Dół do 2,5 tyś obrotów
• Strona 1 z 1
Dół do 2,5 tyś obrotów
Witam.
Mam pytanie odnośnie problemu który coraz bardziej mi przeszkadza.
Otóż mój moto tak do 2,5 tyś obr. wogóle nie "ciągnie", mogę mieć manetkę odkręconą na maxa i tak do 2,5 tyś ciągnie bardzo słabo a powyżej robi się strzała. Dodam że na luzie wkręca się w całym zakresie jednakowo. Problem zaczyna się dopiero jak wrzucam bieg i ruszam, jest to strasznie męczące zwłaszcza przy jeździe miejskiej.
Gażniki były czyszczone i regulowane.
Nie wim czy jest coś nie tak czy może ten typ tak poprostu ma.
Mam pytanie odnośnie problemu który coraz bardziej mi przeszkadza.
Otóż mój moto tak do 2,5 tyś obr. wogóle nie "ciągnie", mogę mieć manetkę odkręconą na maxa i tak do 2,5 tyś ciągnie bardzo słabo a powyżej robi się strzała. Dodam że na luzie wkręca się w całym zakresie jednakowo. Problem zaczyna się dopiero jak wrzucam bieg i ruszam, jest to strasznie męczące zwłaszcza przy jeździe miejskiej.
Gażniki były czyszczone i regulowane.
Nie wim czy jest coś nie tak czy może ten typ tak poprostu ma.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
masz sportowy motocykl i chcesz, żeby miał dół jak HD? to są silniki wysokoobrotowe i po to by uzyskać zadowalające przyspieszenia trzeba je kręcić wysoko. więc jest to zjawisko zupełnie normalne i nic z tym nie zrobisz, taka charakterystyka. trzymaj go wyżej po prostu i tyle.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Kumpel ma Kawasaki Ninja 600 z 97 roku i nie ma takiego problemu.
Może faktycznie te typy tak mają.
Może faktycznie te typy tak mają.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości