Kawasaki Er-6f vs Yamaha XJ6 diversion vs Honda CBF600S
• Strona 1 z 1
Kawasaki Er-6f vs Yamaha XJ6 diversion vs Honda CBF600S
Na początek chciałbym się przywitać ze wszystkimi, jestem nowy na forum. W przyszłym roku chciałbym się rozejrzeć za moją pierwszą maszyną, jestem zupełnie świeży w temacie, nawet prawka jeszcze nie mam
Rozglądałem się trochę i wstępnie wybrałem te 3 modele co w tytule.
I teraz pytanko, który motor i dlaczego, wy byście wybrali?
Mi wizualnie najbardziej pasuje Kawa ale widzę że te motory nie są tak popularne jak pozostałych firm. O co chodzi, że niby 'sprzęt' Kawasaki jest gorszej jakości?
Zauważyłem też że te motory mają inną konstrukcję tylnego zawieszenia, amortyzator vs wahacz mono vs wahacz wleczony. Czy to robi jakąś różnicę, można powiedzieć że któreś z tych rozwiązań jest lepsze od innych?
I wreszcie, czy jest sens kupować moto w wersji z ABS-em?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdro. A jeśli dla kogoś te pytania wydają się naiwne to sorx, każdy kiedyś zaczyna

I teraz pytanko, który motor i dlaczego, wy byście wybrali?
Mi wizualnie najbardziej pasuje Kawa ale widzę że te motory nie są tak popularne jak pozostałych firm. O co chodzi, że niby 'sprzęt' Kawasaki jest gorszej jakości?
Zauważyłem też że te motory mają inną konstrukcję tylnego zawieszenia, amortyzator vs wahacz mono vs wahacz wleczony. Czy to robi jakąś różnicę, można powiedzieć że któreś z tych rozwiązań jest lepsze od innych?
I wreszcie, czy jest sens kupować moto w wersji z ABS-em?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdro. A jeśli dla kogoś te pytania wydają się naiwne to sorx, każdy kiedyś zaczyna

- lopez86
- Świeżak
Re: Kawasaki Er-6f vs Yamaha XJ6 diversion vs Honda CBF600S
lopez86 napisał(a):[..]
A jeśli dla kogoś te pytania wydają się naiwne to sorx, każdy kiedyś zaczyna
Święte słowa. Ja na przykład zacząłem od zrobienia prawka. Wybór motocykla, choć ważny, to jednak sprawa wtórna. Najpierw zdaj co trzeba, potem będziesz miał dość czasu by wybrać sobie maszynę.
Zresztą na tym forum przewałkowano tę kwestię już na wylot.
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
A tutaj rozważasz nowe motocykle . Kupno nowego moto na pierwsze kilometry chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem . Parkingówki pojawią się raczej napewno a nowego motocykla szkoda .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Po co mają się pojawiać ? Nie rozumiem, dlaczego mierzycie wszystkich swoją miarą. Nie potraficie jeździć to się wywracacie, proste.
- Demotywatrrro
- Świeżak
Ja także proponuje zdać najpierw egzamin na prawko. Skoro chcesz kupić w przyszłym roku to zaufaj mi, teraz jest jeszcze za wcześnie na dokonywanie wyboru moto. Wszystko jeszcze 5 razy ci sie zmieni. (ja np 2 miesiące przed kupnem bylem podpalony na cbr125 a wcześniej na cb 500)
Jednak żeby nie było ze OT to ja bym wziął er-6 ze względów wizualnych ;]
Aha, jest jeszcze druga sprawa. Wystarczy ze zobaczysz wszystkie 3 "na żywo" i juz na 99% będziesz wiedział, który kupić.
Pozdrawiam

Jednak żeby nie było ze OT to ja bym wziął er-6 ze względów wizualnych ;]
Aha, jest jeszcze druga sprawa. Wystarczy ze zobaczysz wszystkie 3 "na żywo" i juz na 99% będziesz wiedział, który kupić.
Pozdrawiam
GS 500E
-
bartek1234 - Świeżak
Ja polecę Ci er6f. W niejednym teście wygrywał ten motocykl
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Tak to prawda. Potwierdzam. Aczkolwiek jest nudna tak naprawdÄ™. Ale bardzo dobra
-
jordan23 - Stały bywalec
- Demotywatrrro
- Świeżak
Nie zgadzam się. CBf 600 jest bardzo dobrym motocyklem i mimo że nie jest "piękny" to dużo ludzi go kupuje bo jest warto.. Tym bardziej na pierwsze moto
-
jordan23 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości