tłumik i skrzynia biegów
• Strona 1 z 1
tłumik i skrzynia biegów
Witam,mam pytanko dzis dzwoniłem do sklepu zapytac sie o sportowy tłumik i Pan się zapytał czy chce zeby był basowy czy głosno miałczał?niech mi ktos powie jaki dobry bedzie moje moto to suzuki gsxf 600 i chciałbym zeby ładnie gadał tak potęznie
jak 1000:) a nie jak 250.I druga sprawa to jak wrzucam 1 bieg to szarpie troche czego to wina?czy moze to byc wina luznego łancucha?pozdrawiam

- silver29
- Świeżak
Trochę nie na tamat: jak kupisz nowy tłumik to ile będziesz chciał za stary?
A szarpnięcie przy wrzuceniu 1-ego biegu to np. zbyt gęsty olej, za mało podciągnięte sprzęgło (linka) lub też samo sprzęgło albo dociski.
A szarpnięcie przy wrzuceniu 1-ego biegu to np. zbyt gęsty olej, za mało podciągnięte sprzęgło (linka) lub też samo sprzęgło albo dociski.
- nismo
- Świeżak
Przeciez napisal ze jak wrzuca jedynke to szarpie a nie podczas jazdy.
Jesli po jezdzie i zatrzymaniu motocykla z cieplym silnikiem wrzucasz jedynke i jest tylko klikniecie to jest ok. Jak nadal szarpie to problem z regulacja sprzegla lub samym sprzeglem o ile skrzynia jest ok. Chyba ze to BMW-tam ma szarpac:)
Jesli po jezdzie i zatrzymaniu motocykla z cieplym silnikiem wrzucasz jedynke i jest tylko klikniecie to jest ok. Jak nadal szarpie to problem z regulacja sprzegla lub samym sprzeglem o ile skrzynia jest ok. Chyba ze to BMW-tam ma szarpac:)
-
rider143 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość