Gpx, gasnie po dodaniu gazu
• Strona 1 z 1
Gpx, gasnie po dodaniu gazu
Witam
Kupilem sobie gpxa 600 do poskladania, w stanie marnym. Po moich dzialaniach udalo mi sie go odpalic. Problem jest tego typu ze po dodaniu gazu nawet lekko motor gasnie. Problemem moze byc brak zalozaonego airboxa, mozlime??
Czy problem tkwi w czyms innym??
Motocykl odpalalem na krotki czas poniewaz nie mam wszystkich wezow chlodniczych i nie jest zalany woda, ale moim zdaniem nie powinien sie tak dusic nawet jakby byl zimny. Gazniki wygladaja ok, czyste i sprawne.
Kupilem sobie gpxa 600 do poskladania, w stanie marnym. Po moich dzialaniach udalo mi sie go odpalic. Problem jest tego typu ze po dodaniu gazu nawet lekko motor gasnie. Problemem moze byc brak zalozaonego airboxa, mozlime??
Czy problem tkwi w czyms innym??
Motocykl odpalalem na krotki czas poniewaz nie mam wszystkich wezow chlodniczych i nie jest zalany woda, ale moim zdaniem nie powinien sie tak dusic nawet jakby byl zimny. Gazniki wygladaja ok, czyste i sprawne.
- luk333
- Świeżak
Bez filtra powietrza nawet go nie odpalaj. Tak może to być przyczyna. Ale jeszcze świece, przewody itp.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nawet kompletnego filtra nie mam, odpalilem go zeby zobaczyc czy wogule chodzi, czy sie oplaca inwestowac, bo ponoc mial byc modol zaplonowy kopniety
Swiece i przewody i fajki terz blagaja o wymiane.
Tak btw to planuje zalozyc stozki, taniej mnie wyjdzie niz kompletowanie nowych gum i filtra do airboxa.
Nie bedzie problemu z praca silnika na takich najzwyklejszych, najtanszych storzkach??

Tak btw to planuje zalozyc stozki, taniej mnie wyjdzie niz kompletowanie nowych gum i filtra do airboxa.
Nie bedzie problemu z praca silnika na takich najzwyklejszych, najtanszych storzkach??
- luk333
- Świeżak
Jeszcze nie dostalem odpowiedzi na moje ostatnie pytanie
Moze jeszcze mam zsynchronizaowac gazniki ze sluchu, albo lepiej; Rozebrac i zlorzyc silnik z opaska na oczach
Ten moto lerzal 5 lat pod sterta smieci. To ze bez zadnego wkladu( oprucz 2 swiec) udalo sie go mi odpalic to cud. Zeby sprawdzis kompresje musi troche pochodzic pozatym nie dysponuje manometrwm, motor odpalam kablami od drugiego bo jego aku szlak trafil po tak dlugim czasie. Musze zmenic olej itp(wlany mix tego co mialem pod rekom nie mowiac o starym oleju, tylko do sprawdzenia czy wogule zagada) wiec nie mowcie mi co mam zrobic, bo musze duzo rzeczy zrobic.

Moze jeszcze mam zsynchronizaowac gazniki ze sluchu, albo lepiej; Rozebrac i zlorzyc silnik z opaska na oczach

Ten moto lerzal 5 lat pod sterta smieci. To ze bez zadnego wkladu( oprucz 2 swiec) udalo sie go mi odpalic to cud. Zeby sprawdzis kompresje musi troche pochodzic pozatym nie dysponuje manometrwm, motor odpalam kablami od drugiego bo jego aku szlak trafil po tak dlugim czasie. Musze zmenic olej itp(wlany mix tego co mialem pod rekom nie mowiac o starym oleju, tylko do sprawdzenia czy wogule zagada) wiec nie mowcie mi co mam zrobic, bo musze duzo rzeczy zrobic.
- luk333
- Świeżak
Co do stożków może być problem z pracą i skróci się żywotność silnika bo one dobrze nie filtrują.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Same tanie stożki nic ci nie dadzą, a nawet pogorszą sytuacje. Nawet K&N jeśli w ogóle istnieją. Lepiej zainwestuj w używanego airboxa.
miałem gpxa ze stożkami i miałem "dziurę" przy dodawaniu gazu.też ciężko palił na zimnym. dodatkowo falowały wolne obroty.
Stożki musisz połączyć z dynojetami ( stage2 zdaje się) wtedy to ma jakiś sens. jak ja szukałem ( miałem 750) kosztowały około 100 EUR.
tylko czy warto inwestować w takiego trupa...odpowiedz sobie sam.
pozdro
miałem gpxa ze stożkami i miałem "dziurę" przy dodawaniu gazu.też ciężko palił na zimnym. dodatkowo falowały wolne obroty.
Stożki musisz połączyć z dynojetami ( stage2 zdaje się) wtedy to ma jakiś sens. jak ja szukałem ( miałem 750) kosztowały około 100 EUR.
tylko czy warto inwestować w takiego trupa...odpowiedz sobie sam.
pozdro
667 - nowy lepszy szatan
bez gratów.
bez gratów.
-
oorbus - Świeżak
Jeśli odpalasz od innego akumulatora to może dostawać za mało prądu. Mi jakiś czas temu aku kompletnie padł i musiałem odpalić od samochodu, lecz motocykl chodził tylko na wolnych obrotach, bo jak przygazowałem to się dusił-za słaba iskra w stosunku do dawki paliwa. Dopiero jak akumulator na prostowniku 3godziny posiedział to motocykl chodził normalnie.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości