suzuki ts 125r jak ustawić zawór ?
• Strona 1 z 1
suzuki ts 125r jak ustawić zawór ?
Witam, mam ewidentnie przestawiony zawór wydechowy foto (otwórz link). Te prostokąty powinny nachodzić się na siebie, wtedy zawor otwierał by się do końca w przeciwnym razie przykrywka blokuje dalszy ruch zaworu foto (otwórz link). Odkręciłem tą widoczną śrubkę
foto (otwórz link), zdjąłem tę sprężyne z tulejką i podstawką foto (otwórz link). Dalej nic nie zrobie bo na tym wałku jest nacięcie aby poprostu podstawka i sprężynka się trzymała i tego nie przestawie. Wpadłem właśnie na pomysł, może to trzeba linkami regulować żeby ta sprężynka się rozciągneła (tak jak tu: http://www.bikepics.com/pictures/1599137) ? No ale nie wiem czy ten silniczek który napędza te dwie linki wytrzyma siłę tej sprężynki ? Bo raczej nad oknem wylotowym nic sie nie reguluje
foto (otwórz link)
Ostatecznym wyjściem będzie jazda bez przykrywki.
foto (otwórz link), zdjąłem tę sprężyne z tulejką i podstawką foto (otwórz link). Dalej nic nie zrobie bo na tym wałku jest nacięcie aby poprostu podstawka i sprężynka się trzymała i tego nie przestawie. Wpadłem właśnie na pomysł, może to trzeba linkami regulować żeby ta sprężynka się rozciągneła (tak jak tu: http://www.bikepics.com/pictures/1599137) ? No ale nie wiem czy ten silniczek który napędza te dwie linki wytrzyma siłę tej sprężynki ? Bo raczej nad oknem wylotowym nic sie nie reguluje

Ostatecznym wyjściem będzie jazda bez przykrywki.
- SilverX
- Świeżak
mi to wyglÄ…da na regulacje tych linek choc pewien nie jestem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No chyba tylko te linki zostają, no ale to wszystko trzyma sprężyna której nie można przestawić, jedynie można tą lewą linkę mocno odkręcić aby sprężyna po prostu się naciągneła. Narazie nie próbuje bo boje się o ten silniczek.
- SilverX
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości