Kawasaki ZZR 1100
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZZR 1100
Witam
Mam kilka pytań do forumowiczów odnośnie ZZR-a 1100.
Czy ma ktoś z was adres do strony www na której są pokazane są kolory i wzory lakierowania w poszczególnych latach.
Słyszałem że w zygzakach przekręcają się panewki. Czy to prawda?
Czy szukać sprowadzonego z Anglii czy może Szwajcarii lub Niemiec.
Dwie sztuki byłem oglądać w mojej okolicy
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1425691
- ze Szwajcarii ale była raczej po szlifie albo miała lakierowane plastiki
druga z Anglii ale wygląda na przyszykowana do sprzedaży.
Bo dziwne 11-letni motocykl z anglii i ani nie pośniedziały i bez rdzy
http://moto.allegro.pl/item697873916_zz ... _stan.html
ProszÄ™ o poradÄ™
Mam kilka pytań do forumowiczów odnośnie ZZR-a 1100.
Czy ma ktoś z was adres do strony www na której są pokazane są kolory i wzory lakierowania w poszczególnych latach.
Słyszałem że w zygzakach przekręcają się panewki. Czy to prawda?
Czy szukać sprowadzonego z Anglii czy może Szwajcarii lub Niemiec.
Dwie sztuki byłem oglądać w mojej okolicy
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1425691
- ze Szwajcarii ale była raczej po szlifie albo miała lakierowane plastiki
druga z Anglii ale wygląda na przyszykowana do sprzedaży.
Bo dziwne 11-letni motocykl z anglii i ani nie pośniedziały i bez rdzy
http://moto.allegro.pl/item697873916_zz ... _stan.html
ProszÄ™ o poradÄ™
- dolek
- Świeżak
Jak myślisz że znajdziesz sprzęt z tego roku który nigdy nie leżał to życzę powodzenia.
Jak dla kumpla jakiś czas temu szukaliśmy ZZR 1100 to znaleźliśmy tylko 1-ną sztukę która widać było że na postoju przewróciła się na prawą stronę, cena wtedy była wysoka ale było warto zakupić 7500 za 1992rok z przebiegiem 55000km - stan na prawdę idealny jak na ten rocznik, sprowadzony z Włoch.
Tak więc nie patrz nie na rok tylko na stan. Jeśli szukasz takiego modelu.
Mogę polecić jednak 1-wsza rzecz którą należy robić to regulacja luzu zaworowego (mało kto o tym pamięta a jest to bardzo istotne żeby mieć 100% pewność że polata się spokojnie kilka lat)
Panewki obracały się jak ktoś latał na gumie, lub nie pilnował poziomu oleju i ostro jeździł poniżej minimalnego stanu, przy normalnej dynamicznej jeździe i trzymaniu max poziomu oleju nie było problemów.
A jak myślisz dlaczego ten zygzak z Anglii ma spolerowane aluminiowe części ?
Raczej nie dlatego że tak podobało się właścicielowi
Kumpel swoim ZZR przejechał ponad 6000 km (po zakupie zrobił full serwis i żadnych problemów nie miał).
Jak dla kumpla jakiś czas temu szukaliśmy ZZR 1100 to znaleźliśmy tylko 1-ną sztukę która widać było że na postoju przewróciła się na prawą stronę, cena wtedy była wysoka ale było warto zakupić 7500 za 1992rok z przebiegiem 55000km - stan na prawdę idealny jak na ten rocznik, sprowadzony z Włoch.
Tak więc nie patrz nie na rok tylko na stan. Jeśli szukasz takiego modelu.
Mogę polecić jednak 1-wsza rzecz którą należy robić to regulacja luzu zaworowego (mało kto o tym pamięta a jest to bardzo istotne żeby mieć 100% pewność że polata się spokojnie kilka lat)
Panewki obracały się jak ktoś latał na gumie, lub nie pilnował poziomu oleju i ostro jeździł poniżej minimalnego stanu, przy normalnej dynamicznej jeździe i trzymaniu max poziomu oleju nie było problemów.
A jak myślisz dlaczego ten zygzak z Anglii ma spolerowane aluminiowe części ?
Raczej nie dlatego że tak podobało się właścicielowi

Kumpel swoim ZZR przejechał ponad 6000 km (po zakupie zrobił full serwis i żadnych problemów nie miał).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Jezeli chcesz moge sie rozejrzec na wyspie za takim zygzakiem na pewno taniej bedzie niz w Polsce, mam jednego pewnego dostawce i moze cos sie znajdzie a jak bedzie po szlifie to bedziesz widzial to pierwszy - handlarzem nie jestem, jedynie probuje pomoc a ze swoj srodek transportu mam niczego sobie to moge nawet dostarczyc pod drzwi jak bede jechal do rodziny w odwiedziny 

GSF 600N , GSF 600S SPRZEDAM
ONE LIFE - LIVE IT
ONE LIFE - LIVE IT
-
zalo - Świeżak
Orientuje się ktoś czy dostanę zestaw naprawczy bądź nowe tuleje do kawasaki zzr 1100. 91rok tylko że zestaw naprawczy to tuleje tłoki i pierścienie i czy głowice z kawy można planować ?i jakie ciśnienie powinna dawać pompka paliwa ?
- seba8012010
- Świeżak
- seba8012010
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości