Brać czy nie brać
• Strona 1 z 1
Brać czy nie brać
Witam mam oferte kupna kawasaki zx 6r 2007 za 19 500
ma jednak pare mankamentów ma przejechane 5 tys i chyba olej nie byl od nowosci wymieniany a spod uszczelki nad lewym cylindrem delikatnie masci sie olej motor po delikatnym szlifie ale wszystkie efekty szlifau ładnie odnowione
P.S NO i zapierdala konkretnie
ma jednak pare mankamentów ma przejechane 5 tys i chyba olej nie byl od nowosci wymieniany a spod uszczelki nad lewym cylindrem delikatnie masci sie olej motor po delikatnym szlifie ale wszystkie efekty szlifau ładnie odnowione
P.S NO i zapierdala konkretnie

- sajmon6969
- Świeżak
Nie wiem czy bym brał jak olej ucieka ;/. Może uszczelkę trzeba wymienić pod głowicą. Ciekawe czy płyn chłodniczy nie ucieka.
Olej powinno się zmieniać co 6tys.km ale to po okresie dotarcia. Z początku jest u mnie w manual'u napisane, że po pierwszych 1000km trzeba dokonać wymiany oleju potem po kolejnych 5 tys. dalej to już co 6tyś. Ale nawet jak tyle nie przejedziesz to zawsze co roku.
Przedstawiam Ci przykład od zx6r z 2003-2004 manual, bo taki miałem przy kupnie swego motocykla więc prosto z książeczki Ci czytam. Kurde nawiasem mówiąc olej będę musiał wkrótce olej kupić do wymiany.
I zastanawiam się bo poprzednio kupiłem motul 5100 10W40 półsyntetyk(tańszy trochę:/) i zastanawiam się czy nie kupować syntetyka jednak np.: 300V.
Nawet jak zdecydujesz się na kupno to od razu do wymiany olej plus filtry. 2 lata też minęły od momentu zalania płynów hamulcowych więc też bym zmienił (bo są hydroskopijne i chłoną wodę).
Zapierdala to zx10
i to konkretnie
. zx6r tez fajnie jezdzi. Wogóle miałem też okazje śmigać tą z 2007. Ale
przy 10 to pikuÅ›
. Wiem bo jechałem i uuuuuuuuuuuu
.
Olej powinno się zmieniać co 6tys.km ale to po okresie dotarcia. Z początku jest u mnie w manual'u napisane, że po pierwszych 1000km trzeba dokonać wymiany oleju potem po kolejnych 5 tys. dalej to już co 6tyś. Ale nawet jak tyle nie przejedziesz to zawsze co roku.
Przedstawiam Ci przykład od zx6r z 2003-2004 manual, bo taki miałem przy kupnie swego motocykla więc prosto z książeczki Ci czytam. Kurde nawiasem mówiąc olej będę musiał wkrótce olej kupić do wymiany.
I zastanawiam się bo poprzednio kupiłem motul 5100 10W40 półsyntetyk(tańszy trochę:/) i zastanawiam się czy nie kupować syntetyka jednak np.: 300V.
Nawet jak zdecydujesz się na kupno to od razu do wymiany olej plus filtry. 2 lata też minęły od momentu zalania płynów hamulcowych więc też bym zmienił (bo są hydroskopijne i chłoną wodę).
P.S NO i zapierdala konkretnie Very Happy
Zapierdala to zx10

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Re: Brać czy nie brać
sajmon6969 napisał(a):ma jednak pare mankamentów ma przejechane 5 tys i chyba olej nie byl od
Nie wierz w bajki, w tak nowy silnik nie ma prawa się pocić chyba, że przywalone tym silnikiem gdzieś było i jakiś niby mechanik go reanimował, oblukaj sobie śruby montażowe silnika, głowicy.
lepiej się spóźnić na tym świecie, niż na tamtym być za wcześnie
dziadkowo pozdrawiam
dziadkowo pozdrawiam
- dziadek_XL
- Świeżak
-
- sajmon6969
- Świeżak
picus glancus ale sie poci? no jak chcesz najwyzej uszczelke bedziesz zmienial tylko sprawdzaj poziom oleju regularnie Najlepiej po jezdzie wstawic na podnozki zeby stal wyprostowany by wszystek olej splynal.
-
-
TroyaN1984 - Świeżak
Interesowałem się tym modelem i przeglądając zagraniczne forum zx6r to dużo ludzi narzekało, że właśnie tak się dzieje, przy takim przebiegu, nawet bez pałowania i uszczelka była wymieniana w ramach gwarancji.
-
spiwor - Świeżak
-
Kumpel kupił nowego GSX-R 1000 K8 i po 600km uszczelka pod deklem puściła, oddał do serwisu i już ma nalatane cale 6kkm i nic nie cieknie.
Tak więc czasami zdarza się nawet w fabryce jakaś wada ukryta.
Tak więc czasami zdarza się nawet w fabryce jakaś wada ukryta.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
No Seba tylko dowiedz sie dokladnie zebys mi bÄ…ka nie puscil bo sie okaze ze kumpel mial tylko 2 zx6r z 2007 i na tej podstawie nie budujmy opinii
- sajmon6969
- Świeżak
MCS- Motocyklowe Centrum Serwisowe.:
http://www.mcsonline.pl/
I nie ,że miał tylko 2 to nie jego serwis on tam pracuje. To wielka firma ;p.
A dowiem się może jutro bo na razie kolega jest w trasie, a mi 2 ZX10
poszły na allegro ;/.
Nawet jakby nie miał przypadku z tą uszczelką. To chyba w moto uszczelka do wymiany jak puszcza ;p.
P.S. zadzwon do salonu kawasaki i spytaj czy taka akcja miala miejsce z tymi uszczelkami.
http://www.mcsonline.pl/
I nie ,że miał tylko 2 to nie jego serwis on tam pracuje. To wielka firma ;p.
A dowiem się może jutro bo na razie kolega jest w trasie, a mi 2 ZX10

Nawet jakby nie miał przypadku z tą uszczelką. To chyba w moto uszczelka do wymiany jak puszcza ;p.
P.S. zadzwon do salonu kawasaki i spytaj czy taka akcja miala miejsce z tymi uszczelkami.
-
http://tnij.org/zx6r2007
To jest ogólnie to forum gdzie wcześniej narzekali na ten wyciek.
To jest ogólnie to forum gdzie wcześniej narzekali na ten wyciek.
-
spiwor - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości