[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Heh ludzie ja was nie rozumiem, po co te nerwy? Piszecie tak, jakby ustawa, która jeszcze nie weszła w życie miała UNIEMOŻLIWIĆ zrobienie prawka przed 24 rokiem życia... A przecież cały czas będzie możliwe zrobienie prawka już od 16 roku życia... Co prawda po 18-stce możliwe będzie uzyskanie kategorii pozwalającej na jeżdżenie moto do 47 KM, ale czy to mało? Bo myślę że 75% z tych co się tak oburza na mający powstać przepis może i "poradziło" by sobie z mocniejszym sprzętem, np. GSX-R 750, ale "radzić" sobie a jeździć dobrze to nie to samo... No chyba że chodzi tylko o szpan...
U naszych zachodnich sąsiadów też nie można od razu wsiadać na większe pojemności tylko stopniowo przesiadać się na nie z mniejszych...
U naszych zachodnich sąsiadów też nie można od razu wsiadać na większe pojemności tylko stopniowo przesiadać się na nie z mniejszych...
XF650
-
matheush - Świeżak
no spoko, tylko jak już ponad rok ciągle ciułam kase na motorek to chciałbym wiedzieć czy mam szanse na moje marzenie... <br><hr>bedzio010Komentatorzy napisał(a):Heh ludzie ja was nie rozumiem, po co te nerwy? Piszecie tak, jakby ustawa, która jeszcze nie weszła w życie miała UNIEMOŻLIWIĆ zrobienie prawka przed 24 rokiem życia... A przecież cały czas będzie możliwe zrobienie prawka już od 16 roku życia... Co prawda po 18-stce możliwe będzie uzyskanie kategorii pozwalającej na jeżdżenie moto do 47 KM, ale czy to mało? Bo myślę że 75% z tych co się tak oburza na mający powstać przepis może i "poradziło" by sobie z mocniejszym sprzętem, np. GSX-R 750, ale "radzić" sobie a jeździć dobrze to nie to samo... No chyba że chodzi tylko o szpan... U naszych zachodnich sąsiadów też nie można od razu wsiadać na większe pojemności tylko stopniowo przesiadać się na nie z mniejszych...<br><hr>matheush<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Póki co to wszystko jest jeszcze projektem, który mam nadzieję nie ujrzy światła dziennegoKomentatorzy napisał(a):Są jakieś wiadomości na ten temat? Jakie są szanse że ta ustawa wejdzie???<br><hr>bedzio010<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
smieszne too ja kupiłem honde cbr 900 3miechy nie mam prawka ale chce isc tego lata co bendzie! a jak wejdzie zakaz zdawania prawka we wieku 18lat co co sprzedac motor??hehe bo jakis idio.cos tam wymyslił bendzie więcej wypadków bo wiecej odób bendzie uciekac dlaczego???brak prawo jazdy kto stanie do katroli policyjnej??jak bnebendzie miał prawo jazdy!he smieszne to jest co co wy robicie!lma byc tak jak jest bez zmian!a ti co są przedziwko?to są idio.bo nie mają takiej maszyny wiecej wypadków to przez samochody jest bo ludzi nie umia jezdzić jak ktos ma prawko za kase to co sie dziwić takim baranom!
<br><hr>swir
<br><hr>swir
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a): Póki co to wszystko jest jeszcze projektem, który mam nadzieję nie ujrzy światła dziennego.<br><hr>Gelo
Pomine pytanie ile masz lat, Ludz sie dalej, Gdy Polska miala wejsc do UNI EU co niektorzy tez sie ludzili, ze nie wejdzie

Obecnie Ty tez nalezysz do tego gatunku

Komentatorzy napisał(a): ... co sprzedac motor??hehe bo jakis idio.cos tam wymyslił
Nie no dla Ciebie zrobia wyjatek
Komentatorzy napisał(a):
kto stanie do katroli policyjnej??
<br><hr>swir
Z tego co sie orietuje to wiekszosc csiganych albo po drodze sie rozbija albo zostaja zatrzymana.

tak na marginesie preczytaj to co napisales, ciezko Cie zrozumiec.

- andy7
- Moderator
No to jak to wprowadzą to i tak to będę jezdził nadal bez prawka, dla mnie to jest szczyt beszczelności...<br><hr>zyrafka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawko od 24 lat?? i to mówi pacan z ministerstwa który nigdy pewnie nawet na motorynce nie jeździł... dramat. zamiast się zabrać i zacząć myśleć nad sprawami priorytetowymi jak np. poprawianie jakości dróg w Polsce to oni robią wszystko aby tylko uprzykrzyć życie obywatelom. ale spoko. nowy przepis może wejść dopiero we wrześniu, 2009. na razie nie ma jeszcze gotowej ustawy na ten temat, i to tylko słowne zapowiedzi. Ale powiedzmy sobie szczerze- nawet jak to wprowadzą to i tak Ci którzy marzą o motocyklu, to i tak sobie go kupią i będą nim jeździć chodź by bez prawka. Bo który polski radiowóz dogoni motocykl?? ja mam już kasę i ambicje na motor. i żaden buc z ministerstwa mi nie będzie mówił czym mogę jeździć a czym nie.według mnie ministerstwo tą ustawą zrobi nie nam ale sobie większą szkodę. Bo teraz to ludzie nawet 18 latkowie na prawku mają chodź by małe, ale mają jako takie przeszkolenie. a jak to zlikwidują to zaczną na motocyklach jeździć 18 latkowie którzy nie maja o jeździe ani o przepisach zielonego pojęcia. i wtedy dopiero zaczną się wypadki, łamanie przepisów itd. No ale Polski minister jest zawsze najmądrzejszy....<br><hr>JTB67
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak owszem, 47KM nie jest wcale mało dla kogoś kto zaczyna przygodę z motocyklami.... ale dla kogoś kto jeździ na motocyklach od 11 roku życia to jedna trochę mało.......<br><hr>Jednak troche za mało....Komentatorzy napisał(a):Uwialbiam Wasze zdolnosci czytania ze zrozumieniem, ciekawe jak co niektory radza sobie w szkole ? Z projektu ustawy wynika, ze kazdy bedzie mogl na pierwsze moto kupic sprzet do mocy 47 KM. Uwazam, ze to wcale nie malo. <br><hr>andy7<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masakra kur*a, ja mam 17 lat i juz mam od dawna upatrzona dla siebie kilka typow motorow o pojemnosci 600. aktualnie mam trzeci motorek ( motorower ) i jezdze juz w sumie z 5 lat, czesto zdarza mi sie jezdzic na scigach 600 i mysle ze poradzilbym sobie. Caly czas myslalem ze juz za jakies pol roku bede mial wymarzone moto a tu nagle, kumpel mowi ze gadal z intruktorem na jazdach i maja podpisac od 1 stycznia ta jeb*na ustawe.....Narazie nie jest o tym tak glosno ale jak to wejdzie to trzeba cos bedzie pomyslec do to bedzie porazka stulecia...
nie dajmy sie !!!!!<br><hr>freerider

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
rok temu tez bylo o tym glosno i nic nie weszlo.moze to znowu jakas nie wiem bzdura.najlepiej z ta petycja na 100tys podpisow albo mniej to by moze nie wprowadzili.<br><hr>ziomoto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sranie w banie tam jest napisane "niedoświadczonych" to ja się pytam teraz. Mam 16 lat i czy według was po 6 latach nabiorę wiekszego doświadczenie bez jazdy na motocyklu niż po 2 latach ?
Dla mnie totalna paranoja
I tak jak ktoś wspomniał będzie jeszcze więcej ludzi bez prawka jeździć
A na dodatek zobaczycie że będzie jakiś bunt ( wyjedzie na motorach w cholerę ludzi od 18 do 23 i będą jeździć po ulicach)<br><hr>MotoManiak
Dla mnie totalna paranoja
I tak jak ktoś wspomniał będzie jeszcze więcej ludzi bez prawka jeździć
A na dodatek zobaczycie że będzie jakiś bunt ( wyjedzie na motorach w cholerę ludzi od 18 do 23 i będą jeździć po ulicach)<br><hr>MotoManiak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Drodzy kierowcy ścigaczy i innych jednośladów , sam jestem rowerzystą i dokładnie wiem co to idiotyczne pomysły ministerstwa infrastruktury
Niestety ich kretyńskie pomysły uderzają we wszystkich użytkowników jednośladów
Banda socjalistycznych biurokratów ! <br><hr>grzechu

Banda socjalistycznych biurokratów ! <br><hr>grzechu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co to w ogole ma byc, tez juz zbieram kase na 600-te a tu lipa, ale i tak ja kupie i mam te nowe przepisy w d***. Ostatnio cos w TV mowili ze to jednak wejdzie :S<br><hr>wtfKomentatorzy napisał(a):Drodzy kierowcy ścigaczy i innych jednośladów , sam jestem rowerzystą i dokładnie wiem co to idiotyczne pomysły ministerstwa infrastrukturyNiestety ich kretyńskie pomysły uderzają we wszystkich użytkowników jednośladów
![]()
Banda socjalistycznych biurokratów ! <br><hr>grzechu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nawet ten ministerek niema pojęcia ilu młodym ludziom zniszczył życie. Mogę się założyć że Cezary nigdy nie siedział na motorze, a tym bardziej nie jechał, więc niema pojęcia ile frajdy daje jazda na motorze,ten przepis nic nie da ludzie i tak będą jeździć tylko, że bez uprawnień, to, że są ludzie którym "odwala" i jeżdżą jak "świry" to niema znaczenia czy wsiądzie w wieku 18 lat czy 24 lat, czy tak czy tak będzie "świrował", tylko, że jak zacznie w wieku 18 lat będzie miał potem większe umiejętności. <br><hr>@#$Motocyklista$#@
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sram na nich, jeżdżę na motorach od 5 roku życia, w wieku 12 lat dosiadłem 125, teraz mając 17 lat kupilem sobie 600ccm i śmiało mogę powiedzieć, że jeżdżę bezpieczniej niż te barany co dopiero zrobiły kat. A i kupiły sobie duże motocykle. Ministerek w tym momencie sprawił, że prawdziwie zakochani w motocyklach młodzi ludzie będą jeździć bez uprawnień. Dziękujemy!!!...<br><hr>K
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oferujemy:
- świadectwa, dyplomy, legitymacje szkolne
- dowody osobiste, paszporty
- licencje
- prawo jazdy polskie i międzynarodowe
Kontakt
e-mail: natel@poczta.onet.eu
gg: 15960800<br><hr>natel
- świadectwa, dyplomy, legitymacje szkolne
- dowody osobiste, paszporty
- licencje
- prawo jazdy polskie i międzynarodowe
Kontakt
e-mail: natel@poczta.onet.eu
gg: 15960800<br><hr>natel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Super xD 6 lat będę na prawko czekać bo w tym roku nie mam kasy żeby zrobić... kretyński pomysł! może do emerytury w ogóle powinnam zaczekać.. wiadomo, że większość motocyklistów to ludzie młodzi i pewnie dlatego jest statystycznie więcej wypadkó z ich udziałem... nie wiem co temu ministrowi mózg wyżarło ale dało radę xD<br><hr>Jol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pewnie mnie za to zjedziecie ale jednak cos w tym prawdy jest,,,,18tcy nie wszyscy ale duza ilosc jezdza jak pojeb=ani wiec z jednej strony dobrze,,,zal tylko tych co maja frajde z jazdya nie glupieja na drogach tylko teg zal,,,a co do prawka wczoraj zanosilem badania lekarskie to mi P doktor powiedziala ze juz dostala do reki testy na motor za niedlugo bedą na 100% psychotesty na kat A wiec to jest paranoja przecierz nie zawodowo sie na motorku jezdzi:(,,,,ja sie pospieszam i za 2tyg zdaje (22) bo nie bede czekał 2 lata <br><hr>on
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości