Jazda na motorze = grzech? :/
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Jazda na motorze = grzech? :/
Myślałem, że juz gorzej byc nie może, miałem nadzieję, że będzie lepiej, ale na zmiany w traktowaniu motocyklistów musimy chyba trzeka conajmniej pół wieku.
Dzisiaj w Kościele na kazaniu duchowny wyraźnie potępił motycklistów. Czyli, że jazda na motorze jest zła, zastępuje nam Boga, prowadzi do śmierci i inne pierdoły. Oczywiście do tego opowiedział klasyczny mit o tym, że motocykliści zakładają sobie linki na szyję. Wypowiadał się na temat rzeczy, o których nie ma najmniejszego pojęcia i to mnie najbardziej zdenerwowało.
Jak ma się coś poprawic w Polsce jak ludzie nadal będą pieprzyc takie smutki? Ehh... Już krew człowieka zalewa.
Dzisiaj w Kościele na kazaniu duchowny wyraźnie potępił motycklistów. Czyli, że jazda na motorze jest zła, zastępuje nam Boga, prowadzi do śmierci i inne pierdoły. Oczywiście do tego opowiedział klasyczny mit o tym, że motocykliści zakładają sobie linki na szyję. Wypowiadał się na temat rzeczy, o których nie ma najmniejszego pojęcia i to mnie najbardziej zdenerwowało.
Jak ma się coś poprawic w Polsce jak ludzie nadal będą pieprzyc takie smutki? Ehh... Już krew człowieka zalewa.
-
Łukasz_15* - Świeżak
Jezus widzi, ze ksieza sie masturbuja xD
Miej wyje**** na to albo przestan chodzic do kosciola
wyznaj wiare Wielkiego Potwora Spagetti xD
Miej wyje**** na to albo przestan chodzic do kosciola

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl

-
Łukasz_15* - Świeżak

-
Łukasz_15* - Świeżak
Ja tam pier*** batmany,od bierzmowania w kosciele nie bylem 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
U mnie kiedyś był młody co jeździł cebrą 600.
Jakby tak ksiądz u mnie mówił na kazaniu to bym wstał, krzyknął zamknij twarz i wyszedł trzaskając drzwiami
Jakby tak ksiądz u mnie mówił na kazaniu to bym wstał, krzyknął zamknij twarz i wyszedł trzaskając drzwiami

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
Łukasz_15* - Świeżak
Nie ma to jak idiota. Ksiądz, nie ksiądz, pies go j...ł. Gorzej, że jak gada takie bzdury, to te durne mochery go słuchają, a to już gorzej. No ale - ja tam zawsze wychodziłem z założenia, żeby robić swoje, a jak się komuś nie podoba, to niech idzie się w kąt wypłakać, byle mi w drogę nie wchodził
Zresztą - jak mam być grzesznikiem? W boga nie wierzę, to w grzechy mam wierzyć? 

-
Ciechan666 - Świeżak
Koval135 napisał(a):Ja tam pier*** batmany,od bierzmowania w kosciele nie bylem
to tak jak moja siora

ja tam dzisiaj nie bylem olalem to i caly kosciol tez olewam i tych ksiezy tez
jestem tak jedwabisty, ze mnie nie przepuscil do drugiej klasy bierzmowania

oni gadaja pierdoly o ktorych nie maja pojecia i wierza w to tylko móhery i inni super swieci
powiedzal, ze motocykl zastepuje nam boga, mi widzimy cos w motocyklach, a on w bogu
u mnie w parafi ostatni ksiadz odszedl bo mial dwojke dzieci...

- talta
- Mieszkaniec forum
Prawda jest taka że może być ksiądz i ksiądz... To też ludzie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Skoro wypowiada się autorytatywnie na tematy o których nie ma pojęcia, jest klasycznym głupcem, a tacy nawet jak będą mieli kontrargumenty podane na tacy i nie będą mieli żadnego swojego żeby podtrzymać swoją teorię, powiedzą - nie, bo nie i koniec. Zmień księdza na takiego, który ma rozum i go używa. Jeśli w Twojej parafii sami tacy jak ten, poszukaj parafii, w której znajdziesz księdza mądrego.
RSV
-
kondraxk - Świeżak
matmax napisał(a):Ksiądz też człowiek ^^
Nie mozna ich tak usprawiedliwiac. Jak sie decyduja na celibat to niech go zachowuja. Przez 6 lat w seminarium wiedza co ich czeka, nikt nie trzyma ich na sile, zawsze mozna odejsc.
Nie popieram celibatu, wiec powinni go zniesc. Niech se beda ksiezmi, ale normalnie z rodzina i innymi czlowieczymi sprawami. Tak i tak maly procent dotrzymuje czystosci zlozonej na slubach, wiec jaki w tym sens? Niech ksiadz to zawod tak jak rzeznik, krawiec, lekarz itp.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5