Problem z odpalaniem
• Strona 1 z 1
Problem z odpalaniem
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem xj 600 S 92r . Nie wiem czy to problem czy taki charakter motocykla, otoż, zawsze przy wlaczaniu go musze dodac gazu zeby wszedl na obroty(nawet przy odpalaniu na ssaniu albo rozgrzanym silniku). Inaczej kreci kreci kreci i nie daje rady.Czy to kwestia tego ze po prostu niektore staruszki tak maja...czy problem tkwi w mechanice? Z góry dzieki za pomoc
-
zurek100 - Świeżak
generalnie zalatwili mi to moto kuzyni co siedza w tym od wielu lat i sciagaja motory z wloch i mowili ze wszystok ok. A na ssaniu zawsze odpalam kiedy silnik nie jest rozgrzany bo inaczej obroty spadaja pyk i gaśnie. A czy ma to jakies powazniejsze powikłania ??Czy to mozna olac i smigac?
-
zurek100 - Świeżak
To spoko:) W przyszlym roku moze bede wymienial motor takze nie wiem czy bedzie sie oplacalo ale raczej to zrobie zeby chociaz rzy sprzedazy nie bylo problemow. A jeszcze jedno...czy jezeli gazniki w ogole ni bylyby wymieniane caly czas to cos sie dzieje w silniku ? Czyli im dluzej jezdze tym trudniej potem wyregulowac czy jak z tym jest?? Czy warto odkladac bo jezeli nie przeszkadza to po co to w ogle robic:P
-
zurek100 - Świeżak
a tak jeszcze zeby podlaczyc pod temat to czy mozna wlaczyc ssanie i jezdzic z nim a po chwili jazdy wylaczyc w trakcie?? bo tak zawsze musze wlaczyc poczekac az sie nagrzeje i dopiero wylaczyc ssanie i a zdarza sie ze czasami potrzeba wsiasc i jechac odrazu nawet na zimnym. Prosze potraktowac to pytanie bardzo lagodnie:Pjestem poczatkujacym !
-
zurek100 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości