Zobacz wÄ…tek - 929 na popych
NAS Analytics TAG

929 na popych

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

929 na popych

Postprzez cupone » 9/6/2009, 17:41

miałem problem z aku, w związku z tym spytać chce jeszcze o odpalanie na popych .. niestety byłem do tego zmuszony, 100 km od zakwaterowania(wyjazd z firmy po wygrany przetarg: ) w okół mnie las, do którego wyskoczyłem nasączyć glebę siurem prostym, i okazało się ze już nie odpali, wiec siedząc na nim odpychałem się ( licznik jeszcze dało się włączyć) do 12-15km/h i z niebezpiecznie z 1 (chyba 2 nie da się wbić) odpalałem, w trakcie powrotu takich postojów(z innych powodów) miałem kilka, chciałbym się dowiedzieć tylko czy poza samym niebezpieczeństwem odpalania, istnieje możliwość uszkodzenia motoru mechanicznie? czy elektronicznie? to wersja z immobilizerem
cupone
Świeżak

Postprzez bochen_team » 9/6/2009, 18:30

z uszkodzeń mechanicznych motocykla mogł Ci przeskoczyć łańcuszek rozrządu, ale jeśli nie odczułes roznicy w mocy to raczej nie stało sie nic. Ale w kazdym razie każde odpalenie moto z popuchu grozi takim własnie problemem, wiec lepiej jak najszybciej zrób z tym porządek ;D
bochen_team
Świeżak

Postprzez TomaszL » 9/6/2009, 21:45

lepiej z 2 biegu (łatwiej jak nie w ruchu to na postoju wrzucić) i w miare możliwości płynnie sprzęgło puścić i nic nie ma prawa sie stać
a co rozrusznik najpierw zaproszenie wysyła czy odrazu szarpie za wał :)
cza być tfardym nie mientkim
TomaszL
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 9/6/2009, 21:58

Rozrusznik daje inną prędkość obrotową oraz nie szarpie tak jak przy rozruchu na pych.

Polecam sprawdzić napięcie ładowania i stojan.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez TomaszL » 10/6/2009, 20:52

Raczek_6 napisał(a):Rozrusznik daje inną prędkość obrotową oraz nie szarpie tak jak przy rozruchu na pych.

jeżeli umiejętnie odpalasz na pych to nic nie uszkodzisz
a ładowanie naturalnie że sprawdzić można a nawet trzeba
cza być tfardym nie mientkim
TomaszL
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

na górê