Po czyszczeniu gaznikow nie schodzi z obrotow
• Strona 1 z 1
Po czyszczeniu gaznikow nie schodzi z obrotow
Czesc.
Zrobilem sobie gruntowne czyszczenie gaznikow. Troszke pokrecilem srubkami pilotowymi od dysz, tzn wszystkie ustawilem na 2 i 1/4 obrotu od max wkrecenia i srubkami od synchronizacji gaznikow.
Teraz moto wolno schodzi mi z obrotow, w zasadzie to bardzo slabo hamuje silnikiem...
Nie wiem czy jest to bardziej wina tych dysz pilotowych czy raczej najpierw zsynchronizowac gazniki a jak nie pomoze, to bawic sie dyszami ?
Motor to Kawasaki ZZR400K z 1993 roku.
Z gory dzieki za pomoc.
Zrobilem sobie gruntowne czyszczenie gaznikow. Troszke pokrecilem srubkami pilotowymi od dysz, tzn wszystkie ustawilem na 2 i 1/4 obrotu od max wkrecenia i srubkami od synchronizacji gaznikow.
Teraz moto wolno schodzi mi z obrotow, w zasadzie to bardzo slabo hamuje silnikiem...
Nie wiem czy jest to bardziej wina tych dysz pilotowych czy raczej najpierw zsynchronizowac gazniki a jak nie pomoze, to bawic sie dyszami ?
Motor to Kawasaki ZZR400K z 1993 roku.
Z gory dzieki za pomoc.
- levis
- Świeżak
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
Tak jak chlopaki wyzej pisza nike masz pojecia to sie nie zabieraj za co kolwiek w motocyklu bo to mu jeszcze bardziej zaszkodzi. nadmienie ci tylko tyle ze gazniki na sluch to sie regulowalo w wsk, mz,jawa itd w nowszych gaznikach po wyczyszczeniu powinienes je zsynchronizowac a nie bez myslnie krecic srubami na zasadzie a moze sie uda, tym raze ci sie nie udalo i masz tego efekty. A co do lewego powietrza to raczej nie powinno go buyc bo jak motocykl chodzil przed twoim majsetrkowaniem dobrze to z dnia na dzien sie nie zrobi Pzdr. jedz do serwisu i niech tam ci to zrobia.
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa