Dylemat .Kask HJC Hq1 lordship czy SHOEI xr1000
			 • Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5

szkoda że nie miałem okazji cię spotkać wymienilibyśmy spostrzeżenia i takie tam, no cuż może nastepnym razem będzie okazje, serdecznie zapraszamSQ napisał(a):Kosta, a tak w ogóle to pierwszy raz byłem w salonie multi brandowym i muszę przyznać, że zrobił na mnie duże wrażenie. Twoi koledzy, którzy pomagali mi ogarnąć te wszystkie kaski też bardzo profesjonalni. Nawet kawy się napiłem
P.S dziękuje w imieniu swoim jak i załogi za słowa uznania
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
			ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
- 

kosta
- VIP Åšcigacz.pl
Mam aktualnie RF1000 (rozmiar S) ale chce sprzedac... ze wzgledu na ICONa... Jesli przydarzy sie ze bede musial zmienic kask to juz wiem na co.
				Pzdr.
gajos
			gajos
- messcaline
- Świeżak
messcaline ja Cię nie zrozumiałem...
jordan, a rozpoznanie bojem już było? może opiszesz wrażenia z jazdy. głośność, podwiewanie pod brodą, czy szarpanie głową przy większych prędkościach?

jordan, a rozpoznanie bojem już było? może opiszesz wrażenia z jazdy. głośność, podwiewanie pod brodą, czy szarpanie głową przy większych prędkościach?
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
SQ: mam na mysli to ze wybierajac miedzy Shoei, HJC czy innym, wybralbym ICONa  (mowie to jako aktualny wlasciciel Shoei)
 (mowie to jako aktualny wlasciciel Shoei)
				 (mowie to jako aktualny wlasciciel Shoei)
 (mowie to jako aktualny wlasciciel Shoei)Pzdr.
gajos
			gajos
- messcaline
- Świeżak
no, teraz to jest transparentna wypowiedź  
możesz rozwinąć czemu tak wybrałeś? różnice... plusy i minusy...

możesz rozwinąć czemu tak wybrałeś? różnice... plusy i minusy...
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
Shoei - jest spoko, w sumie nie mam zadnych "ale". ICON - po prostu bardzo mi sie podoba stylistyka, wzornictwo tej marki. Dodatkowo mierzylem tez jeden kask ICON i ogladalem kilka - odnioslem wrazenie ze dbalosc o szczegoly, wykonanie sa na wyzszym poziomie. Krotko mowiac zachorowalem 

Pzdr.
gajos
			gajos
- messcaline
- Świeżak
Sory że odświeżam ale teraz sam muszę wybrać. Jak kiedyś polecałem HQ-1 tak teraz zastanawiam się czy nie dołożyć do XR 1000. Odstrasza mnie w nim to wnętrze ale przemawia przeznaczenie. Bo HJC to kask bardziej torowy a Shoei to raczej szosówka dzięki czemu jest cichszy. Niby prędkości z jakimi się poruszam nie przekraczają 160 więc trochę głośniejszy HJC nie powinien być uciążliwy.
Pojawił się może jakiś użytkownik HQ-1? Bo jak narazie wypowiadali się tylko właściciele XR-ki.
				Pojawił się może jakiś użytkownik HQ-1? Bo jak narazie wypowiadali się tylko właściciele XR-ki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
			- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie .Taka jest prawda, że HQ-1 to torówka i do cichych nie należy. Bierz Shoei
				CBR 600F 2001  | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
			- 

jordan23
- Stały bywalec
ja nabyłem i użytkuje od pewnego czasu aczkolwiek prędkości które rozwijam są typowo L-kowate więc  nie powiem jak jest przy wyższych prędkościach. jest ok wentylacja, antyfog tez ok, a ta głośność jest lekko przesadzona do 100 co powyżej jeszcze nie wiem ...

- 

michas_s
- Świeżak
Jednak padło na HJC, Kravec mnie w tym utwierdził  
Shoei ma kilka wad które moim zdaniem w tej klasie nie są dopuszczalne. Znaczenie miało też moje bardzo pozytywne nastawienie do marki HJC ponieważ mam w domu FG-15 i jest to świetny kask. Myślę że nie będę żałował wyboru 

Jak mi przyjdzie to przetestuję go i powiem co o nim myślę.

Shoei ma kilka wad które moim zdaniem w tej klasie nie są dopuszczalne. Znaczenie miało też moje bardzo pozytywne nastawienie do marki HJC ponieważ mam w domu FG-15 i jest to świetny kask. Myślę że nie będę żałował wyboru

Jak mi przyjdzie to przetestuję go i powiem co o nim myślę.
			- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
			- 

jordan23
- Stały bywalec
Witam, jak obiecałem dodaję opinię o HQ-1. 
Kask przyszedł z Anglii w ciągu 5 dni od złożenia zamówienia (w tym weekend). Pierwsze pozytywne wrażenie po wzięciu do rąk to waga. Niby tylko 1350g ale w porównaniu do 1400g FG-15 robi różnicę w ręku a jeszcze większą na głowie. Ogólne wykonanie kasku jest bardzo dobre. Deflektor na nos jest tak zrobiony że po założeniu go i dopasowaniu blaszki usztywniającej do kształtu nosa przylega idealnie do twarzy.
Jeśli chodzi o jazdę to kask jest cichszy niż się spodziewałem. Może to z przyzwyczajenia do jazdy w kasku enduro. Ale też wydaje mi się cichszy w porównaniu do FG-15. Wentylacja jest znakomita i przy otwartych wszystkich wlotach bardzo dobrze chłodzi głowę. Anti Fog działa w 100%, jeździłem wieczorem nieopodal rzeki więc dobre miejsce żeby to sprawdzić.
Jestem bardzo zadowolony z wyboru. Oto jak wyglądał po jeździe testowej:

Kask przyszedł z Anglii w ciągu 5 dni od złożenia zamówienia (w tym weekend). Pierwsze pozytywne wrażenie po wzięciu do rąk to waga. Niby tylko 1350g ale w porównaniu do 1400g FG-15 robi różnicę w ręku a jeszcze większą na głowie. Ogólne wykonanie kasku jest bardzo dobre. Deflektor na nos jest tak zrobiony że po założeniu go i dopasowaniu blaszki usztywniającej do kształtu nosa przylega idealnie do twarzy.
Jeśli chodzi o jazdę to kask jest cichszy niż się spodziewałem. Może to z przyzwyczajenia do jazdy w kasku enduro. Ale też wydaje mi się cichszy w porównaniu do FG-15. Wentylacja jest znakomita i przy otwartych wszystkich wlotach bardzo dobrze chłodzi głowę. Anti Fog działa w 100%, jeździłem wieczorem nieopodal rzeki więc dobre miejsce żeby to sprawdzić.
Jestem bardzo zadowolony z wyboru. Oto jak wyglądał po jeździe testowej:

- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
- 

jordan23
- Stały bywalec
Zgadzam sie z Landryssem, od grudnia mam HQ1 i jestem bardzo zadowolony, lekki i wygodny, wnetrze wyjmuje sie blyskawicznie i latwo jest je uprac a kontrukcja deflektora powoduje, ze szyba praktycznie nie paruje ... a w lecie jednym ruchem reki mozna deflektor na nos wyjac. Ja jestem bardzo zadowolony.
btw. tez sciagalem z helmetcity
				btw. tez sciagalem z helmetcity
Twoj podpis jest za dlugi
			- 

leff
- ZlyCzlowiek
To jest nowość na razie . Jeszcze nie ma go chyba w sprzedaży
			- 

jordan23
- Stały bywalec
Ja mam XR 1100 z malowaniem za 2200zł a bez 1800zł. Tak jak widać to niżej  

XR 1100 to mocno ulepszony XR 1000. Ponoć ma być cichszy, jeszcze stabilniejszy dzięki lepszej aerodynamice. No i rzecz jasna ma być jeszcze bezpieczniejszy.

XR 1100 to mocno ulepszony XR 1000. Ponoć ma być cichszy, jeszcze stabilniejszy dzięki lepszej aerodynamice. No i rzecz jasna ma być jeszcze bezpieczniejszy.
			- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
żeby nie dublować załączam linkę do recenzji xr 1000 w rozpoznaniu bojem:
viewtopic.php?p=417278#417278

viewtopic.php?p=417278#417278
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
tutaj mozna dostac niektore malowania za calkiem ciekawa cene;) 
http://allegro.pl/item713098498_wyprzedaz_shoei_xr_1000_rozne_malowania.html (otwórz link)[/url]
				http://allegro.pl/item713098498_wyprzedaz_shoei_xr_1000_rozne_malowania.html (otwórz link)[/url]
wielkosc biustu to rzecz gustu i tak samo jest z motorami 

- whistler26
- Świeżak
			 • Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości