Zobacz wątek - Linka, ślimak, czy licznik?
NAS Analytics TAG

Linka, ślimak, czy licznik?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Linka, ślimak, czy licznik?

Postprzez akryl » 30/6/2009, 16:00

Witajcie!

niedawno zakupiłem swoje pierwsze moto. Niestety linka od prędkościomierza jest ukręcona. Przynajmniej takie mam wrażenie. Uszkodzenie objawia się tym, że przebieg nalicza się normalnie, natomiast wskazówka prędkościomierza dochodzi do końca i tam się zatrzymuje. Prowadząc motor do tyłu wskazówka cofa się poniżej zera, a po ruszeniu ponownie wędruje do góry. Linkę oglądałem od strony ślimaka i kwadrat nie jest wyrobiony, od strony czachy póki co nie sprawdzałem, bo będę musiał ją zdjąć, żeby się dostać do licznika. Wiecie może co to może być? Bo nie wiem czy mam kupować licznik, linkę, czy ślimaka.

pozdrawiam, akryl
akryl
Świeżak

Postprzez michael » 30/6/2009, 16:07

jak przebieg leci normalnie, to znaczy, że linka i ślimak są ok. raczej coś w samym liczniku trzeba poprawić. rozbierz i będziesz wiedział, co z tym zrobić, a nie od razu nowy!
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez Czester » 1/7/2009, 00:30

Moim zdaniem temat pasuje bardziej do działu "Mechanika motocyklowa".
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez YZF R1 » 1/7/2009, 01:02

A jaki to motocykl...
YZF R1
Moderator

Postprzez akryl » 1/7/2009, 10:44

Derbi Senda ;)
akryl
Świeżak

Postprzez cezare » 1/7/2009, 17:05

spoko - też sobie ustawisz przebieg jaki chcesz ;) - mi się linka rozleciała też zaraz po kupnie - dziwnie była odkręcona w druga stronę hmmm... no co to mogło się dziać ? - może szybko na wstecznym było jechane ;) w moim przypadku na 100% ;)
cezare
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez akryl » 1/7/2009, 22:02

cezare, nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź ;)
akryl
Świeżak

Postprzez akryl » 2/7/2009, 22:10

Sorry, że piszę w tym temacie, ale nie chcę robić śmietnika. Mam pilną sprawę. Mianowicie w mojej sendzie jest wlot od cieczy chłodzącej na głowicy, a wylot kanałem na dole silnika do bloku. Zamówiłem inny cylinder, który ma tak jakby dodatkowe wyjście do cieczy prowadzące do pompy. Czy taki cylinder też posiada ten kanał na dole? I czy jak zaślepię to dodatkowe wyjście to będzie ok? Proszę o szybką odp.

pzdr!
akryl
Świeżak

Postprzez cezare » 3/7/2009, 07:25

akryl napisał(a):cezare, nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź ;)

u mojego sprzedawcy na 90% byl kręcony licznik - odpięty przewód od ślimaka i na naszczęście dość wolnych obrotach cofnięty przebieg - linka sama się w drugą stronę nie odkręciła - zobacz jak wolno można kręcić linką żeby uzyskać wskazanie - to też ciekawe jak by się licznik i jego mechanika zachowała jakby dostał prędkość 2000km/h i to w dodatku w drugą stronę do której nie byl projektowany ( mierzenie prędkości w jeździe do tyłu ;) - nie mówię ze tak jest w TWOIM przypadku - tylko skojażyłem moją linkę z Twoja i też zaraz po kupnie .. nie wszyscy są oszustami - ale gneralnie lepiej się sprzedają 10 letnie motocykle z przebiegiem 35 tys niż 70 tys ;). Sam sie zastanwiałem nad zmianą licznika w ACE bo moglem kupić z przebiegiem 12 tys - ale szczerze ? dla wlasnej cieszącej się michy a nie do sprzedaży - do sprzedaży chciałem zachować oryginalny licznik dla kupującego... nie muszę się uciekać do oszustwa żeby zarobic 2k pln - a są ludzie dla których te pieniądze są tak ważne a ich godnosć tak mało ich interesująca hmm..

no jak ktoś czuje się jak śmieć - to przekręcenie licznika mu sytuacji nie pogorszy ;) będzie dalej smieciem - ale lepszym bo cfanym śmieciem..
cezare
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê