Street GB Motor Dyskusja - Ważne :)
• Strona 1 z 1
Street GB Motor Dyskusja - Ważne :)
Cześć wszystkim
Założyłem ten temat ponieważ W poniedziałek kupuję sobie motorower(model Street GB Motor) ...
Tylko jedna sprawa ! Jeździłem samochodem taty,i miałem problemy z ruszaniem(sprzęgło za szybko puszczane itp) xD
Chodzi mi o to że bez wahania kupie streeta,ale boje się że nie opanuje startu i redukcji biegów
Szkoda mi kasy na skutera chińskiego,a tu za 4000 zł mam już w miarę fajnego ścigacza 50cm3
Proszę doradźcie mi : Czy w 1/2 miesiące spokojnie opanuje te biegi i wszystko w tym stylu ? Prosiłbym o szybką odpowiedź ze strony osób posiadających motory xD I jeśli ktoś może niech napisze mi kilka słów o streecie
A i ostatnia rzecz ... U sprzedawcy bardzo buja się sprzęgło i hamulec przedni(te rączki góra dół góra dół ...) To się po prostu dokręca tak? Sorka że tak pytam,ale dopiero zaczynam sie tym interesować
Za pomoc wielkie dzięki

Tylko jedna sprawa ! Jeździłem samochodem taty,i miałem problemy z ruszaniem(sprzęgło za szybko puszczane itp) xD
Chodzi mi o to że bez wahania kupie streeta,ale boje się że nie opanuje startu i redukcji biegów

Proszę doradźcie mi : Czy w 1/2 miesiące spokojnie opanuje te biegi i wszystko w tym stylu ? Prosiłbym o szybką odpowiedź ze strony osób posiadających motory xD I jeśli ktoś może niech napisze mi kilka słów o streecie

A i ostatnia rzecz ... U sprzedawcy bardzo buja się sprzęgło i hamulec przedni(te rączki góra dół góra dół ...) To się po prostu dokręca tak? Sorka że tak pytam,ale dopiero zaczynam sie tym interesować

Za pomoc wielkie dzięki

- SieczkaPL
- Świeżak
tak to sprawa dokrecenia ale moze byc zrabany gwint albo po prostu nie dokrecone
samochod, a motocykl to troche inna bajka ale oby dwa sa proste ja w samochod mojej siory wsiadlem, dwa razy mi zgasl i juz umialem ruszyc, rzadko jezdze samochodem a nawet to lbie bo moge jezdzic tylko po lasach i polach, no i parkingach , natomiast jak wsiadlem w samochod mojego ojca to nie umialem ruszyc i dopiero po kilku probach mi sie udalo (wiekszy samochod i za slabo dusilem na gaz i gasl)
na motocykl wsiadlem i ruszylem i sie udalo ale wsiadlem na drugiego i nie umiale ruszyc (wtedy jeszcze sie rozgladalem za moto i jezdzilem na tym co jechalem ogladac) na swoim sie przejechalem dwa razy i juz biegi mialem opanowane wiec to proscizna
co do tego moto to go nie kupuj bo to chinskie gowno i zal kasy lepiej kup dobra uzywke, lepiej bedzie jezdzic i dluzej i bedzie wytrzymalsza
o moto pytaj w co na pierwsze moto albo motocykle z ogloszen jak juz cos znajdziesz
samochod, a motocykl to troche inna bajka ale oby dwa sa proste ja w samochod mojej siory wsiadlem, dwa razy mi zgasl i juz umialem ruszyc, rzadko jezdze samochodem a nawet to lbie bo moge jezdzic tylko po lasach i polach, no i parkingach , natomiast jak wsiadlem w samochod mojego ojca to nie umialem ruszyc i dopiero po kilku probach mi sie udalo (wiekszy samochod i za slabo dusilem na gaz i gasl)
na motocykl wsiadlem i ruszylem i sie udalo ale wsiadlem na drugiego i nie umiale ruszyc (wtedy jeszcze sie rozgladalem za moto i jezdzilem na tym co jechalem ogladac) na swoim sie przejechalem dwa razy i juz biegi mialem opanowane wiec to proscizna
co do tego moto to go nie kupuj bo to chinskie gowno i zal kasy lepiej kup dobra uzywke, lepiej bedzie jezdzic i dluzej i bedzie wytrzymalsza
o moto pytaj w co na pierwsze moto albo motocykle z ogloszen jak juz cos znajdziesz

- talta
- Mieszkaniec forum
Niechcesz chinskiego skutera a to niby co to jest??? To jest chinski motorek z biegami. Za to siano lepiej sobie kup jakas uzywana aprilke rs albo jaka TZR-ke przerobiona na streeta. Bedziesz bardziej z tego zadowolony niz z tego czegos co nawet ciezko nazwac. Mi podstawowe opanowanie skrzyni zajelo jedno popoludnie (ale umiem dobrze jeździc autem) A co do bardzo dobrego opanowania to im wiecej kilometrow zrobisz tym bedziesz mial bardziej opanowana. Zalezy jak szybko sie uczysz.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Biegi to pestka jak 1 raz usiadłem na moto ani razu mi nie zgasł przy wbijaniu 1 czasami może lekko szarpneło ale nie zgasł. Auto to inna bajka ale też proste. Ost. miałem okazję ciągnąć jakąś ciężarówkę merca VW transporterem to też sobie poradziłem chodź gumy trochę spaliłem ^^. Nauka biegów to dosłownie parę minut. I nie kupuj tego chińskiego stolca. Szukaj takiej apki albo yamaszki streetównej
.

Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Człowieku, odpuść sobie to. To tylko wyrzucanie kasy w błoto, za którą można kupić niezłą używkę.
Który z czołowych producentów (Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia itd.) produkuje czterosuwowe silniki o poj. 50ccm? Żaden, bo każdy wie, że takie silniki są za bardzo awaryjne.
Już nie będę się wypowiadał na temat jakości... W końcu to chińczyk, a od nich lepiej trzymać się z daleka. Sama cena o tym świadczy - 4 tyś. za nowy motocykl? Ja się boje wiedzieć jak i z czego oni to robią.
Także przemyśl sprawę, bo to Ci powie każdy.
Co do operowania sprzęgłem to każdy na początku ma z tym chwilowy problem.
Który z czołowych producentów (Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia itd.) produkuje czterosuwowe silniki o poj. 50ccm? Żaden, bo każdy wie, że takie silniki są za bardzo awaryjne.
Już nie będę się wypowiadał na temat jakości... W końcu to chińczyk, a od nich lepiej trzymać się z daleka. Sama cena o tym świadczy - 4 tyś. za nowy motocykl? Ja się boje wiedzieć jak i z czego oni to robią.
Także przemyśl sprawę, bo to Ci powie każdy.
Co do operowania sprzęgłem to każdy na początku ma z tym chwilowy problem.
-
Frugos - Bywalec
Kingwaya też nie.
Yamaha, Aprilia, Honda, Suzuki, Peugeot, Derbi, itp - z tych marek szukaj. Nie bój się używek, musisz tylko dokładnie moto obejrzeć, najlepiej z kimś obeznanym.
Yamaha, Aprilia, Honda, Suzuki, Peugeot, Derbi, itp - z tych marek szukaj. Nie bój się używek, musisz tylko dokładnie moto obejrzeć, najlepiej z kimś obeznanym.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Jezeli wezmiesz kogos kto sie zna na motorach to nie masz czego sie bac. Jakies 90% uzytkownikow na tym forum ci powie ze lepiej kupic uzywana firmowke niz nowego chinczyka ktory wiecej bedzie stal niz jeździl
-
Tak tylko suzuki za 4000 trudno kupić dobre i w dobrym stanie ... Simsonów nie lubie bo to stare i wgl xD Głupio gadam,ale naprawdę wole nowy styl ...
No ale jeśli miałbym brać to Street GB Motor czy Skuter(Kingway PURGA) ?
No ale jeśli miałbym brać to Street GB Motor czy Skuter(Kingway PURGA) ?
- SieczkaPL
- Świeżak
Jedno i drugie to chinskie badziewie. Ale mysle ze do Kingway bedzie wiecej czesci. Chodz nie polecamani jednego ani drugiego.
-
Człowieku, w motocyklach nie liczy się rocznik. Kupisz 10 letni motocykl w dobrym stanie to pojeździ 1000 razy tyle co ten Twój nowy chińczyk.
Nie daj się na to skusić, bo będziesz żałował. Porozmawiaj nawet z jakimś mechanikiem to Ci powie to samo.
A za 4 tyś. można kupić naprawdę dobrą używkę. Nikt Ci nie karze kupować Simsona. Pooglądaj sobie takie motocykle choćby nawet jak Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50. Albo nawet jakieś Enduro - Derbi Senda, Aprilia RX itd.
Nie daj się na to skusić, bo będziesz żałował. Porozmawiaj nawet z jakimś mechanikiem to Ci powie to samo.
A za 4 tyś. można kupić naprawdę dobrą używkę. Nikt Ci nie karze kupować Simsona. Pooglądaj sobie takie motocykle choćby nawet jak Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50. Albo nawet jakieś Enduro - Derbi Senda, Aprilia RX itd.
-
Frugos - Bywalec
A ja zapraszam do tematu o chinolach.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości