czujniki w asfalcie przed swiatlami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
czujniki w asfalcie przed swiatlami
witam, mam taki problem ze czesto jadac na motocyklu czekam na swiatlach jakies dobre 5 minut zanim sie zapali zielone
poniewaz kiedy stoje sam przed swiatlami to czujniki nie wykrywaja mojego motocykla i musze czekac az jakas pucha podjedzie
czy moze wiecie jak tego uniknac?
a teraz zrobili jakies kamery na skrzyzowaniach skierowane na pojazdy stojace przd swiatlami i powiedzcie czy to sa kamery wrazie czego to zeby policja miala numery rej tych co przejechali na czerwonym czy moze to sa czujniki natezenia ruchu?
pzdr
poniewaz kiedy stoje sam przed swiatlami to czujniki nie wykrywaja mojego motocykla i musze czekac az jakas pucha podjedzie
czy moze wiecie jak tego uniknac?
a teraz zrobili jakies kamery na skrzyzowaniach skierowane na pojazdy stojace przd swiatlami i powiedzcie czy to sa kamery wrazie czego to zeby policja miala numery rej tych co przejechali na czerwonym czy moze to sa czujniki natezenia ruchu?
pzdr
- emzeta
- Świeżak
Byl juz taki temat
Jestem ciekaw czy pan funkcjonariusz zrozumie, czy bedzie twardo nam bloczkiem przed oczami machal ;P ?

Jestem ciekaw czy pan funkcjonariusz zrozumie, czy bedzie twardo nam bloczkiem przed oczami machal ;P ?
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Parę razy mi się tak zdarzyło juz, że sobie mogłem na zielone czekać. Teraz dojeżdżam wężykiem pod linię i nie mam tego problemu. Od kiedy zacząłem tak podjeżdżać to narazie mi się nie przytrafiło, żebym musiał na czerwonym śmigać bo światełko się nie chciało zmienić ;]
-
lonewolf - Bywalec
Ja raz jechałem z kumplem w czasie wieczornym (>23), zatrzymaliśmy się przed przejściem dla pieszych, bo się czerwone świeciło i o dziwo dla pieszych też czerwone. No to puknąłem w przycisk, zapaliło się zielone dla pieszych, potem znowu dwa czerwone
To był mój pierwszy przejazd na czerwonym... Nie licząc bardzo późnych żółtych
Aaa... tylko jechaliśmy rowerami

Aaa... tylko jechaliśmy rowerami

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Co do kamer to _podobno_ niektore z kamer badajacych natezenie ruchu potrafia sterowac swiatlami. W godzinach nocnych kiedy swiatla sa wylaczane w momencie kiedy zlapie Cie kamera, wlacza sie od razu czerwone i dopiero pozniej po pewnym czasie zielone. Taki patent jest stosowany na terenach wiejskich (np Działdowska we wroclawiu).
Interakcje kamer i swiatel widzialem jak na razie w 3 miejscach we wroclawiu, tak wiec raczej polegal bym na czujnikach ultradzwiekowych na drodze.
Interakcje kamer i swiatel widzialem jak na razie w 3 miejscach we wroclawiu, tak wiec raczej polegal bym na czujnikach ultradzwiekowych na drodze.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
przed swiatłami sa na asfalcie takie "linie " jak sie je przejezdza to sie zmieniaja swiatła.
Dlatego dojezdzajac do nich trzeba przejechac orzez nie.
Był tez patent ze od spodu moto magnes neodymowy sie przyczepia - tp podobne tez mzienia swiatła.
Był tez patent ze od spodu moto magnes neodymowy sie przyczepia - tp podobne tez mzienia swiatła.
- fandzoilisz
- Bywalec
fandzoilisz napisał(a):przed swiatłami sa na asfalcie takie "linie " jak sie je przejezdza to sie zmieniaja swiatła.
Powinni zrobic uniwersalnego pilota, który zmienia sygnalizację świetlną

Pzdr
Yamaha Majesty 250
Yamaha Majesty 250
- eBuch
- Świeżak
spalmy komuś skuter i dawaaaaaaj przez wszystkie krzyżówki bez świateł
... tjaaa ;P
Ja tam sposobu w 100% skutecznego nie mam. Raz działa najeżdzanie na czujki w asfalcie...raz nie...raz dopiero jak zejde z moto i pomacham rękami do takiej kamery (w nocy w pozku na fakcie jest pare takich miejsc :/ - inaczej czerwone do usranej..)

Ja tam sposobu w 100% skutecznego nie mam. Raz działa najeżdzanie na czujki w asfalcie...raz nie...raz dopiero jak zejde z moto i pomacham rękami do takiej kamery (w nocy w pozku na fakcie jest pare takich miejsc :/ - inaczej czerwone do usranej..)
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
eBuch napisał(a):Wlasnie, jezeli wiecie gdzie takie cuda technologiczne sie znajduja w Wawie, tez chetnie sie dowiem:D
Na Cargo są takie, jak chce sie skręcić w lewo na wiadukt jadąc z Cargo. Kilka razy już stałem

-
wujuwawa - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości