Dziwne stukanie
• Strona 1 z 1
Dziwne stukanie
Witam, jestem własnie po wymianie silnika w mojej varadero, chodzi bardzo ładnie i ogólnie jest w super stanie ale chyba coś jest nie tak, nie wiem tylko z czym..
Gdy wchodze manetką powolutku na obroty (od 1 do 12 tyś - obojętnie ale powoli) to normalnie cichutko wchodzi i wszystko gra, jednak jezeli dam gaz od razu np. do konca to slysze takie jakby dziwne stuki, nie są raczej z silnika tylko nie wiem z czego.. i co to by mogło być..
Dodam od razu że jedna fajka ma gdzieś przebicie, mozna to naprawic czy trzeba nową? i może to wina fajki ? bo pozatym silnik chodzi super i mam na niego gwarancje na miesiac wiec raczej bubla nie dostałem..
Gdy wchodze manetką powolutku na obroty (od 1 do 12 tyś - obojętnie ale powoli) to normalnie cichutko wchodzi i wszystko gra, jednak jezeli dam gaz od razu np. do konca to slysze takie jakby dziwne stuki, nie są raczej z silnika tylko nie wiem z czego.. i co to by mogło być..
Dodam od razu że jedna fajka ma gdzieś przebicie, mozna to naprawic czy trzeba nową? i może to wina fajki ? bo pozatym silnik chodzi super i mam na niego gwarancje na miesiac wiec raczej bubla nie dostałem..
-
gba4 - Bywalec
Może łańcuch ci na zębatce przeskakuje?
A tak z OT:
Poszły ci tylko panewki, a cały silnik wymieniłeś?
A tak z OT:
Poszły ci tylko panewki, a cały silnik wymieniłeś?

-
macello - Świeżak
Sprawdź luzy zaworowe i rozrząd.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja się już powoli poddaje ;/
ProszÄ™, macie filmik..
http://www.youtube.com/watch?v=bFcoUGiSfSA
Dodam kilka informacji..
W dzien gdy zalozylismy silnik nie było tych stuków, dopiero na drugi dzien gdy już mechanik pozakładał plastiki i poskładał reszte to usłyszałem te stuki..
ProszÄ™, macie filmik..
http://www.youtube.com/watch?v=bFcoUGiSfSA
Dodam kilka informacji..
W dzien gdy zalozylismy silnik nie było tych stuków, dopiero na drugi dzien gdy już mechanik pozakładał plastiki i poskładał reszte to usłyszałem te stuki..
-
gba4 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości