keeway matrix 50 pytanko
• Strona 1 z 1
keeway matrix 50 pytanko
Witam!
Kupiłem skuterka z miesiąc temu
przejechałem 150km, jeżdżąc tak jak czytałem do 40km/h. I mam takie pytanko czy to normalne, że jak go zapale to tak "pierdzi" jak ja to nazywam :p tzn ma bardzo małe obroty i jęsli nie podkręce manetki to zgaśnie oraz bardzo kopci białym dymem z wydechu. Jak przejade te 500m to już jest niby ok wszystko ładnie pracuje na postoju wahają się obroty 20-22 :p. Chciałbym się dowiedzieć czy to normalne a jeśli tak to ile musze go docierać aby nie było czegoś takiego.
Z góry dzięki za odpowiedź;] pozdro
Kupiłem skuterka z miesiąc temu

Z góry dzięki za odpowiedź;] pozdro
- maniek136912
- Świeżak
-
macello - Świeżak
Biały dym to normalka z poczatku po rozgrzaniu już nie powinno go być, ssanie powinno Ci się włączać zaraz po odpoleniu i powinien mieć przez chwile wyższe obroty tak jak kolega móił wyreguluj gaźnik...
-
KAPELA911 - Bywalec
dzieki zobacze co z tym gaznikiem a przez ile powinienem go tak docierac tzn jezdzic do 40 ?
sory za pisownie ale klawiatura sie psuje :p
sory za pisownie ale klawiatura sie psuje :p
- maniek136912
- Świeżak
jak bedziesz jezdzil 40km/h przez 1000km, a potem dasz mu w na maxa to dopiero dostanie w du.pe
musisz pomalu zwiekszac obroty i predkosc, czasami trzeba przegonic
jak na bialo dymi to z duzo oleju, wyreguluj gaznik, najlepiej odlacz dozownik i sam rob mieszanke
chyba masz za male obroty jak ci gasnie jak gazu nie dodasz, wiec obowiazkowo regulacja
2T przed jazda musi sie troche rozgrzac
musisz pomalu zwiekszac obroty i predkosc, czasami trzeba przegonic
jak na bialo dymi to z duzo oleju, wyreguluj gaznik, najlepiej odlacz dozownik i sam rob mieszanke
chyba masz za male obroty jak ci gasnie jak gazu nie dodasz, wiec obowiazkowo regulacja
2T przed jazda musi sie troche rozgrzac
- talta
- Mieszkaniec forum
no gaśnie jak nie dodam gazu rano jak jest jeszcze zimny bo jak przejade ten km to już wszystko ok 

- maniek136912
- Świeżak
Też mam matrixa i to jest normalne z tym dymem i obrotami. Jak palę rano i jest zimno to też muszę go zawszę trochę potrzymać na wyższych obrotach ok2,5 tysi. Jak się nagrzeje to potem przez cały dzień jest już ok. Ale co do tych obrotów to pod prawą manetką wystaję taki jaki metalowy kabelek służy on do regulacji obrotów jeżeli tam trochę pokręcisz to już wszystko powinno być ok niezależnie od temperatury.
P.S. Prawidłowe obroty dla matrixa na postoju to od 2,2 do 2,6 tys.
P.S. Prawidłowe obroty dla matrixa na postoju to od 2,2 do 2,6 tys.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości