Zobacz wątek - Koszulka termoaktywna
NAS Analytics TAG

Koszulka termoaktywna

O wszystkim
_________

Koszulka termoaktywna

Postprzez jammal17 » 3/7/2009, 13:28

Witam.

Mam pytanie czy bielizna termoaktywna naprawdę sprawdza sie na motocyklu ? czy naprawdę warto zaopatrzyć się w nią ( szczególnie przy ostatnich upałach ) oraz jaką firmę produkującą takie rzeczy byście polecili ?

z góry dziękuje za odpowidzi
Pozdrawiam.
jammal17
Świeżak

Postprzez Bystry » 3/7/2009, 13:31

duddits napisał(a):Dlatego bielizna termoaktywna dobrze się sprawdza. Zakładam pod skórę i nie jest tak źle. W zwykłym, bawełnianym podkoszulku faktycznie gorąco.

Pewnie się sprawdza, ale w jakim stopniu nie jestem Ci w stanie powiedzieć ;)
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Re: Koszulka termoaktywna

Postprzez duddits » 3/7/2009, 13:57

jammal17 napisał(a):
Mam pytanie czy bielizna termoaktywna naprawdę sprawdza sie na motocyklu ?

W moim przypadku się sprawdza. Wcześniej jeździłem, jak większość zapewne, w bawełnianym podkoszulku zakładanym pod skórę. Prawie zawsze dojeżdżałem do pracy spocony :( Potem mnie olśniło, że mam przecież koszulkę termoaktywną, którą kupiłem sobie na narty (pod kombinezon). Postanowiłem przetestować, efekt był na tyle zadowalający, że teraz tylko tak jeżdżę :) Owszem jest ciepło, ale już nie gorąco i się nie pocę jak świnia :?
Aha, ja mam koszulkę z długim rękawem i tak chyba jest nawet lepiej, bo nawet przedramiona miałem wcześniej całe mokre ...

Koszulkę mam alpine lowe dryflo.
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
duddits
Świeżak

Postprzez MaximusPL » 3/7/2009, 14:18

ja tez uzywam koszulek termoaktywnych ... takich na lato - lepiej się sprawują w wiekszych temperaturach ... dla mnie rewelacja ...
Suzuki GSR 600 A 2007/2008
MaximusPL
Świeżak

Postprzez niesiob » 5/7/2009, 08:04

Ja mam spodnie i kurtkę motocyklowe firmy Retbike (niestety). Kurtka - no, jeszcze niech będzie. Ale spodnie-koszmar.po pierwszej jeździe w spodniach na gołe ciało od pasa w dół ciekło po mnie. Więc pomyślałem że może taka termoaktywna bielizna pomoże. kupiłem BRUBECKa - jakieś takie gatki dla motocyklistów niby, chłodzące. W zasadzie jest to samo. tyle że pot trochę jest wchłaniany przez te gatki i dzięki temu mniej jest go na podszewce spodni. No i w sumie słusznie. Jeśli pot nie ma gdzie odparować to nie zniknie. Nie wiem jak to jest w skórzanych spodniach, może tam więcej wentylacji jest??
Generalnie - nie polecam spodni ret bike, oraz po założeniu "chłodzącej" bielizny nie zanotowałem jakiś rewelacji
niesiob
Świeżak

Postprzez elco » 5/7/2009, 14:09

Jeszcze w czasach liceum zajmowalem sie profesjnoalnie lekka atletyka. Do dzis zostalo mi kilka porzadnych szmatek z tamtych czasow. Tez jezdze w Retbike'u i bez bielizny mozna sie w cieplejsze dni niezle spocic w tym kombinezonie.
Czolowymi producentami sa:
Asics
Mizuno
New Balance
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Movi » 5/7/2009, 15:09

Bystry napisał(a):
duddits napisał(a):Dlatego bielizna termoaktywna dobrze się sprawdza. Zakładam pod skórę i nie jest tak źle. W zwykłym, bawełnianym podkoszulku faktycznie gorąco.

Pewnie się sprawdza, ale w jakim stopniu nie jestem Ci w stanie powiedzieć ;)

To po chuj się w ogóle wypowiadasz?
Movi
Moderator

Postprzez Konio » 6/7/2009, 08:20

Ja mam jakas bluzke termoaktywna na narty i ostatnio mialem plan ja wsadzic pod kombi ale tylko jak ja zalozylem to gdzies mi goraco bylo i wolalem normalny tschirt :P
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez MaRRiusz » 6/7/2009, 08:34

O bieliźnie jest sporo napisane. Ja używam firmy Brubeck, nie jest strasznie droga i się sprawdza. Warunkiem jest żeby mieć kurtkę z podobnego materiału, oddychającego. Nie masz to i tak się spocisz, plus będzie taki że po zdjęciu kurtki szybko wyschniesz bez zdejmowania tej koszulki w zwykłej chodziłbyś jak po prysznicu :), no i nie śmierdzisz tak. W tym roku brubeck wprowadził bieliznę typowo dla motocyklistów tej jeszcze nie kupiłem. Kupując bierz z długim rękawkiem, łatwiej zdjąć kurtkę.
MaRRiusz
Świeżak

Powrót do Hydepark