Zobacz wątek - kłopot z gażnikami w bandit 400
NAS Analytics TAG

kłopot z gażnikami w bandit 400

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kłopot z gażnikami w bandit 400

Postprzez dariusz112 » 12/8/2009, 20:06

Na wstępie proszę wybaczcie moje pierwsze wtopy ponieważ jest to moje pierwsze pytanie. Mam problem chyba z gaźnikami w bandziorku to znaczy po przejechaniu kilku dosłownie kilometrów przestaje pracować na jednym garnuszku i ma nierówne wolne obroty np. gaśnie i nie można go odpalić i czuć waszke , dopiero po chwili jak odpocznie to odpala ale pracuje tak jak wspomniałem nie na wszystkich garnuszkach. Dodam , że gaźniki były czyszczone i regulowane w serwisie motocyklowym, wszystkie przewody paliwowe sprawdzałem , kranik również. Czuje się bez radny , pomocy.
dariusz112
Świeżak

Postprzez baktus » 12/8/2009, 20:48

To moze pływak sie zawiesił :?: Ja ostatnio miałem tak ze paliwo kapało ,tez było czuc bezyne i na jeden gar nie chodził.Odwazyłem sie roskrecic gazniki tam gdzie sa te pływaki i jakos mu przeszło,ale dokonca sam niewiem co mu było.Bo mechanik zemnie kiepski :lol:
ps.
nie ten dział
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
baktus
Świeżak

Postprzez dariusz112 » 12/8/2009, 21:12

Jest to jakiś trop chociaż mam uraz do tych gaźników bo kiedyś z zaprzyjaźnionym mechanikiem samochodowym rozkręciliśmy je żeby przeczyścić i od tamtej pory zaczeły się dziać z nimi różne rzeczy
dariusz112
Świeżak

Postprzez macs » 12/8/2009, 22:48

Nie powinienes miec problemu z rozkreceniem ,wyczyszczeniem oraz wyregulowaniem gaznikow jak podaje serwisowka,pozostaje Ci problem z synchro,ale bez obaw jak nie bedziesz ruszac srub od synchro to za duzo sie nic nie zmieni.
Sprawdz ile masz wykrecone sruby od mieszanki,serwis nieraz bez manuala robi takie regulacje,nastepnie iglice ,zobacz na jakim rowku masz ustawione,najlepiej daj na srodkowy.
A moze problem tkwi w swiecy,fajka,cewka
macs
Bywalec

Postprzez dariusz112 » 13/8/2009, 07:05

Świeczki były wymieniane na nowe a za gaźniki jeszcze dzisiaj się wezmę. Może to być pływak bo ostatnio jak działo mi się coś takiego to spuściłem paliwko i obstukałem gaźniki i przez 20km chodził jak nigdy i wróciło ponownie. Może po prostu mam tom sporo syfu . Rozkręcę je ale naprawdę się boje je ruszać ale mam taką wscieklize , że otworze je.
dariusz112
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości

na górê