

Płytka nie pęknie ale prawdopodobnie zawory są już dość mocno zużyte i luz może się zmniejszać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jahu » 25/8/2009, 20:12

czyli nic by sie nie stało gdybym je przyszlifował chcialbym posmigac chociaz ze dwa miesiace i na zime planowałem nazwijmy to ``grubszy`` remont.
o czym marzÄ… polacy? ..o zimnym Lechu:)
jahu
Świeżak

Postprzez elco » 25/8/2009, 22:20

Nic sie nie stanie. Plytki mozna bez obaw szlifowac i tak tez sie w wielu warsztatach dalej robi. Zeby zrobic to profesjonalnie trzeba posiadac szlifierke magnetyczna, tudziez szlifierke do plaszczyzn. Nie zapomnij, ze szlifowana strone zawsze umieszcza sie od strony szklanki.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê