KTM 250 EXC OBROTY I MOC
• Strona 1 z 1
KTM 250 EXC OBROTY I MOC
Witam. dwa tygodnie temu kupilem w/w motor z 2002 roku. przez ten okres wyjezdzilem okolo 4 zbiornikow paliwa po 10 litrow. lalem mieszanke 1:50 czyli 100ml oleju (motul 800) na 10 litrow benzyny. wlasnie dowiedzialem sie ze to duuzo za malo, ze powinienem lac co najmniej 250ml na 10l. czy moglem przez taka mieszanke zaszkodzic dla silnika??? poniewaz troche slabiej idzie ale z drugiej strony wyciagnolem swiece dobrze wyczyslilem (byla czarna) i moc tak jakby w czesci odzyskana(oczywiscie swieca juz wyczyszczona), filtr powierza tez nieczyszczony od kupna jest juz brudny (dzisiaj bede myl i nasaczal). a w dodatku nierowno chodzi na wolnych obrotach. POSZE NIECH KTOS TO ZDIAGNOZUJE
- cezar1985
- Świeżak
Na tyle sie nie znam ale jak dawałes oleju za mało (kurde, zawsze sprawdz cos 3 razy zanim zrobisz!!!) to mógło sie troche tłokowi dostac po du.pie no i nie wiem w jakim to stopniu ale jak w wiekszym to chyba remoncik :/ Ja tez tak miałem, urwała sie linka od dozownika i przestał podawac olej ale zauwazyłem to jak juz było za pózno no i nowy tłoczek i szlif. Nie wiem moze po prostu na wszelki wypadek zdejmij cylinder, wydasz te pare zł na uszczelki ale bedziesz miał pewnosc.
- rider525
- Świeżak
chłopie jak lałes 100ml oleju na 10l benzy to mogles przytrzec silnik..... ciekawe w jakim stanie są pierscionki itp
1:50 to 100ml na 5l paliwa a ty robiles 1:100!!
:O
módl się aby nic Ci tam się nie pokiełbasiło
powinienes robic 1:40 tzn 125ml w porywach 150ml oleju na 5l benzy
1:50 to 100ml na 5l paliwa a ty robiles 1:100!!

módl się aby nic Ci tam się nie pokiełbasiło
powinienes robic 1:40 tzn 125ml w porywach 150ml oleju na 5l benzy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
rider to wyczyn tam sie i tak duzo nie sprawdzi po zdjęciu cylka
ja miałem taką sytuacje że tłoczek wyglądał jak nówka i następnego dnia mi strzelił
ta ilosc to zdecydowanie za mało p[olecam ci lac 1:20. więcej kasy wydasz na olej ale to dobrze zrobi dla silnika. wyczysc dokładnie filtr i przy okazji gaźnik. swiece jak robi sie czarna lepiej wymien. kilka zł cie nie zbawi a moze pomóc. pozatym dziwne że swieca zrobiła sie czarna. w tych sprzętach nie reguluje sie zapłonu wiec zły zapłon odpada. moze cos z gaźnikiem. normalnie swieca powinna byc kawa z mlekiem. dziwne że jest czarna

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Za mała dawka oleju, mógł tłok ucierpieć z tąd odczówasz mniejszą moc.
Tyle się tu pisze, że w tych sprzętach najważniejsze to ciągła wymiana olejów i mycie filtra, a ludzie tego nie przestrzegają. Zrozumcie koledzy, że to sprzęt specjalnego przeznaczenia.
Tyle się tu pisze, że w tych sprzętach najważniejsze to ciągła wymiana olejów i mycie filtra, a ludzie tego nie przestrzegają. Zrozumcie koledzy, że to sprzęt specjalnego przeznaczenia.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
ładnie powiedziane
P nasze motorki sÄ…po prostu specjalnej troski
chociaż przy tej pojemnosci trudno odczuc spadek mocy
moze po prostu przywyczaiłes sie do tego kopa. ja to samo miałem. pierwsze dni to po prostu masakra przyspieszenie moc - potwór, teraz to juz norma. i czasem mi mocy brakuje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
heniu jak da 1:20 to mu będze żygał olejem z wydechu...
te 150ml max oleju na 5l benzy w zupełności starczy
jeśli na tej mieszance dawałeś równo ktmkowi w dupsko nie chce straszyc ale mogło coś się stac
a czarna świeca mogła juz byc przed kupnem u poprzedniego wlasciciela
ps: jaka swieca? irydowa czy zwykla ngk?
te 150ml max oleju na 5l benzy w zupełności starczy
jeśli na tej mieszance dawałeś równo ktmkowi w dupsko nie chce straszyc ale mogło coś się stac
a czarna świeca mogła juz byc przed kupnem u poprzedniego wlasciciela
ps: jaka swieca? irydowa czy zwykla ngk?
-
Bostorn - Moderator
Panowie zmienilem swiece i wyczyscilem filtr powietrza... moc wrocila i zacza rowno chodzic... po zabiegu runda i z 3 na kolo bez problemu (z gazu)... mieszanke juz daje 250ml na 10l wiec mam nadzieje ze na strachu sie obejdzie i nie bede musial placic remontem za blad... thx 

- cezar1985
- Świeżak
bostorn ja tak leje i nawet grama nie ma oleju w wydechu
cały suchy. trzeba dobry olej lac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):bostorn ja tak leje i nawet grama nie ma oleju w wydechucały suchy. trzeba dobry olej lac
ja leję tylko R1 Racing olej typowo dla hardcorów ;d
ty pewnie lejesz po frytkach dla tego nie zachlapuje Ci wydechu ;d
a co do kolegi ;d czarma swieca może oznaczac zakończenie jej żywota ;d więc bądźmy dobrej myśli że to tylko świeca była

-
Bostorn - Moderator
ja leje ten sam olej
moze po prostu daje więcej w palnik i wypala mi calutką mieszanke
P pozatym u mnie 1:20 to jest tak jak napisane w serwisówce 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości