Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
?
A co powiecie o moim problemie?
Mam prawie 16 lat i aktualnie jezdze na skuterze(karta motorowerowa).
Nudzi mi sie taka jazda bez biegow i mam zamiar kupic jakiegoÅ› motorka o pojemnosci 50cm (zarejestrowane na 50) ewentualnie zrobic A1 i wtedy juz 125 bym smigal
Problemem moze byc moj wzrost 190 cm . A scigacze 50 sa chyba male xD Moze doradzicie jakies duze male motorki?
[/b]

Nudzi mi sie taka jazda bez biegow i mam zamiar kupic jakiegoÅ› motorka o pojemnosci 50cm (zarejestrowane na 50) ewentualnie zrobic A1 i wtedy juz 125 bym smigal

- tomas7
- Świeżak
Jakbyś zrobił A1 to Varadero 125 byłaby dla Ciebie idealna.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
tomas7 napisał(a):A co powiecie o moim problemie?![]()
Nudzi mi sie taka jazda bez biegow i mam zamiar kupic jakiegoÅ› motorka o pojemnosci 50cm (zarejestrowane na 50) ewentualnie zrobic A1 i wtedy juz 125 bym smigalProblemem moze byc moj wzrost 190 cm . A scigacze 50 sa chyba male xD Moze doradzicie jakies duze male motorki?
[/b]
Landryss25 napisał(a):Jakbyś zrobił A1 to Varadero 125 byłaby dla Ciebie idealna.
Varadero mi sie nie podoba (wyglÄ…d)xD A cos innego?
- tomas7
- Świeżak
TZR dla chłopa 190cm?
Tomas szukaj jakiegoś enduro bo na ,,ścigach" Ci będzie niewygodnie.
Tomas szukaj jakiegoś enduro bo na ,,ścigach" Ci będzie niewygodnie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
No nie wiem... ja też mam 180 cm wzrostu i TZR dla mnie jest jak komarek. Pewnie to tylko kwestia tego, że jeśli ktoś nie jeździł niczym innym niż 50cc, to i one wydają się duże.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
witam pisze w imieniu kumpla:
co sądzicie o aprilli AF1 125 futura za 2900zł stan jak na oko idealny robiony generalny remont silnika szlif cylindra wymiana wału itd 43000km przebiegu i co to w ogóle za motor spalanie,waga,moc,czy drogi w utrzymaniu? czy są dużo awaryjne? prosze o pomoc
co sądzicie o aprilli AF1 125 futura za 2900zł stan jak na oko idealny robiony generalny remont silnika szlif cylindra wymiana wału itd 43000km przebiegu i co to w ogóle za motor spalanie,waga,moc,czy drogi w utrzymaniu? czy są dużo awaryjne? prosze o pomoc
- tokarz144
- Świeżak
1. Kolega to jakieś doświadczenie z moto miał? Ja rozumiem, że 125ccm to mała pojemność, ale to Aprilia, 2T, więc kopyto ma.
2. Trochę stara, ale to w końcu Aprilia. Skoro generalny remont silnika to powinno trochę to jeszcze pojeździć. Spalanie? W zależności od jazdy, do 8-9l / 100 km (bo to 2T). Waga? Poszukaj na Google, co do mocy to tak samo. Hm, awaryjna nie jest, ale jak coś pójdzie to o części problem, i nie są też zbyt tanie.
2. Trochę stara, ale to w końcu Aprilia. Skoro generalny remont silnika to powinno trochę to jeszcze pojeździć. Spalanie? W zależności od jazdy, do 8-9l / 100 km (bo to 2T). Waga? Poszukaj na Google, co do mocy to tak samo. Hm, awaryjna nie jest, ale jak coś pójdzie to o części problem, i nie są też zbyt tanie.
- Killaz
- Świeżak
witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Yamahy neos 2t.
lecz ten neosik jest, że tak powiem do użytku mojego i wujka i denerwuje mnie to, że nie mogę w nim nic zrobić
nawet tłumika wypalić.
myślałem nad Bad Boy cx 50 4t
nowy obok mnie kosztuje 3100 od importera myślalem tez o allegro. jest fajny za 1700 rok 2007
myślałem też o hondzie cy 50 4t z roku 1988 <1300 zł>
stan dobry tylko trzeba zrobić przednie kierunkowskazy bo nie ma.
o mnie:
lat: 16
wzrost 172 cm
waga 53 kg
nie zależy mi na v-maxie ale ma jechac 70
ma być bez awaryjny. i w grę nie wchodzą skutery
chcę choperka albo szosowo turystycznego chcę aby było co "obiąć nogami" do 2000 tysięcy bez awaryjnego, i żeby jakoś w miarę wygladało. Bad Boy mnie ciągnie jak cholerka ale to jednak chińczyk... Prawdą jest, że składany jest w fabrykach hondy na tajwanie?
Więc proponujcie i komentujcie.
Z góry thx
lecz ten neosik jest, że tak powiem do użytku mojego i wujka i denerwuje mnie to, że nie mogę w nim nic zrobić

myślałem nad Bad Boy cx 50 4t
nowy obok mnie kosztuje 3100 od importera myślalem tez o allegro. jest fajny za 1700 rok 2007
myślałem też o hondzie cy 50 4t z roku 1988 <1300 zł>
stan dobry tylko trzeba zrobić przednie kierunkowskazy bo nie ma.
o mnie:
lat: 16
wzrost 172 cm
waga 53 kg
nie zależy mi na v-maxie ale ma jechac 70
ma być bez awaryjny. i w grę nie wchodzą skutery
chcę choperka albo szosowo turystycznego chcę aby było co "obiąć nogami" do 2000 tysięcy bez awaryjnego, i żeby jakoś w miarę wygladało. Bad Boy mnie ciągnie jak cholerka ale to jednak chińczyk... Prawdą jest, że składany jest w fabrykach hondy na tajwanie?
Więc proponujcie i komentujcie.
Z góry thx
- michal021
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości