Czy rzeciwiscie tak bolą rece od jazdy motocyklem?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy rzeciwiscie tak bolą rece od jazdy motocyklem?
witam, ostatnio jadac autem zauwazylam grupe motocyklistow (wszyscy na hayabusach) ktora zatrzymala sie na swiatlach i potrzasali rekoma
chlopak mowil ze rece ich bola, a ja sie zapytalam czy to tak zawsze a on mowil ze ja jeszcze nie spotkalem sie z bolem dloni
i tu pytanie czy tez cierpicie na taka dolegliwosc bólu rąk podczas jazdy i jak tego uniknąć?
moze podgrzewane manetki cos pomoga?

chlopak mowil ze rece ich bola, a ja sie zapytalam czy to tak zawsze a on mowil ze ja jeszcze nie spotkalem sie z bolem dloni
i tu pytanie czy tez cierpicie na taka dolegliwosc bólu rąk podczas jazdy i jak tego uniknąć?
moze podgrzewane manetki cos pomoga?
- Amelka123
- Świeżak
Trzeba dlugo jezdzic zeby bolaly...
Chyba ,ze ktos jedzie w jakiejs dziwnej pozycji,to wtedy inna sprawa...
Chyba ,ze ktos jedzie w jakiejs dziwnej pozycji,to wtedy inna sprawa...
-
Bartorex70 - Świeżak
Wystarczyło,że wjechałem w miasto lub kręciłem się wolno po górach to ręce bardzo bolały i drętwiały na tyle,że czasami miałem problemy z naciśnięciem klamki sprzęgła czy hebla przy szybszym hamowaniu.
W trasie było rewelacyjnie i wygodnie.
Moto to FireBlade.
"Ścigacze"nie są przystosowane do wolnej jazdy po mieście i wymuszają na jeźdźcu pozycję dosyć hardcorową co oczywiście kierowcy o różnych warunkach fizycznych różnie odczuwają.
Pozdro!
W trasie było rewelacyjnie i wygodnie.
Moto to FireBlade.
"Ścigacze"nie są przystosowane do wolnej jazdy po mieście i wymuszają na jeźdźcu pozycję dosyć hardcorową co oczywiście kierowcy o różnych warunkach fizycznych różnie odczuwają.
Pozdro!
-
Pawcio415 - Świeżak
Najgorzej, poza terenem zabudowanym jest jak jadę za takim deklem który jedzie z górki 80km/h i jeszcze hamuje.
Jak się jedzie poniżej 100km/h, wtedy mogą boleć. Najwygodniej się jedzie przy 140km/h, albo gdy jest dużo zakrętów.
A co do hayabusy nie sądzę by była aż tak niewygodna.
Jak się jedzie poniżej 100km/h, wtedy mogą boleć. Najwygodniej się jedzie przy 140km/h, albo gdy jest dużo zakrętów.
A co do hayabusy nie sądzę by była aż tak niewygodna.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
s87 napisał(a):To przy wiekszych predkosciach sie nie podpierasz?
Przy większych prędkościach to się trzymasz żeby nie spaść ;p
Jeżdżąc po mieście faktycznie dłonie moga boleć, zwłaszcza jak się jedzie wolno od świateł do świateł.
-
patryk83 - Bywalec
Uwazaj amelka, pupka podobno tez boli 

Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
mnie dłonie bolały na początku jak kupiłem bandita.... od wciskania klamy sprzęgła i klamy przedniego hamulca.. ale po pary przejażdzkach juz było okeeej +
-
turboponczek - MEGA TROLL
Twemu chłopakowi nie bolą ręce bo jeździ turystykiem (w innym temacie pisałaś, że ma XJR) a tam ma wygodną pozycję i nie przeciąża nadgarstków. Kolesie na Hayach nie mieli tak wygodnie bo tam kiera jest sporo niżej niż w XJR i większość masy ciała jeźdźca jest przenoszona na nadgarstki. Snując sie po mieście na sportach przy mniejszych prędkościach naprawdę mogą zaboleć nadgarstki. Dopiero przy większych prędkościach opór powietrza odpycha jeźdźca do tyłu odciążając nadgarstki.
P.S. A po co Ci podgrzewane manetki? Będziesz śmigać na moto w zimę jak będzie - 20?
P.S. A po co Ci podgrzewane manetki? Będziesz śmigać na moto w zimę jak będzie - 20?

Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
bolą bolą przede wszystkim na sportowym motocyklu... dlatego iz w pozycji (scyzoryk) większość ciężaru ciała spada na ręce dlatego drętwieją. ja zaś w dodatku jestem alergikiem i się odczulam zastrzykami podawanmi w triceps skutek uboczny to drętwienie rąk. suma sumarum po 20 minutach jazdy na R1 drętwieją mi dłonie
-
YZF R1 - Moderator
Mnie też na początku mojej przygody z CBR-ą (pierwszy tydzień) drętwiały łapska. Wiesz co pomogło? Poluzowanie rzepów w rękawiczkach
Serio
Wcześniej jeździłem turystykiem i rękawiczki zapinałem "w opór" na ścisk. A tutaj inna pozycja nadgarstków i odcinałem sobie dopływ krwi do dłoni 

-
Ciechan666 - Świeżak
do hajek są fajne akcesoryjne podwyższenia do cliponów. widziałem ostatnio coś takiego i w miarę zmieniało pozycję...
ogólnie mi na sporcie jest wygodniej niż na nakedzie. ale dopóki nie podpiera cię pęd powietrza ręce muszą swoje wytrzymać...
ogólnie mi na sporcie jest wygodniej niż na nakedzie. ale dopóki nie podpiera cię pęd powietrza ręce muszą swoje wytrzymać...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Jezdzac na t-catcie na poczatku troche bolaly mnie nadgarstki i kark, ale teraz sie przyzwyczailem i jest gicior, im blizej przysuniesz sie zbiornika tym wygodniejsza pozycja dla nagarstkow.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2