zerwanie łańcucha
• Strona 1 z 1
zerwanie łańcucha
Ostatnio jadąc po mieście zerwał mi się łańcuch na ogniwie łączącym, zasuwce czy jak to się nazywa. Teraz moje pytanie od czego takie coś mogło się stać? Może za mocno naciągnięty, lub zbyt ostra jazda, np szybka redukcja, lub jazda na zbyt niskich obrotach?
- mlynek
- Świeżak
A może wymagał już wymiany?? Jedno ogniwko łańcucha podczas jazdy "dzwiga" ok. 2tony... Łańcuch to ważna rzecz, a zaniedbania mogą doprowadzić nawet do śmiertelnego wypadku...
Możesz mieć też "kończące się" zembatki... Polecam wymienić cały napęd i kupić jakiś spray do łańcucha...
Możesz mieć też "kończące się" zembatki... Polecam wymienić cały napęd i kupić jakiś spray do łańcucha...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
tak, ale motocykl kupiłem miesiąc temu i równie dobrze ktoś mógł zmienić napęd w ciągu tych 5 lat, ale nie odpowiedzieliście na moje pytania, po prostu chciałbym się dowiedzieć czego nie robić lub co robić aby w przyszłości nie doszło do takiej sytuacji
- mlynek
- Świeżak
lancuch ma najwieksze obciazenie podczas jazdy (ruszania) ale rozczepic sie moze przez np gwaltowne hamowanie zblokowanie kola tylnego wtedy zawleczka zamiast wazyc kilka gram moze wazyc kilkanasie lub kilkadziesiat i zeskoczyc z łancucha... w GSXF mialem podobnie 2zawleczki gubilem ale szczesliwie ze lancuch nie rozlaczyl sie po zakuciu bylo ok polecam !!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1