Motocykle z ogłoszeń- pytania
- naimad
- Świeżak
Niezgodne z prawem. Mam nadzieje ze obsluga scigacza usunie ta aukcje...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Obsługa ścigacza ma do tego nie wiele bo to jest ogłosze nie z otomoto.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
Dandi93 - Bywalec
Witam.
Zacznę od tego, że chce kupić drugi w swoim życiu motor (jeszcze 2 tygodnie temu jeździłem skuterem - dosyć szybkim bo 85 max) , i w oko wpadła mi derbi senda... Mam 15 lat, 183cm wzorostu, 65 kg wagi. I tu moje pytanie, na allegro znalazłem derbi z 99r., blisko mnie...
Link:
http://allegro.pl/show_item.php?item=608529909 (otwórz link)
Czy taka senda dałaby radę? Motoru używałbym do jazd off-road i po drogach publicznych, czyli normalne użytkowanie
Dopytałem się, i w tej chwili, do wymiany jest napęd (łańcuch podobno się urwał) i akumulator. Cena ok. 1600zł. Czy warto kupić?
Ta senda to wersja limitowana: Bultaco Lobito, czyli zawieszenie Marocchi, i tylko tyle? Wersja ta jest rzadko spotykana, ale czy ktoś wie, jak wygląda sprawa awaryjności?
Pozdrawiam
Zacznę od tego, że chce kupić drugi w swoim życiu motor (jeszcze 2 tygodnie temu jeździłem skuterem - dosyć szybkim bo 85 max) , i w oko wpadła mi derbi senda... Mam 15 lat, 183cm wzorostu, 65 kg wagi. I tu moje pytanie, na allegro znalazłem derbi z 99r., blisko mnie...
Link:
http://allegro.pl/show_item.php?item=608529909 (otwórz link)
Czy taka senda dałaby radę? Motoru używałbym do jazd off-road i po drogach publicznych, czyli normalne użytkowanie
Dopytałem się, i w tej chwili, do wymiany jest napęd (łańcuch podobno się urwał) i akumulator. Cena ok. 1600zł. Czy warto kupić?
Ta senda to wersja limitowana: Bultaco Lobito, czyli zawieszenie Marocchi, i tylko tyle? Wersja ta jest rzadko spotykana, ale czy ktoś wie, jak wygląda sprawa awaryjności?
Pozdrawiam
- Radek9
- Świeżak
Derbi senda ogolnie to bardzo fajne motorki. Co do tego egzemplarzu to jak dla mnie troche niska cena (pamietaj ze musisz doliczyc koszta rejestraci, przeglad i tlumaczenie papierów) Martwi mnie ten zerwany łancuch czy czasem po drodze nie zostalo uszkodzone cos jeszcze... Jezeli masz niedaleko to jedz obejrzec...
-
Za 1600 zł to raczej ciezko bedzie znalesc motor i bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym (jezeli ktos bedzie chcial rocznikowo wmiare swierzy).
Ja u siebie tez musialem podjac taka decyzje i wybralem bardzo dobry stan techniczny kosztem wygladu
Ja u siebie tez musialem podjac taka decyzje i wybralem bardzo dobry stan techniczny kosztem wygladu
-
jak ja bym chcial sprzedac to bym go umyl, a nie taki zgnojony poza tym siedzenie i manetki wytarte co swiadczy o duzym przebiegu
w pelni sprawny ale naped do wymiany
wydaje mi sie, ze warto zainwestowac w niego i go kupic i trosze odpicowac ale bedzie to wymagalo czasu, do tego latanie zeby zarejestrowac, jesli silnik jest ok to bierz bo kosmetyke mozna zrobic i to jest proste i wmiare tanie ale zajmuje troche czasu, zapyaj kiedy byl remont i czy w ogole byl
poza tym kolo troche duzo spuscil z 2300 na 1600 ? mnie to troche dziwi nawet ak na urwany naped i nie sprawne aku to chyba troche za duzo..
w pelni sprawny ale naped do wymiany
wydaje mi sie, ze warto zainwestowac w niego i go kupic i trosze odpicowac ale bedzie to wymagalo czasu, do tego latanie zeby zarejestrowac, jesli silnik jest ok to bierz bo kosmetyke mozna zrobic i to jest proste i wmiare tanie ale zajmuje troche czasu, zapyaj kiedy byl remont i czy w ogole byl
poza tym kolo troche duzo spuscil z 2300 na 1600 ? mnie to troche dziwi nawet ak na urwany naped i nie sprawne aku to chyba troche za duzo..
- talta
- Mieszkaniec forum
Aukcja tej sendy skończyła się w kwietniu. Kilka dni temu zadzwoniłem, i o dziwo oferta nadal aktualna... Czyli ostnimi czasy musiał się łańcuch urwać, pytałem czy coś zostało uszkodzone np. osłona łańcucha, ale powiedział, że nie.
Jeśli chodzi o przebieg, to mówił, że po sprowadzeniu linka była urwana, i nie kupował - przebieg niby 12 tys.
Sprawa remontu wygląda tak - gość powiedział, że nic przy nim nie robił (oprócz płynów, filtrów - to oczywiste). Moto sprowadzone 2 lata temu...
I dalej mam dylemat, czy opłaca się w coś takiego inwestować, wolałbym sprawne
- jazda próbna i wiedziałbym co i jak. A takto to trochę kupowanie "kota w worku". Szukam czegoś, ale w "moim zasięgu" nie ma nic sensownego do 2200zł.
Ps. Jak jest z tą kosmetyką? Częsci nowe (plastiki, kanapa) są łatwo dostępne?
Jeśli chodzi o przebieg, to mówił, że po sprowadzeniu linka była urwana, i nie kupował - przebieg niby 12 tys.
Sprawa remontu wygląda tak - gość powiedział, że nic przy nim nie robił (oprócz płynów, filtrów - to oczywiste). Moto sprowadzone 2 lata temu...
I dalej mam dylemat, czy opłaca się w coś takiego inwestować, wolałbym sprawne

Ps. Jak jest z tą kosmetyką? Częsci nowe (plastiki, kanapa) są łatwo dostępne?
Ostatnio edytowano 13/6/2009, 10:11 przez Radek9, łącznie edytowano 1 raz
- Radek9
- Świeżak
Tu kupisz troche w ciemno bo sie nie przejedziesz. A jak na ten rocznik 12 tysiecy to zdecydowanie za malo. (chba ze wiekszosc czasu moto stal nieuzywany) I to ze przez tyle czasu jej nie sprzedal tez moze o czyms swiadczyc
-
Jezeli nikt jej nie chce kupic przez tyle czasu to musisz ja naprawde dobze przeswietlic (sprawdzic)
-
Jeśli chodzi o skutera, to wierzyłem czy niewierzylem - ale jedziło się dobrze
Jak mam sprawdzić skoro to nawet nie jeździ
Na co zwracać uwagę? Jak pomyśle ile trzeba by pracy włożyć żeby to jakoś wyglądało to nie wiem czy nawet pojade oglądać... Chociaż na miejscu może się okazać, że to jednak dobre moto - w co jednak wątpie.

Jak mam sprawdzić skoro to nawet nie jeździ

- Radek9
- Świeżak
Ja bym na twoim miejscu poszukał czego innego. Jezeli ktos nie dopilnowal wymiany napewdu i lancuch sie zerwal to ciekawe jak wyglada reszta podzespolów
-
Wszystko ok, tylko, że jak już coś jest sensownego - to poza zasięgiem cenowym
Dzisiaj to znalazłem: http://otomoto.pl/derbi-senda-r-50-nie-sm-dt-M1365408.html (otwórz link)
Widać, że moto zadbane. Ale moim zdaniem to trochę dużo jak na ten rocznik... Co sądzicie?

Dzisiaj to znalazłem: http://otomoto.pl/derbi-senda-r-50-nie-sm-dt-M1365408.html (otwórz link)
Widać, że moto zadbane. Ale moim zdaniem to trochę dużo jak na ten rocznik... Co sądzicie?
- Radek9
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość