Moc motocykla
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moc motocykla
Pytanie może dziwne ale nurtuje mnie jedno zagadnienie,tzn.Czy da się obniżyć-zdławić 600 do rozsądnego poziomu mocy np. o połowe (mniej więcej).Jeżeli tak to ile taka impreza kosztuje i gdzie to mozna zrobić?
- Arek_tom
- Świeżak
możliwość jest napewno...ale w jaki sposób to Ci nie pomogę...
jakiś serwis może? a co to za moto?może od innego używanego kup dławiki?
moja yamaha miała chyba w gaźnikach jakieś zwężki...
jakiś serwis może? a co to za moto?może od innego używanego kup dławiki?
moja yamaha miała chyba w gaźnikach jakieś zwężki...
-
FZR600R - Świeżak
najlepiej blokada w :R6;GSXR 600;F4;zxr6.Fajnie by było takie coś zblokować do 60-70 koni albo obciąć im obroty do 6-7000 /min.Gdzieś czytałem że nową z salonu 600 gsxr można zamówic zblokowaną.Ale to jest nowa i mocno przekracza mój budżet.
- Arek_tom
- Świeżak
idzie ograniczyć obroty a najprostszą metodą jest ogranicznik mechaniczny a w dodatku najtańszy
najprościej i obrazowo: popatrz jak idzie linka - powinna iść do przepustnicy czy jakiegoś ślimaka, zobacz jak pracuje kiedy ruszasz manetką, teraz pozostaje przyspawać jakiś kawałek pręcika czy czegoś podobnego co będzie blokowało maksymalne otwarcie i po kłopocie, osobiście sądzę iż najlepszą blokadą będziesz Ty sam, jak nie będziesz kręcił powinno być ok
najprościej i obrazowo: popatrz jak idzie linka - powinna iść do przepustnicy czy jakiegoś ślimaka, zobacz jak pracuje kiedy ruszasz manetką, teraz pozostaje przyspawać jakiś kawałek pręcika czy czegoś podobnego co będzie blokowało maksymalne otwarcie i po kłopocie, osobiście sądzę iż najlepszą blokadą będziesz Ty sam, jak nie będziesz kręcił powinno być ok
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
michael napisał(a):kup sobie motor taki, jakim wiesz, że poradzisz sobie. po cholerę kupować za mocny i dławić? dla szpanu, że mam r6 i 50 koni w niej?
dokładnie mam takie same zdanie...
co do zdławienia to najlepiej module...
-
YZF R1 - Moderator
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
i ja tak myśle, są inne słabsze sprzęty z mocą ok 60-70 konimichael napisał(a):kup sobie motor taki, jakim wiesz, że poradzisz sobie. po cholerę kupować za mocny i dławić? dla szpanu, że mam r6 i 50 koni w niej?
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
etam YZF, r6 to w sam raz piździk do nauki
a tak na serio kup sobie jakiegoÅ› bandita czy horneta
po co wywalać więcej kasy??, za ta nadwyżkę kup dobre kombi i kask, pojeździsz ze 2 sezony wprawisz się i możesz sobie kupić coś mocniejszego, a uwierz mi że moto nie straci za wiele na wartości po 2 sezonach
a ciuch zawsze ci zostanÄ…
pozdrawiam
geniusz laser

a tak na serio kup sobie jakiegoÅ› bandita czy horneta
po co wywalać więcej kasy??, za ta nadwyżkę kup dobre kombi i kask, pojeździsz ze 2 sezony wprawisz się i możesz sobie kupić coś mocniejszego, a uwierz mi że moto nie straci za wiele na wartości po 2 sezonach
a ciuch zawsze ci zostanÄ…

pozdrawiam
geniusz laser

-
laser - Bywalec
wiesz czym siękończy własne wgrywanie map zapłonu ściągnięte z netu.....????? kolo w lublinie przywiózł k6 zrobionego na tor bardzo był podniecony że 3 dni temu zainstalował power commandera znalazł w necie super mape ponad 200 koni po kilku minutach pracy silnika i rozgrzaniu po odkręceniu manetki do odcięcia zapłonu korbowód wyszedł bokiem.... nie słyszałem o mapach dławiących moc oprócz seryjnych w K7
-
YZF R1 - Moderator
Trudność nauki jazdy na sportowej 600 nie polega tylko na jej dużej mocy...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość