Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
wojtasmazi1 napisał(a):Sa na allegro komplety srob to owiewek. A jak nie to wez jedna na wzor i kup w jakims specjlistycznym sklepie na sztuki (jak pulem do swojej rs 50 sruby w sklepie typowo tylko ze srubami najozniejszymi) i mial w roznych kolorac a za srube (czarna) zaplacilem 40 gr
A widziałeś jakie ceny na allegro maja ?;> Idioci

YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
Idź do jakiejś hurtowni/sklepu z artykułami metalowymi i wybierz sobie ładne śrubki. Wyjdzie Cię to sporo taniej a nie będzie gorzej wyglądało.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Miedzy Listopadem, a Lutym ;] Przynajmniej tak mi sie wydaj oraz wywnioskowalem to z doswiadczenie xd 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Jak dobra sztuka to cena jest taka sama przez cały rok. Mitem jest że ceny w zimę spadają. Właśnie mogą rosnąć ponieważ przez okres zimowy wiele osób serwisuje swoje moto. Było kilka sporych tematów o tym.
-
Szybkie pytanie do teraźniejszych i dawnych użytkowników NSR 125.
Ile to spali benzyny i ile oleju, przy jezdzie spokojnej od punktu A do B (czasami nie trzeba szaleć
) a ile w trybie przyspieszonym
... bo przeszukujac to forum i inne caly czas ludzie pisza spalanie na ok 11 000 obrotach
I drugie pytanie: czytałem tu, iż remont NSR sie robi po 20 000 km albo najczesciej gdy cos stuka, puka ... było tez o róznych tlokach i cylindrach nawet o cenie remontu ok 600 -1000 zł ale nikt nie podal gdzie taki remont moge zrobic ?? ide do jakiegoś warsztatu daje im czesci i zrobia, a za ile ?? - to tez wazne
Pozdrawiam
Ile to spali benzyny i ile oleju, przy jezdzie spokojnej od punktu A do B (czasami nie trzeba szaleć

I drugie pytanie: czytałem tu, iż remont NSR sie robi po 20 000 km albo najczesciej gdy cos stuka, puka ... było tez o róznych tlokach i cylindrach nawet o cenie remontu ok 600 -1000 zł ale nikt nie podal gdzie taki remont moge zrobic ?? ide do jakiegoś warsztatu daje im czesci i zrobia, a za ile ?? - to tez wazne
Pozdrawiam

- kamil636
- Świeżak
Witam serdecznie mam problem z linka od sprzegla-przetarla sie...W zwiazku z tym pytanie czy trzeba wymienic linke wraz z pancerzem czy wystarczy sama linke??I jesli macie jakies sklepy z KrK w ktorych to kupie to z gory dzieki:)
- Mate1988
- Świeżak
ekhm... wszyscy piszą, że lepiej wziąść starszy motocykl niż jakiegoś chińczyka - tu sie zgodzę... ale jak stary czy 10 letnie , 11 letnie moto (rocznik 98', 99') oplaca się ?? czy taka np NSR'ke z 98' to dobry jeszcze motocykl ... a wiem pewnie napiszecie ze tu chodzi o przebieg ale takie moto zazwyczaj maja przebiegi 20-25 tyś km...
- kamil636
- Świeżak
Wlasnie nie powiemy ci ze o przebieg. Realia mamy takie ze przebiegi sa krecone, Musisz tarzec na stan techniczny, na to jak moto jest utrzymane
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Opłaca się kupić motocykl nawet 17 letni pod warunkiem że jest on w dobrym stanie. Taki zadbany ,,staruszek" polata więcej niż nie jeden dobity kilkuletni.
-
Powiem ci ze byłem oglądałem z różnych roczników, i widać różnice, młodsza była ładniejsza, sam chcę kupić nsr z 2001r. Ale 90% Nsr albo nawet 95% jest po wypadkowa, znalazłem tylko jedną która była w oryginalnym malowania, oczywiście każdy podaje ze oryginalne, ale okazuje się że nie, Nsr oglądam od lat na allegro i od pary tygodni na żywa. Wiem po czym poznać czy oryginalne czy naklejki. W 90% też licznik jest kręcony. Aby kupić używkę trzeba się bardzo dobrze znać. Mimo to że Mój ojciec jest mechanikiem do kupna biorę jeszcze jeszcze taty kolegę, mechanika z bardzo dużym stażem. W takim wypadku mam pewność że każdy z nich coś znajdzie, każdą wadę. Ale co ty pisać, po 12 letnim motorze nie spodziewaj się cudów, inaczej na zdjęciach inaczej na żywo
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Widzisz ja nie mam sie tak dobrze i nie potrafie odroznic lakieru oryginalnego od nie ... jedynie co moge to przy kupnie wlasnie NSR (taki mam zamiar ) dac nia sie przejechac ojcowi ... ale on nie jest mechanikiem jedynie co to okresli czy dobrze jezdzi czy nie puka stuka itp
- kamil636
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości