Koszta eksploatacji,wybór hard enduro 600ccm <KTM LC2 620
• Strona 1 z 1
Koszta eksploatacji,wybór hard enduro 600ccm <KTM LC2 620
Szukam motoru w teren wraz z homologacją, musi sobie dawać rade w terenie, nie może być za ciężkie (dr 650...), musi być mocniejsze od pospolitych 125 (dt 125) i musi być jak najtańsze w ekspolatacji (wiem że koszta są duże ale chce je zminimalizować) Do wydania mam jakieś 6 klocków. W oko wpadł mi KTM 620 LC4 i mam kilka pytań....
1. Niech ktoś przybliży mi koszta eksploatacji, tzn. co bedzie trzeba "doglądać" i ile to mniej więcej kosztuje (regulacja gaźnika, zawory, wymiana oleju, wymiana łańcuszka i jeżeli o czymś zapomniałem to też prosze napisać) Głownie chodzi co jaki czas i jaki koszt tego
2.Macie jakies alternatywy odpowiadające moim wymaganiom? (myslałem jeszcze o xr 600...)
3.Martwi mnie kompletny brak części do tego ktm, interesuje mnie gdzie moge je kupić w PL i jakie najczęściej wymagają wymiany. A może idzie "podpasować" cześci od innych ktm...
4.Jak z chodliwością takich motorów? Chodzi mi o to czy nie będe się bujał ze sprzedażą potem
1. Niech ktoś przybliży mi koszta eksploatacji, tzn. co bedzie trzeba "doglądać" i ile to mniej więcej kosztuje (regulacja gaźnika, zawory, wymiana oleju, wymiana łańcuszka i jeżeli o czymś zapomniałem to też prosze napisać) Głownie chodzi co jaki czas i jaki koszt tego
2.Macie jakies alternatywy odpowiadające moim wymaganiom? (myslałem jeszcze o xr 600...)
3.Martwi mnie kompletny brak części do tego ktm, interesuje mnie gdzie moge je kupić w PL i jakie najczęściej wymagają wymiany. A może idzie "podpasować" cześci od innych ktm...
4.Jak z chodliwością takich motorów? Chodzi mi o to czy nie będe się bujał ze sprzedażą potem
- martin6230i
- Świeżak
Cięzko powiedzieć koszty bedą zależały od stanu motocykla, cześci cieżko dostać i będa drogie. Za przykład np regulacji zaworow i wymiany łańcuszka wzieli u mnie ( yamaha wr 400f) 650zł, gaźnik wyczysciłem sam.XR 600 byłby lepszym rozwiązaniem bo o cześci łatwiej i za samo moto akurat z 6000tys powinno wystarczyc pozdrawiam
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
i ja sie dołączam do tej wypowiedzi. ktm jak juz to 640 lcr ( ten nowszy) silniki dosyc niezawodne. tłoki tam przy normalnym eksploatowaniu wytrzymują dożywotnio. zawory łancuszki to koszt zblizony do innych moto np XR. wiec aż tak źle nie jest.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
odradzam ci tego starszego ktma. nie jest popularny i z częsciami moze byc problem. oczywiscie jest dealer KTM w pl ale naprawy napewno bedą kosztowne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ogólnie chodzi o to że troche sie napaliłem na tego ktma, nie są takie stare (96r) a od właścicieli słyszałem same pozytywne rzeczy, w sumie jedyną rzecza jaka mnie naprawde martwi to te części
niby sa jeszcze inny ciekawe motory jak xr 600, klx 650 ale jakoś mizernie wyglądaja w mojej ocenie w porównaniu do ktm
poradźcie coś konkretnie... hierarcha wartości dla mnie:
1.tania eksploatacja i dostępność części
2.moc i niezawodność
3.Chodliwość (łatwość sprzedaży)
4.inne
niby sa jeszcze inny ciekawe motory jak xr 600, klx 650 ale jakoś mizernie wyglądaja w mojej ocenie w porównaniu do ktm
poradźcie coś konkretnie... hierarcha wartości dla mnie:
1.tania eksploatacja i dostępność części
2.moc i niezawodność
3.Chodliwość (łatwość sprzedaży)
4.inne
- martin6230i
- Świeżak
1) KTM pali więcej jak XR. kumpel miał sport wydech i gaźnik. sporo kopa dostał ale spalanie 2 raz y więkze jak XR. ( sory ze tak dor XR poruwnuje ale to podobna półka i xr i ktm znam. ) (ktm mam na mysli nowego lc4 640 wiec starsze pewnie więcej palą i są słabsze choc niekoniecznie) co do mocy ktm mocniejszy. i niezawodny. ale XR tez bezawaryjna. wiadomo zalezy od exploatacji bo dac dla gówniarza takiego 4T wjedzie w teren zacznie montowac biegi to wiadomo tługo to nie pojeździ. ale normalna jazda nie koniecznie że rekreacyjna bo czasem mozna dac w palnik i regulacja zaworów oraz wymiana wszystkiego na czas to zawsze masz niezawodny sprzęt. i co do sprzedazy mysle że starsze ktmy nie są chodliwe. czasem widze stoją takie i stoją i tylko widze jak cena leci. klx to niezły sprzęcik tez jest
nie wiem jak częsci spalanie i niezawodnosc ale wiem że to tez ładnie idzie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
będe szukał jakiegos zadbanego sprzetu
a co powiecie jeszcze o yamaszce xt 600? nie jest za ciężka w teren? (w porównaniu do ww sprzętów)
a co powiecie jeszcze o yamaszce xt 600? nie jest za ciężka w teren? (w porównaniu do ww sprzętów)
- martin6230i
- Świeżak
kumpel ma i jeździ i daje rade
wiadomo nie jest to lekka 125 w 2T i taka 600 nie da rady zrobic tego co taka setka
ale jeźżdzic sie da. kumpel na dr 650 któa jest cięzsza i gorsza zawieha dosyc nieźle skacze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
poczytałem i tutaj jest za mała moc i za duża waga...
bede szukał ktm 620, klx 650 i hondy xr 600 dokładnie w takiej kolejności...
a tak z ciekawości co ciekawego mamy z homologacją w miare mocnego w 2t?
bede szukał ktm 620, klx 650 i hondy xr 600 dokładnie w takiej kolejności...
a tak z ciekawości co ciekawego mamy z homologacją w miare mocnego w 2t?
- martin6230i
- Świeżak
crm 250 ? ale to raczej starsze sprzęty. własnie z tego nie bardzo co jest. nowsze hondy CRE ale to juz ceny tego to kosmiczne są
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- trzebnicki
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości