Dla zrównoważenia paranoi : WYPADKI SAMOCHODOWE
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
*ważniejszy.
Słyszałem w Lublinie o wypadku samochodowym z winy prokuratora. Poszkodowany nie mógł adwokata do sprawy znaleźć, każdy jak widział przeciw komu jest sprawa - dziękował.
Z innej beczki - znajoma koleżanki, Kraków, brutalnie zgwałcona przez syna prokuratora. Wynik sprawy - gwałciciel stał się ofiarą prowokacji seksualnej, zgwałcona dziewczyna całkowicie winna... Postawcie się w jej skórze, postawcie się w skórze jej ojca.
Słyszałem w Lublinie o wypadku samochodowym z winy prokuratora. Poszkodowany nie mógł adwokata do sprawy znaleźć, każdy jak widział przeciw komu jest sprawa - dziękował.
Z innej beczki - znajoma koleżanki, Kraków, brutalnie zgwałcona przez syna prokuratora. Wynik sprawy - gwałciciel stał się ofiarą prowokacji seksualnej, zgwałcona dziewczyna całkowicie winna... Postawcie się w jej skórze, postawcie się w skórze jej ojca.
RSV
-
kondraxk - Świeżak
w takiej sytuacji tylko samosąd ... sam bym wymierzył sprawiedliwość to kolejny durny prokurator może by się zastanowił ... zgwałcić jego zonę, córki ... prowokowały i tyle ... ech ...
btw dr.artur .. fajny awatar pożyczę sobie do skype jak można
btw dr.artur .. fajny awatar pożyczę sobie do skype jak można
Suzuki GSR 600 A 2007/2008
-
MaximusPL - Świeżak
pawulon03 napisał(a):wczoraj słyshałem w tv jak jakas w-ce prezes sądu wymusiła pierwshenstwo na motocykliscie jadącym z normalną prędkością drogą z pierwshenstwem,gość sie wbił w jej samochód i...
Q**A jego mac Shanowny Sąd Trójmiejski umozył śledztwo w tej sprawie.Koleś podobno zmarł na m-cu zostawiając żone i dzieci.... a wielmożna pani sędzina nie chciała nawet złożyc najprostshego oświadczenia w tej sprawie. Krew mnie czasami zalewa jak słyshe takie rzeczy.Jak wynikało z zeznań świadków klient jechał normalnie przepisowo,nie na gumie ,nie za shybko... Evil or Very Mad
ale wshyscy dobrze wiemy co by sie działo jakby to motocyklista wymusił i nie daj panie boże ushkodził biedną panią sędzinę.W takiej sytuacji można się expresowo spodziewac nagonki na wshystkich motocyklistów w rejonie....Smutne to Q***.
[/quote]
-
karolr - Bywalec
I to jest psia krew najgorsze, że ludzie będący u władzy i sprawujący prawo są nietykalni, szkoda. Czytając takie teksty, zawsze przypomina mi się nagonka policji "idzie wiosna będą warzywa", a potem śmierć policjanta na moto.
-
Snykee - Świeżak
Wracałem ( co prawda ) puszką do domu i jadę za typem co nie używa bądź nie ma kierunków. Jechał dobrym samochodem. Na początku mówię jak nic ma zepsute..jadę dalej aż do mnie na wioski. Facet zobaczył, że trochę mu siedzą na ogonie i kręcę głową w końcu raczył włączyć kierunek. No i wtedy okazało się, że Pan jest władcą dróg.
Krew mnie przez chwilę zalała bo skręcał w lewo kilka razy bez kierunków w miejscu gdzie często giną motocykliści. Zrobił w ten sposób ok 25 km.
Zapamiętałem blaszki. Facet mieszka w okolicy. Zamierzam z nim zamienić słowo. Za takie coś powinni walić prosto w ryj i zabierać prawko.
21.06.09
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Pozdr
Sh
Krew mnie przez chwilę zalała bo skręcał w lewo kilka razy bez kierunków w miejscu gdzie często giną motocykliści. Zrobił w ten sposób ok 25 km.
Zapamiętałem blaszki. Facet mieszka w okolicy. Zamierzam z nim zamienić słowo. Za takie coś powinni walić prosto w ryj i zabierać prawko.
21.06.09
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
masakra:
http://elka.fm//content/view/36260/81/ (otwórz link)
http://elka.fm//content/view/36260/81/ (otwórz link)
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...
So others may live...
-
mokuso - Świeżak
- Demotywatrrro
- Świeżak
Re: Dla zrównoważenia paranoi : WYPADKI SAMOCHODOWE
Shaft napisał(a):Nie wiem czy to przejdzie, ale patrząc na ogólną paranoję związaną z zabójczymi motocyklistami proponuję abyśmy umieszczali linki do wypadków z udziałem kierowców samochodów.
W ostatnich dniach słyszałem o 2 lub 3 wypadkach kiedy 2 samochody zabrały na tamten świat po 5 młodych osób..
Na początek statystyki z długiego weekendu..
http://www.tvn24.pl/-1,1605021,0,1,2101 ... omosc.html
scigacze to szybka smierc
- skuty
- Świeżak
speedygonzales, co ty gadasz. 60% wypadków motocyklowych powodują puszkarze. Śmiertelność po uwzględnieniu wszystkich czynników jest taka sama (porównywalna). Wypadków było by mniej, korków było by mniej gdyby było więcej motocykli. To samo z patrzeniem w lusterka: po zimie każdy kierowca ślepy, a lipiec/sierpień aż miło popatrzeć jak puszkarze zjeżdżają do prawej krawędzi.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Jak czytam statystyki wypadków z udziałem samochodów to przez weekend policja wyłapuje ok 1500 - 2000 pijanych kierowców i tak jest każdego tygodnia, a jak złapią pijanego motocykliste to jest afera, że motocykliści to wariaci i stwarzają niebezpieczeństwo na drodze. Sorry za off topic, ale się lekko zdenerwowałem.
DUCATI DESMOSEDICI RR
- desmoRR
- Świeżak
W wypadkach z udziałem motocyklistów to oczywiste, że jest więcej ofiar śmiertelnych. Jak się zderzy puszka z puszką to działają strefy zgniotu, poduszki powietrzne, a motocykl niestety niczego takiego nie ma.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
speedygonzales , zobacz sobie na policja.pl, tam znajdziesz statystyki. Oczywiście ilość wypadków a % śmiertelność jest niekorzystna dla motocyklistów.
Motocyklista vs samochód ma 40krotnie mniejsze szanse przeżycia.
Ja brałem tylko ofiary śmiertelne pod uwagę. Śmiertelność na motocyklu czy w puszce jest porównywalna do ilości pojazdów/sezonu.
O dziwo wypadkowość na motocyklach i skuterach jest też porównywalna. A jakoś 50cc nie przekraczają dozwolonej prędkości.
Motocyklista vs samochód ma 40krotnie mniejsze szanse przeżycia.
Ja brałem tylko ofiary śmiertelne pod uwagę. Śmiertelność na motocyklu czy w puszce jest porównywalna do ilości pojazdów/sezonu.
O dziwo wypadkowość na motocyklach i skuterach jest też porównywalna. A jakoś 50cc nie przekraczają dozwolonej prędkości.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Ja chyba zacznę walić w ryj jak ktoś się zachowa jak ten dzisiaj. Wyprzedzał na czoło, a widział że jadę. W ręku kiera, komórka przy pustej bani i ciągła linia + przejście dla pieszych. *** mogłem zginąć na przejściu dla pieszych jadąć motorem. Co za MATOŁ !!
Następny zbiera zęby z asfaltu. Przysięgam sobie. Jak przeczytacie w gazecie, że agresywny motocyklista pobił puszkarza to będe ja ;]
Pozdr
Sh
Następny zbiera zęby z asfaltu. Przysięgam sobie. Jak przeczytacie w gazecie, że agresywny motocyklista pobił puszkarza to będe ja ;]
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Shaft napisał(a):Ja chyba zacznę walić w ryj jak ktoś się zachowa jak ten dzisiaj. Wyprzedzał na czoło, a widział że jadę. W ręku kiera, komórka przy pustej bani i ciągła linia + przejście dla pieszych. *** mogłem zginąć na przejściu dla pieszych jadąć motorem. Co za MATOŁ !!
Pozdr
Sh
BTW Gdzie się podział wiecznie spokojny i opanowany Shaft ???
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Każdemu kiedyś puszczają nerwy A w opisywanym przypadku zachowałem stoicki spokój.
Pierwszy raz miałem taką sytuację o tak dużym stopniu głupoty i bezmyślności puszkarza. Było ich kilka , ale ten przypadek dał mi do myślenia.
Następny raz zawrócę bo ktoś musi zanim następny idiota trafi i zabije motocyklistę.
Mam już dość pobłażania debilom na drodze. Linia ciągła, przejścia dla pieszych to świętość.
Pozdr
Sh
Pierwszy raz miałem taką sytuację o tak dużym stopniu głupoty i bezmyślności puszkarza. Było ich kilka , ale ten przypadek dał mi do myślenia.
Następny raz zawrócę bo ktoś musi zanim następny idiota trafi i zabije motocyklistę.
Mam już dość pobłażania debilom na drodze. Linia ciągła, przejścia dla pieszych to świętość.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Wyjazd z tym spamem!
EDIT: @rossavu - nie górnik, jakiś palant wrzucił tu swój spam i zgłosiłem do moderacji. Tamten post wywalili a mój został.
EDIT: @rossavu - nie górnik, jakiś palant wrzucił tu swój spam i zgłosiłem do moderacji. Tamten post wywalili a mój został.
Ostatnio edytowano 7/6/2011, 15:09 przez Czester, łącznie edytowano 1 raz
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3