[Yamaha] Yamaha R1
Test zrobiony i niestety Kawa mi odeszla bo R1 walila na gume do czwartego biegu... Ale to i tak sie nie liczy bo moja R1 '99 ma kruciutkie przelozenie koncowe wiec kicha! Za to przechodze Kawe na kazdym rondzie i wyjsciu z winkla zwlaszcza przy ponad 100km/h... Zadko kiedy gnam po prostej a kocham dzwiek jaki wydaje slizg kolana trący o asfaltKomentatorzy napisał(a):Koledzy dzis sie wrecz kluciłem z kolega ze r1 99 rok z przelotowym wydechem, ma lepsze przyspieszenie od zx9r z 2001 (całosc seria) co o tym myslicie? kto miał racje jedynka ma lepsze przyspieszenie czy 9 ?
pozdrawiam <br><hr>dragster<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam r1 z 2003 bez zadnych wad spalanie tak jak piszą a na kole jedzie lepiej niz cbry929 954
<br><hr>mocny
<br><hr>mocny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam wszystkich!mam takie pytanko do wszystkich posiadaczy jednośladów jestem facetem o wzroście 166 cm czy będzie mi to przeszkadzało w prowadzeniu motocykla?<br><hr>pawlik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam chcę sobie kupić na początek mojej przygody z motorami erłana wiem wiem mam miejsce na cmentarzu ale wydaje mi się że to tylko zależy od stylu jazdy nie od motoru obecnie posiadam bardzo bardzo mocne auto które podejżewam nie odbiega mocno od r jedynki i czy jest to dobry pomysł??<br><hr>MaciekERŁAN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma to jak porównać japońska konsole do gier z włoskim temperamentem, niepowtarzalnością, charakterem i stylem gdyby kolega pisał o Ducati to bym się zgodził z porównaniem, jednakże te stwierdzenie pasuje w ty porównaniu jak "świni siodło"
Pozdrawiam
Miłośnik ,fan i użytkownik Ducati.<br><hr>DUCATI S4
Pozdrawiam
Miłośnik ,fan i użytkownik Ducati.<br><hr>DUCATI S4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
żałosne jest poprawianie innych, kiedy samemu robi się byki ;p ( dodam, że "nie" z czasownikami pisze się osobno)<br><hr>dzemKomentatorzy napisał(a):omg czytac sie niechce tych bledow ortograficznych jakie piszecie. zastanawiacie sie nad kupnem motoru i to r1 a robicie byki w pisowni!!! zalosne! PS tez mam r1 to lepsze niz........<br><hr>soki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Yyy przepraszam bardzo... Kto tam napisał, że zx9 objedzie r1...?! No te żarty mnie przerastają!!! Co za poczucie humoru!!!;D Ludzie wy nie macie pojęcia co wy tu piszecie za brednie! Posiadam R1 z 2001 roku i ustawiałem się z zx9 z 2000r i 2002... Śmiech na sali!!! Ani jedna ani druga nie miała polotu do eReczki! Z modelem '00 ustawiałem się na trasie to ciągnęliśmy pod końcowe obroty ostatniego biegu i z ogromną radością oświadczam, że 9 oddalała się w moich lustereczkach naprawdę ładnie!!! Nie mówię, że jest to jakiś "muł" bo jest to również dość fajny motorek ale no z R-jedyneczką nie ma polotu...! Pozdrawiam wszystkich motocyklistów i motocyklistki oczywiście, do zobaczenia na drogach!!! Lewa w górę!!!;)<br><hr>Ssssss...Komentatorzy napisał(a):Nie ma to jak porównać japońska konsole do gier z włoskim temperamentem, niepowtarzalnością, charakterem i stylem gdyby kolega pisał o Ducati to bym się zgodził z porównaniem, jednakże te stwierdzenie pasuje w ty porównaniu jak "świni siodło"
Pozdrawiam
Miłośnik ,fan i użytkownik Ducati.<br><hr>DUCATI S4<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szkoda kolego ze takie eReczki i inne kawki suzuki na stuki chyba tylko japoniec jest dobry do nauki, zostają w bocznym lusterku mojej Duki....Komentatorzy napisał(a):Nie ma to jak porównać japońska konsole do gier z włoskim temperamentem, niepowtarzalnością, charakterem i stylem gdyby kolega pisał o Ducati to bym się zgodził z porównaniem, jednakże te stwierdzenie pasuje w ty porównaniu jak "świni siodło"
Pozdrawiam
Miłośnik ,fan i użytkownik Ducati.<br><hr>DUCATI S4<br>Komentatorzy napisał(a):Yyy przepraszam bardzo... Kto tam napisał, że zx9 objedzie r1...?! No te żarty mnie przerastają!!! Co za poczucie humoru!!!;D Ludzie wy nie macie pojęcia co wy tu piszecie za brednie! Posiadam R1 z 2001 roku i ustawiałem się z zx9 z 2000r i 2002... Śmiech na sali!!! Ani jedna ani druga nie miała polotu do eReczki! Z modelem '00 ustawiałem się na trasie to ciągnęliśmy pod końcowe obroty ostatniego biegu i z ogromną radością oświadczam, że 9 oddalała się w moich lustereczkach naprawdę ładnie!!! Nie mówię, że jest to jakiś "muł" bo jest to również dość fajny motorek ale no z R-jedyneczką nie ma polotu...! Pozdrawiam wszystkich motocyklistów i motocyklistki oczywiście, do zobaczenia na drogach!!! Lewa w górę!!!;)<br><hr>Ssssss...<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam R1 i ZX9R ale nie chodzi mi o moc i takie tam pierdoły bo to inna epoka moto, lecz o prowadzenie, R1 jakoś źle mi sie jedzie w zakrętach jest jakaś taka nie stabilna. 9-ke zncznie lepiej mi sie prowadzi,i tu moje pytanie co może być tego przyczyną
s1000rr
-
marek760i - Świeżak
marek760i Ja mam yamahe R6 z 2004r i odpowiem na twoje pytanie!!... (9-ke znacznie lepiej mi sie prowadzi niż Yamaha, i tu moje pytanie co może być tego przyczyną) tego powodem i przyczyna jest wszystko ;] choć by i to ze oby dwa motory maja inna wagę.. Inna moc do danej masy.. Rożne przełożenia i wyważenie motoru!! ;] i mimo ze mam R6 to chce sobie jeszcze do tego GPZ 500s bo mnie sie tez tym dobrze jeździ
Po za tym każdy lubi coś innego tak jak widzisz, Tobie dobrze sie jeździ zx9-tka a mnie R6 a jeszcze innej osobie jakaś CBR
:) pozdro

-
BocianWDZ - Świeżak
tam nie ma takiej aż różnicy w wadze to max 10kg i w mocy 30 niecałe koni a chodzi o to że na R1 jakoś tak sie głupio jedzie w zkręcie,że jak by zara miał sie rozlecieć, coś ewidentnie jest nie tak, może to wina opon
s1000rr
-
marek760i - Świeżak
marek760i czemu nie ;/;/ może to byś wina opony!!... ja teraz mam w swojej R6 z 2004r oponkę DUNLOP SPORTMAX D208 180/55 - 17 za 520zł i skończyły mi się problemy z pływającym tyłem w zakrętach
bo ta poprzednia to była masakryczna ;/;/ wchodziło sie w zakręt dosyć wolno i jak z niego wychodziłem na Pełnej bombie przy 2-gim biegu to Bokiem leciałem taka była chu****wa
:P

-
BocianWDZ - Świeżak
hehehe sam widzisz
a ja mowie jak było w moim przypadku i co zrobiłem ;];] nie powiem bo dzieki tej oponie zupełnie inaczej sie moto trzyma drogi.. po prostu sie przyssał do asfaltu ;P i uwierz mi na słowo ze w dosyć ostrym zakręcie mogę na jedynce podnieść moto na kółko i nie mam obaw ze mi moto ucieknie w bok 

-
BocianWDZ - Świeżak
mam moze troche głupie pytanie jak na to forum
ale napiszcie co lepiej kupić R1 2003 czy CBR 954 2002, nie mam czasu i kaski na naprawy a słyszałem że R1 jednak jest awaryjna (biegi) a CBR dopracowany. Jestem za R1 ale mam właśnie dwa takie motocykle do wyboru. dzięki za poradę.
<br><hr>marko1

<br><hr>marko1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego ja wybierałem pomiędzy r1 model rn04 czyli rok '00-'01, rn09 czyli rok '02-'03, a cbr 954 i po długich namysłach i konsultacjach z właścicielami owych motocykli kupiłem r1 z 2001 roku! z tego co się dowiedziałem to 954 ma problemy z wtryskiem paliwa i jest ogólnie nieudanym motocyklem... jak chcesz hondę to gorąco polecam cbr 900 sc33 z roku '98-'99 jest to ostatni model fajera na gaźniku! to jest naprawdę motocykl no niemalże nie do zarżnięcia!;) jest naprawdę bardzo mało awaryjny!!! ale wracając do tematu... r1 z roku 2003 to jest pierwszy model jaki yamaha wypuściła na rynek na wtrysku, podobno są na rynku modele, których silniki nie pracują tak jak powinny... jest to wina początku przygody z wtryskiem w modelu r1. ja wybrałem ostatni model r1 na gaźniku! kupiłem piękną , zadbaną r1 z 2001 roku. jest to naprawdę bardzo fajny i dobry motocykl!!! trzeba tylko dobrze poszukać obejrzeć kilka sprzętów bo sporo tylko z wyglądu ładnie się prezentuje, no ale tak to już jest z kupnem motocykla... ale żaden wtrysk tamtych lat nie dorówna dobrze wyregulowanemu gaźnikowi!!!;) lewa w górę! pozdrawiam!<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):mam moze troche głupie pytanie jak na to forumale napiszcie co lepiej kupić R1 2003 czy CBR 954 2002, nie mam czasu i kaski na naprawy a słyszałem że R1 jednak jest awaryjna (biegi) a CBR dopracowany. Jestem za R1 ale mam właśnie dwa takie motocykle do wyboru. dzięki za poradę.
<br><hr>marko1<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam problem z R1 2005 r , czasami potrafi zdławić się z niskich obrotów w szczególności na 1 biegu przy gwałtownym odkręceniu manetki.. ktoś wie czym może być to spowodowane??
Pozdrawiam <br><hr>szyszka
Pozdrawiam <br><hr>szyszka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl