a1 :((
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
a1 :((
Witam, wiem że się może to powtarzać ale jest to dla mnie i dla wielu innych internautów znaczny problem.
Chodzi o prawko a1, nie zadaje głupich pytań od ilu lat, ile kosztuje itp ... to wszystko powie jasno google.pl
Interesują mnie odpowiedzi najlepiej osób które mają bądź miały kiedyś tam a1 o wypowiedzenie sie na temat czy to była dobra decyzja z ich strony ??
Chodzi o prawko a1, nie zadaje głupich pytań od ilu lat, ile kosztuje itp ... to wszystko powie jasno google.pl
Interesują mnie odpowiedzi najlepiej osób które mają bądź miały kiedyś tam a1 o wypowiedzenie sie na temat czy to była dobra decyzja z ich strony ??
- kamil636
- Świeżak
ja mam A1 i sie ciesze xD ze wzgledu na fakt ze mozna sobie gdzies szybko bez problemu taka 125 podskoczyc czy cos ;] i jesli ktos nie mial stycznosci z motorami wczesniej to prawie idealnie bo masz taka 125 nie zamocne i latwo sie uczyc ;] a za 2 lata juz doswiadczony mozna na cos wiekszego 

- Spidey
- Świeżak
Wiecie dla mnie 2 lata to kupa czasu no gdyby rok to jeszcze jedna zima ale dwie !!?? nie... najgorzej, że robienie A1 to jakby wywalanie kasy w bloto a nie małej bo koszt kursu to u mnie 800 zł (wszedzie gdzies kolo tego )
A jeszcze jedno interesuje mnie CBR 125 bo nie jeste majetny i nie stac mnie na czesc iczy paliwko
( , oplaca sie zaczynac przygode z motocyklami na takiej Hondzie ??
A jeszcze jedno interesuje mnie CBR 125 bo nie jeste majetny i nie stac mnie na czesc iczy paliwko

- kamil636
- Świeżak
rób A1 i kupuj CBR, nie pożałujesz, na CBR, mimo, że jest mała i bla bla bla (tylko cwaniaki tak gadają, którym potrzebny jest laczek 180 w 125 z tyłu, którego nigdy nie zamkną), można się nauczyć porządnie jeździć.
przy czym jest, ekonomniczna, bezawaryjna i nie pierdzi.
przy czym jest, ekonomniczna, bezawaryjna i nie pierdzi.
-
wikples - Bywalec
Wszystko zależy od majętności portfela. Ja bym sam uznał tak : Jeżeli w przyszłości będziesz chciał jeździć na motorach o większej pojemności niż te 125 i zrobic prawojazdy na motor. To uważam że dla własnego zdrowia powinieneś zacząć od takiej nsr'ki bądź nawet jakiegoś 4suwa 

Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
narazie nie chodzi o motocykl .. ide do pracy na dwa miechy
( przez wakacje aby se na niego zarobic pytanie czy opłaca mi robic za 800 zł A1 czy czekac dwa lata (kasa w bloto jak to mowia u mnie w rodzinie
(, ja mam dopiero 16 lat i nie wiem co zrobic bo mi powiedzieli ze sam mam decydowac
( ...

- kamil636
- Świeżak
ok dzieki za pomoc
trzeba sie pozbierac i zrobić A1 kupic motor, aby potem na poczatek szkoly nie żałować, ze sie nic nie zrobilo przez wakacje tylko spalo do 12.00
A tak pytanko na boku jakie "laczki" ma CBR'ka 125 bo sie z kolega kloce a niestety nie mialem okazji jej widziec
( ?? hehe

A tak pytanko na boku jakie "laczki" ma CBR'ka 125 bo sie z kolega kloce a niestety nie mialem okazji jej widziec

- kamil636
- Świeżak
U mnie jest podobna sytuacja jak u kolegi tylko z majątkiem troche lepiej
. Mam apkę rs 50 z rocznika '07 kupioną za bardzo małe pieniądze, bo za 4500zł w Austri. Jeszcze teraz w motorze wymieniałem tłok i cylinder więc co do silnika nie będzie zastrzeżeń. Myślicie , że za 7000zł powinien pójść? Wydaje mi się, że to byłby dobry interes, bo miałbym kase na A1 i na jakąś dobra używaną 125.

-
Łukasz_15* - Świeżak
Dandi93 napisał(a):Ale jest plus, jak masz A1 to dopłacasz tylko 300zł i masz A
Kto Ci takich glupot naopowiadal? kiedy robisz A nikt Cie nie bedzie pytal czy masz juz prawo jazdy na motocykl wiec kosztuje tyle samo co A1. ja placilem u siebie 400zl + 192 egzaminy bo nie wyjezdzilem wszystkich godzin.
Jesli masz doswiadczenie w jezdzie motocyklami to przy kursie na A mozesz sie ugadac z instruktorem i nie wyjezdzic zadnych godzin u niego ale mimo tego bedziesz musial zaplacic mu jakas tam kwote bo on wystawia zaswiadczenie ze wyjezdziles te godziny i od tego odprowadza podatek...
nie wiem czy dosc jasno sie wyrazilem

- adamos19
- Świeżak
Sam się kiedyś zastanawiałem czy opłaca się wyrzucic tyle kasy i poświęcic tyle czasu na kurs itp.... Czy nie lepiej kupic 125/50.... Ostatecznie zrobiłem A1 i nie żałuje 

-
macello - Świeżak
kamil636 napisał(a):400 zł ehhh tanio ... super sie masz u mnie najtaniej to 800 zł (nie pytam skad jestes bo to bezsensu) ... nadal sie oplyla za 8 stów robić A1??
U mnie A1 kosztuje 700zł jeżeli bym dostał podpis rodziców to bym nawet nie patrzył ile o kosztuje tylko bym poleciał wyrabiać i bym nie żałował ani złotówki.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Chcecie kupować 125/50 zamiast robic A1? ;p
Przecież takie 125/50 są drozsze niz zwykłe 125 ;p W tym co zapłacilibyście ponad to macie A1
I nie trzeba obawiać się kontroli itp itd
Póki co można robić roszerzenie z A1 do A - w WORD tylko jeździcie, a z kursem mozna dogadac się w szkole w której robiliscie A1
Przecież takie 125/50 są drozsze niz zwykłe 125 ;p W tym co zapłacilibyście ponad to macie A1

Póki co można robić roszerzenie z A1 do A - w WORD tylko jeździcie, a z kursem mozna dogadac się w szkole w której robiliscie A1

- Shakin
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm