Czy można jezdzić motorowerem na kartę rowerową ???
• Strona 1 z 1
Czy można jezdzić motorowerem na kartę rowerową ???
JESTEM ciekaw czy mozna jezdzić motorowerem na kartę rowerową , Niedawno oglądałem program na TVN Turbo , zakup kontrolowany 7 i w odcinku kobieta kupowała skuter 125 , na końcu programu Pałaż wypowiadał się na ten temat ze skuterem do pojeności nie przekraczajacej 49 , poruszajacym siępo drodze 45km/h moze jezdzić osoba która posiada kartę rowerową , dowód osobisty badz specjalna kartę motorowerową. Zaciekawiło mnie to bo nie jestem pełnoletni i niemam dowodu ale mam rowerową kartę i czy mogę jezdzić ścigiem 49. lub 125/50. . Co wy na to ???

- adamrz18
- Świeżak
Jak bys uzyl opcji szukaj bys wszystko wiedzial.
Karta rowerowa jest sama nazwa wskazuja uprawnienie do poruszania sie rowerem. Karta motorowerowa jak nazwa wskazuje do porusznia motorowerem czyli pojazdem ktorego pojemnosc nie przekracza 49cmm a predkosc maksymalna 45 km/h. Co do 125/50 to jest przestepstwo ktore jest dosc srogo karane. Jesli spowodujesz wypadek ubezpieczyciel nie wyplaci odszkodowania i bedziesz za wszystko sam placil, a jesli ktos zginie w tym wypadku to juz masz powazne klopoty. Do poruszania sie motorowem o pojemnosci do 125 cmm nalezy zdac na prawojazdy A1 ktore o ktore mozna sie starac po ukonczeniu 16 roku zycia. Jesli chcesz wiecej niz 125 cmm to musisz miec uprawnienia kategorii A i mniec ukonczone 18 lat. I to wszystko w tym temacie...
Karta rowerowa jest sama nazwa wskazuja uprawnienie do poruszania sie rowerem. Karta motorowerowa jak nazwa wskazuje do porusznia motorowerem czyli pojazdem ktorego pojemnosc nie przekracza 49cmm a predkosc maksymalna 45 km/h. Co do 125/50 to jest przestepstwo ktore jest dosc srogo karane. Jesli spowodujesz wypadek ubezpieczyciel nie wyplaci odszkodowania i bedziesz za wszystko sam placil, a jesli ktos zginie w tym wypadku to juz masz powazne klopoty. Do poruszania sie motorowem o pojemnosci do 125 cmm nalezy zdac na prawojazdy A1 ktore o ktore mozna sie starac po ukonczeniu 16 roku zycia. Jesli chcesz wiecej niz 125 cmm to musisz miec uprawnienia kategorii A i mniec ukonczone 18 lat. I to wszystko w tym temacie...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Czyli uwazasz ze pałaz się jebnął w gadce przed kamerą na TVN Turbo bo wyraźnie mówił to co napisałem nawet mam nagrane na satelicie "N" .
a co do motorowerowej niemam nigdy czasu podlecieć i zdac na kartę bo czas goni ale pewnie i tak będe miał bo ścigacz 50 tego wymaga.
a co do motorowerowej niemam nigdy czasu podlecieć i zdac na kartę bo czas goni ale pewnie i tak będe miał bo ścigacz 50 tego wymaga.
- adamrz18
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości