Jakie soft enduro 200- 350 ???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jakie soft enduro 200- 350 ???
Panowie,
proszę o radę. Chcę kupić lekkie enduro czy soft enduro, koniecznie z homologacją na szosę. Problem mam z wyborem sensownego modelu, bo zależy mi na czymś lekkim w pojemnościach 200 - 350.
Marzy mi się WR 250 R i będzie musiała się jeszcze trochę pomarzyć, bo póki co budżet nie ten. Chciałbym się zamknąć w 8 tys. za przyzwoity egzemplarz, tj. młodszy niż 10 lat i z sensownym przebiegiem.
Rozważam wstępnie klr 250, xt 350, dr 350 ew. trochę droższy i w innej specyfikacji xg 250
Super propozycji jest dużo, ale niewiele z nich może śmigać po szosie i zabrać od biedy pasażera.
Jakiś pomysł?
proszę o radę. Chcę kupić lekkie enduro czy soft enduro, koniecznie z homologacją na szosę. Problem mam z wyborem sensownego modelu, bo zależy mi na czymś lekkim w pojemnościach 200 - 350.
Marzy mi się WR 250 R i będzie musiała się jeszcze trochę pomarzyć, bo póki co budżet nie ten. Chciałbym się zamknąć w 8 tys. za przyzwoity egzemplarz, tj. młodszy niż 10 lat i z sensownym przebiegiem.
Rozważam wstępnie klr 250, xt 350, dr 350 ew. trochę droższy i w innej specyfikacji xg 250
Super propozycji jest dużo, ale niewiele z nich może śmigać po szosie i zabrać od biedy pasażera.
Jakiś pomysł?
-
maciejak - Świeżak
Poszukaj jeszcze KLX 250-300. Są to lżejsze moto od tych co podałeś.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
sam sobie odpowiedziałes
klr xt i dr chyba 3 najlepsze motorki mniej więcej w tej klasie. poszukaj na allegro blisko siebie takich sprzętów przejedz sie i przejedz sie kazdym. zobacz który ci najlepiej leży. jak z mocą i tak dalej. potem wybierz gdzies motor w rozsądnej cenie i w dobrym stanie żeby sie nie wkopac
taka moja rada.
P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
klx wygląda w tabelach super, ale czy można nim śmigać po szosie?
henio, miałem już przyjemność na wymienionych modelach i wszystkie leżały mi podobnie, najlepiej dr-ka. założyłem ten wątek żeby dopytać, czy czegoś nie pominąłem.
mało popularne w polsce są ttr 250 z niebieskich i xr 250 z czerwonych. Niestety nie miałem przyjemności ani się przejachać, ani porozmawiać z kimś kto ma, a oba motory bardzo mi się podobają. jakieś opinie?
ps jeżeli komuś przeszkadza ten wątek to proszę moderatora o skasowanie, napiszę jeszcze raz w wątku 'co na pierwsze moto'
henio, miałem już przyjemność na wymienionych modelach i wszystkie leżały mi podobnie, najlepiej dr-ka. założyłem ten wątek żeby dopytać, czy czegoś nie pominąłem.
mało popularne w polsce są ttr 250 z niebieskich i xr 250 z czerwonych. Niestety nie miałem przyjemności ani się przejachać, ani porozmawiać z kimś kto ma, a oba motory bardzo mi się podobają. jakieś opinie?
ps jeżeli komuś przeszkadza ten wątek to proszę moderatora o skasowanie, napiszę jeszcze raz w wątku 'co na pierwsze moto'
-
maciejak - Świeżak
ja tez nie miałem stycznosci z takim moto. alee znajomy ma XR 600 (jakos tak ) wiec chyba to sie rózni od 250. ale sprzęcik fajny. ale słabszy od KTM lc4 640. (oba moto po 00 roku) co do KLX too tez fajne sprzęciki ale troche mało znane. ale słyszałem że to fajne niezniszczalne motorki. i że taką 250 mozna juz za 4-5 tysięcy kupic w niezłym stanie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć posiadam to o czym ty marzysz czyli WR250 R i naprawdę jest super ale ja budżet na moje marzenie zbierałem przez 2 lata i było warto (kupiłem nówkę) . A tak osobiście nie kupowałbym czegoś starego (w bajki włóż że ktoś kupuje taki motor żeby pyrkać ja mam 2 komplety plastików jak będę sprzedawać to napiszę że latałem tylko po mieście a plastiki stare won do kosza i naiwniaka znajdę )P.S. mam już 4500 km jeszcze 1500 km i tylna opona będzie slik a zębatka i łańcuch wytrzymają może następne 4000 km . Jak wszyscy jeźdze amatorsko !!!
- klaudia01111
- Świeżak
Hej,
szczera wypowiedź - fakt, na allegro każde enduro jest "nie śmigane w terenie". Ja zbieram rok i mam tak może na połowę wr - ki i się łamię, bo dość już mam oglądania jak inni latają. Motoru na dłużej pod dupą nie miałem już prawie rok, że nawet rozważyłem ostatnio opcję kupna chińskiego krosa dirt bike 250 za 900 zł żeby chociaż na weekend polatać po lesie. Szczęśliwie popukałem się w głowę i szukam dalej, ale myślę, że da się kupić jednak coś używanego w sensownym stanie. Kupilbym od ręki ttr-kę 250 jakby mnie stan zadowolił, ale nie widać ich za dużo w obiegu.
Powiedz jeszcze, jak ta wr-a daje radę na szosie? Daje radę powyżej 100 kmh utrzymać się z samochodami?
szczera wypowiedź - fakt, na allegro każde enduro jest "nie śmigane w terenie". Ja zbieram rok i mam tak może na połowę wr - ki i się łamię, bo dość już mam oglądania jak inni latają. Motoru na dłużej pod dupą nie miałem już prawie rok, że nawet rozważyłem ostatnio opcję kupna chińskiego krosa dirt bike 250 za 900 zł żeby chociaż na weekend polatać po lesie. Szczęśliwie popukałem się w głowę i szukam dalej, ale myślę, że da się kupić jednak coś używanego w sensownym stanie. Kupilbym od ręki ttr-kę 250 jakby mnie stan zadowolił, ale nie widać ich za dużo w obiegu.
Powiedz jeszcze, jak ta wr-a daje radę na szosie? Daje radę powyżej 100 kmh utrzymać się z samochodami?
-
maciejak - Świeżak
jezeli moto nie ma założonych kierunków to ich nie musi miec jezeli ma a są niesprawne jest to wykroczenie. wiec mozna smigac bez kierunków
a co do blach na plecakach to tez wykroczenie musi byc zamontowana gdzies. ja bym zakładał na nadkolu
tyle że trzeba jątrzymac w czystosci xD

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak
kumpel tak miał np w hondzie Xrce normalnie bez kierunków smigał teraz tylko sobie załozył bo wsadził oponki SM i sie wybiera w podróz po polsce i mówi że mu z kierunkami bedzie wygodniej 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie musisz kierunków ani lusterek miec:) wielu znajomych myka po miescie normalnie zarejestrowanymi maszynami a nie maja ani lusterek ani kierunków ani nawet liczników:) Dr 350 fajna sprawa dobry naprawde motocykl, 27 koni wydaje się mało ale daje rade w terenie i w miescie też bez problemu. Xt 350 wydawała mi się trochę mocniejsza(może dlatego że miała tłok wiseco
) od dr ale za to jest to już stara konstrukcja więc myśle że dr byłą by o wiele lepsza. KLX 250 nie miałem przyjemności jezdzic ale słyszałem że bardzo fajna maszyna lekka i mocna więc wg mnie albo klx albo dr to najlepszy wybór by był:)

- Argons
- Świeżak
Mam pytanie odnośnie tych kierunkowskazów, planuje Sobie zakupic WR'ke 400F i z tego co widziałem ten model fabrycznie nie ma kierunków.I jak nie mam kierunków to musze wystawiac łape na każdym skrzyżowaniu?bo innej rady na to nie ma, tylko dziwnie tak, bede sie czuł jak na komarku. ;]
PoczÄ…tkujÄ…cy..
-
PerRszing - Świeżak
kierunkowskazy nie sÄ… drogie
wiec mozna zainwestowac i załozyc jakies fajne sportowe których sie nie da połamac w terenie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości