Zobacz wątek - Rękawice
NAS Analytics TAG

Rękawice

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rękawice

Postprzez mentorsct » 13/7/2009, 17:02

Witam, chciałem zapytać jaka jest różnica pomiędzy rękawicami, gdyż spotkałem jedne takie do nadgarstka a drugie zapinane jeszcze za nadgarstkiem takie dłuższe. Zanim kupie wole zapytać które lepiej wybrać. Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowano 13/7/2009, 17:20 przez mentorsct, łącznie edytowano 1 raz
mentorsct
Bywalec

Postprzez eBuch » 13/7/2009, 17:13

Odpowiedz powinna byc oczywista... Wnioskuje ze duzo nie jezdziles w rekawicach. Rekawice maja zapewniac Ci ochrone przed wiatrem oraz owadami ktore niszczy sie w tak duzej ilosci. Krotka rekawica jest na cieplejsze dni, dluga chlodniejsze ??? W krotkich rekawicach wiatr podwiewa ci rekawy, w dlugich... NIE. rekawice sie roznia: czuciem manetki, materialem z jakiego sa zrobioene, wew powłoką rekawicy, ochraniaczami itp. Najlepiej pojedz do sklepu i powiedz sprzedawcy na jaka pore roku bys chcial rekawice i do czego !!!! Ja posiadam i te i te... Dluzsze sa o niebo lepsze.

Temat do zamkniecia.
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez jordan23 » 13/7/2009, 17:50

Dłuższe rękawice są na pewno bezpieczniejsze.. Krótkie na lato, do miasta.
jordan23
Stały bywalec

Postprzez Czester » 13/7/2009, 23:44

Dłuższe mają po bokach dodatkowe ochraniacze a to przydatna rzecz przy szlifie (sam się o tym przekonałem :)) no i nie nadmuchuje Ci rękawów przy większych prędkościach. A krótkie to jak kolega wyżej napisał tylko na miasto w upalne dni.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê