Problem z wsk 125
• Strona 1 z 1
Problem z wsk 125
Mam kłopot z moim motorkiem a mianowicie nie zasysa paliwa do cylindra tylko wszystko wylewa na zewnątrz przez gaźnik do cylindra nie dochodzi ani grama mieszanki jeśli ktoś wie dlaczego tak się dzieje proszę pisać
- Garfildxx
- Świeżak
Opisz swój problem dokładniej, co robiłeś z moto, czy wcześniej odpalał lub może naprawiałeś go i jest po remoncie czy taki kupiłeś, mogą to być zapchane dysze jak mówi przedmówca lub coś z iglicą(?), ze za dużo wypluwa mieszanki. A czy świeca nie jest zalana? Bo piszesz, że do cylindra nie trafia ani grama mieszanki, ale skoro wypluwa to znaczy że kanału dolotowego nie masz zatkanego, tylko coś nie tak z gaźnikiem, nie jestem jakimś tam mechanikiem, ale wsk sie składało i nie jest to filozofia, zdejmij gaźnik i obejrzyj go dokładnie, rozkręć, przepłucz i spróbuj jeszcze raz. Pozdrawiam
-
Michal_burnout - Świeżak
a wiec tak zaczą mi sie psuć na jesieni nie wkręcał sie na obroty na wiosne zrobiłem remont przeczyściłem gaźnik wymieniłem cylinder tłok uszczelki simeringi łożyska na wale i skrzyni pierścieni nie zmieniałem bo były dobre (wcześniej przejechałem na nich 150 km) po tym odpalał ale było tak samo jak przed remontem przejechałem tak może z 20 km a może nie i teraz nie chce zapalić z gaźnika wylewa się paliwo a świeca sucha a iskra jest
- Garfildxx
- Świeżak
- Obserwator
- Świeżak
- Obserwator
- Świeżak
Obserwator ma racje ... i zgadzam sie z nim!!! mialem WSK 125 w swojej karierze i ona w gazniku ma taki przycisk by zalac gaznik i sie czekalo az paliwo wyplynie taka dziurka na gorze cylindra plywakaa potem sie koapalo lub zapychalo az odpali... wiec mysle ze albo masz dziurawy plywak i zatonol (i nie zamyka zaworka) lub zawisil sie lub zabrydzil sam zaworek.. odkrec dwie sroby te ktore trzymaja wezyk doprowadzjacy paliwo.... przeczysc podmuchaj i zobacz jak wyglada plywak....
powodzenia i pozdro!!!
powodzenia i pozdro!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
- Obserwator
- Świeżak
iglica?
Spal to
Nic innego nie przychodzi mi do głowy co może być z tym gaźnikiem.
Spal to

Ostatnio edytowano 6/7/2009, 22:43 przez Obserwator, łącznie edytowano 1 raz
- Obserwator
- Świeżak
Kolego nie ma nikt u Ciebie w okolicy wsk,przeloz gaznik i sie okaze.Na pewno dobrze zlozyles silnik,cylinder nowy czy po szlifie,tlok dobra strona zamontowales(strzalka w dol)pierscienie mogles wlozyc nowe,to nie majatek.
-
macs - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa