Zobacz wątek - Romet Z150 - pamietnik uzytkownika
NAS Analytics TAG

Romet Z150 - pamietnik uzytkownika

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez dambandit » 12/1/2009, 18:54

Vito_Corleone napisał(a):
eagle napisał(a):
Jesli chodzi o jakosc do japoni mu daleko, ale za te kase wolalem miec nowy sprzet, pozatym nie jest tak zle jak piszecie u mnie nic sie nie popsulo a jezdzi sie fajnie, chociaz ybr125 jezdzi sie wogodniej (choc wolniej), z tym ze kosztuje 3x tyle to ja dziekuje. Stosunek cena/jakosc jest najlepszy, chociaz nieukrywam - czasem trzeba dokrecic to i owo.

Yamaszka YBR125 jest 3-krotnie droższa od Rometa z-150 ?
Coś Ci się chyba pomyliło. :lol:

Romet cena z tego co wiem 4999 zł a yamaha 7500 zl . Co kupić odpowiedz prosta Keeway speed 150 kosztuje 5700 zł i jak tu ostatnio stwierdziliśmy musi być robiony na licencji yamahy bo wygląda identycznie tylko nie płaci się za nazwe yamaha .
dambandit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Christiano_ » 13/1/2009, 11:03

eagle napisał(a):...

:lol: :lol: :lol: kolega blysnal poziomem...

Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

Moze ja jestem dziwny ale sie ciesze, ze moje moto pali 5-6l a nie 2,... Nie kupilem motocykla dla tego zeby nim tanio jezdzic a zeby mi sprawial frajde.

Wytlumacze moze o co chodzilo bo widac, ze niektorym ciezko zrozumiec:
1. Motocykl ma mi sprawiac frajde
2. Motocykl z wiekszym silnikiem a co za tym idzie wiekszym spalaniem sprawia wieksza frajde
3. Biorac pod uwage pkt.2 nizsze spalanie przy zdecydowanie mniejszej frajdzie nie jest dla mnie zaleta...

Prosciej juz tego nie moge napisac.

PS. Ze tez zawsze sie trafia ludzie ktorzy pisza bajki na forum i nie umieja czytac...
Christiano_
Świeżak

Postprzez Pasti » 13/1/2009, 20:04

Christiano_ napisał(a):1. Motocykl ma mi sprawiac frajde
2. Motocykl z wiekszym silnikiem a co za tym idzie wiekszym spalaniem sprawia wieksza frajde

1. Zgodzę się.
2. Zgodzę się.
3. Nie każdego stać na dużą maszynę i jej utrzymanie... Co kto woli, na co kogo stać...
Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście :mrgreen: !
Pasti
Świeżak

Postprzez Vito_Corleone » 13/1/2009, 20:12

Senekkorzenna. Jak z cennikiem Rometa. Zaszły jakieś zmiany?
Vito_Corleone
Świeżak

Postprzez eagle » 13/1/2009, 20:32

Christiano - niestety twoja nieudolna proba obrony sie przed glupstem jakie napisales, przypomne ci, bo najwidoczniej w jednej chwili cos piszesz a po 5 min zmieniasz zdanie

"Moze ja jestem dziwny ale sie ciesze, ze moje moto pali 5-6l a nie 2"

niepowiodla sie, a tylko sie pograzyles, oczywiste jest ze moc pociaga spalanie, a cena jakosc, jednak najwidoczniej twój mózg, twoja percepcja, nie zna pojęcia stosunku, pojecia relacji cos do czegos itp.

Masz przeblyski intelektu, odbijajac orgumenty 'niskie spalanie' bezmyslna gadką 'ja wole zeby palil mi wiecej, moze jestem dziwny'.

masz racje, rzeczywiscie jestes, typowy wyznawca hayabusy, dla ktorego romet jest rowerem, chociaz naturalnie - nigdy nie widzial nie jezdzil. Tak sie sklada ze ja go nie zachwalam pod niebiosa bo jezdzilem na japoni rowniez, wiec mam prawo - w przeciwienstwie do ciebie - do napisania wypowiedzi porownawczej.

Dorwalo sie dziecko do 20 letniego gsa, kupil z allegro owiewke streeta i mysli ze jest Bóg wie kim.

I skoncz czlowieku bo nawet nie masz sily sie bronic, nie rób OT, tym bardziej ze i tak pewnie nie zrozumiesz co sie mowi do ciebie

Ps, zawsze trafi sie jakies taki pseudo-intelektualista, powolujacy sie na logike, o ktorej tak naprawde nie ma bladego pojecia.
eagle
Świeżak

Postprzez leff » 13/1/2009, 21:08

taki maly offffttttop

co sadzicie o Romecie CRS50?
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Koval135 » 13/1/2009, 22:18

Nawet ładnie sie prezentuje,ale z odleglosci nie mniejszej niz ok 20 m :lol: Mialem okazje sie tym przejechc,za duze moto,za maly silnik,ledwo to jedzie.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
Koval135
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 13/1/2009, 23:07

widze że eagle lubi przypisywać ludziom historyjki które sam wymyślił. żal.pl dajcie mu za to stosowną nagrode.

"Dorwalo sie dziecko do 20 letniego gsa, kupil z allegro owiewke streeta i mysli ze jest Bóg wie kim. "
takimi rzeczami tylko właśnie wkur**** takie trolle normalnych ludzi.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez pol3k » 14/1/2009, 08:48

Jak czytam ostatnią dyskusję to przypominają mi się posty motorsporta (czy jakoś tak). Tym od Rometa ścigacza :) to były czasy :)
Zephyr 550 "RUDA SUKA"
pol3k
Świeżak

Postprzez Christiano_ » 14/1/2009, 16:46

eagle - masz racje, nie mam sily do takich ludzi jak ty... to raz

Dorwalo sie dziecko do 20 letniego gsa, kupil z allegro owiewke streeta i mysli ze jest Bóg wie kim.

Prosze nie rozsmieszaj mnie i nie tworz nowych bajek... pomijajac fakt, ze jestem starszy od Ciebie, to jeszcze GS widzisz w avatarze? Nie mam pytan.

eagle napisał(a):Christiano - niestety twoja nieudolna proba obrony sie przed glupstem jakie napisales, przypomne ci, bo najwidoczniej w jednej chwili cos piszesz a po 5 min zmieniasz zdanie
"Moze ja jestem dziwny ale sie ciesze, ze moje moto pali 5-6l a nie 2"

Przeczytaj sobie jeszcze raz CALY cytat z poprzedniego posta a pozniej te 3 pkt. Powtarzaj do skutku.

typowy wyznawca hayabusy, dla ktorego romet jest rowerem, chociaz naturalnie - nigdy nie widzial nie jezdzi

Tu masz racje, rometem nie jezdzilem. I bynajmniej nic do rometa nie mam. Z tym, ze jesli sie jezdzi nawet GSem jak to pisales i przesiadziesz sie chocby na jakas 250 np gn to masz wrazenie, ze to nie jedzie. A nie ekscytujesz sie jakie to ma przyspieszenia i czego to nie wyprzedzi. Dla kogos kto zaczyna od tego motocykla osiagi sa na pewno zadowalajace ( w porownaniu z motorowerami)

Dobrze, ze sa ludzie ktorzy mimo kiepskich opinii o jakosci jednak je kupuja. Im wiecej roznych sprzetow na ulicach tym ciekawiej;) A ten pamietnik na pewno sie przyda komus kto bedzie nad rometem myslal...

PS. Od debili i pseudo-intelektualistow to sobie mozesz kolegow z podworka wyzywac! Czy ja pisalem gdzies cos obrazliwego? Czytanie ze zrozumieniem to nie tylko Twoj problem, w szkolach juz tego nie ucza. Troche kultury, nie jestes u siebie w domu.

Dla mnie koniec tematu. Masz cos do mnie to na PW
Christiano_
Świeżak

Postprzez eagle » 14/1/2009, 18:56

mar111cin-->

nie obrażając VIPA, ale czy jesteś ślepy, czy po prostu nie zauważyłeś tego, jak ON napisał, że np GSA widziałem tylko na zdjeciu ? a moze to tylko ignorancja z twojej strony ?

jak widzisz (lub jak widac raczej nie), odpowiedzialem tylko tym samym, i cóż, pozdrowienia dla vipa forum, którego zadaniem chyba nie jest podtrzymywanie offa, tylko wrecz przeciwnie, tak mi się wydaje, nagroda przysluguje wiec raczej tobie.

Czas skonczyc klotnie bo i tak sie nie dogadamy, z mojej strony gwarantuje w tym temacie milczenie, jak cos to na privie zawsze moge uzasadnic swoje rację. Przynajmniej tu sie zgodzę z chrisiano.

Proponuję wrócić do rozmowy o Romecie, bo (jak widać zawsze na tym forum), wszelkie próby porozmawiania o tej marce konczą się waśnią miedzy zagorzałymi zwolennikami i przeciwnikami (którzy na oczy nie widzieli rometa, a twierdza ze male spalanie to zadna zaleta). i zeby na koniec bylo jasne, nie jestem zagorzałym zwolennikiem Rometa, ani rowniez przeciwnikiem, moje zdanie o tej firmie i o oplacalnosci zakupu napisalem parę postów wyżej. Wielokrotnie napisałem ze go klasy 500 sie nie umywa, acz christiano mimo że mnie nawet zacytował apropo tego, to chyba potem o tym zapomnial, bo mi wypominal tego typu porownania ... brak słów

Sam jestem ciekawy jak temat w Polsce się rozwinie i jakie nowosci szykują się na 2009 r.

Szkoda ze glownie 50tki tylko, chociaz jak nic wiekszego nie jest chodliwe to chyba logiczne.

Mam pytanie do senekkorzenna bo widze ze sie orientuje w miarę:
Jak to w koncu jest, bo na poczatku wiem ze wszystko z chin przywozili, potem ze czesci z chin i skladali w polsce, ale romet trabil, ze otwiera Polską fabrykę - czy to rzeczywiscie jest fabryka czy tylko montownia ?
eagle
Świeżak

Postprzez eagle » 14/1/2009, 19:33

Nie wiem czy jestes zatrudniony w Arkusie czy co, ale wygląda że masz info od źródła. Masz tylko informacje czysto handlowe, czy rowniez znasz się na mechanice co nie co (nie wiem, może właśnie składasz na montowni czy coś takiego) ? Bo jak coś to miałbym parę pytań ale to może na priv.
eagle
Świeżak

Postprzez Vito_Corleone » 14/1/2009, 21:46

dr.artur napisał(a):V400

jak mial wygladac jak r6 jak vfr czoper to mial byc czy skuter ?

http://www.scigacz.pl/gallery/relacje/Targi_INTERMOT_Kolonia_2008/romet/romet_sg400.jpg (otwórz link)
Vito_Corleone
Świeżak

Postprzez leff » 14/1/2009, 21:53

a cos zamiast crs50 bedzie?
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez eagle » 15/1/2009, 17:27

No z wyglądu na pewno prezentuje się interesująca, podobnie jak wiekszosc rometów nowych, trzeba przyznac, linia stylistyczna wyroznia sie na ulicy, wpada w oko, wzbudza zainteresowanie.

Ale nie dziwie sie ze nie wejdzie do produkcji, bo kosztowal by pewnie z 15 kawalkow, i sprzedaz byla by zapewnie tak jak w przypadku wyzszych pojemnosc rometa - praktycznie zerowa (wiadomo, nikt nie chce inwestowac tyle w chinola, to juz wogle nie ma dyskusji, bo jeszcze nowy romet z150 czy uzywana ybr 125 to mozna się kłócić ...)

Najlepiej szły co widac nawet po ilosci profili na Polskiej Jezdzie Ogary 900 i ez z125 tki.

Co zauwazylem, glownie ogary 900 maja userzy ze wsi, ktorzy bawia sie w ostry, typowo wiejski tuning, a pisza ze vmaxa mieli 100 km/h w pecakiem ;) zabawne, chociaz mi to nie przeszkadza, fakt faktem ze ogar to akurat udany i ciekawy produkcik.
eagle
Świeżak

Postprzez Vito_Corleone » 15/1/2009, 19:22

Miałem kiedyś konto w Polska Jazda. Usunąłem je ponieważ rozbrajały już mnie te same komentarze nad wyraz oryginalne...
oraz prywatne wiadomości z cyklu zostań członkiem społeczności....
Vito_Corleone
Świeżak

Postprzez Kula07 » 15/1/2009, 19:30

eagle ja jeztem ze wsi i jakos w mojej okolicy nie ma ogarow 900...
XR 400R | | Kula daje fula :D | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
Kula07
Stały bywalec

Postprzez eagle » 15/1/2009, 19:32

Kula, polecam przestudiowanie jednego z działów matematycznych którym jest logika.

Po tej lekturze dowiesz się m.in. ze jeśli z twierdzenia A wynika twierdzenie B, to wcale nie oznacza że jest na odwrót.
Widać szkolnictwo u ciebie na wsi jest na niskim poziomie,

no offence.
eagle
Świeżak

Postprzez Kula07 » 15/1/2009, 19:52

pojechales...
a Ty widac ze nigdy na wsi nie byles...
XR 400R | | Kula daje fula :D | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
Kula07
Stały bywalec

Postprzez Tmek » 15/1/2009, 20:07

Witam :) Wszystkie motocykle pow.50ccm z homologacją będą musiały być na wtrysku ( normy euro), dlatego kończy się pewien epizod...
Tmek
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle