929 na popych
• Strona 1 z 1
929 na popych
miałem problem z aku, w związku z tym spytać chce jeszcze o odpalanie na popych .. niestety byłem do tego zmuszony, 100 km od zakwaterowania(wyjazd z firmy po wygrany przetarg: ) w okół mnie las, do którego wyskoczyłem nasączyć glebę siurem prostym, i okazało się ze już nie odpali, wiec siedząc na nim odpychałem się ( licznik jeszcze dało się włączyć) do 12-15km/h i z niebezpiecznie z 1 (chyba 2 nie da się wbić) odpalałem, w trakcie powrotu takich postojów(z innych powodów) miałem kilka, chciałbym się dowiedzieć tylko czy poza samym niebezpieczeństwem odpalania, istnieje możliwość uszkodzenia motoru mechanicznie? czy elektronicznie? to wersja z immobilizerem
- cupone
- Świeżak
z uszkodzeń mechanicznych motocykla mogł Ci przeskoczyć łańcuszek rozrządu, ale jeśli nie odczułes roznicy w mocy to raczej nie stało sie nic. Ale w kazdym razie każde odpalenie moto z popuchu grozi takim własnie problemem, wiec lepiej jak najszybciej zrób z tym porządek ;D
- bochen_team
- Świeżak
lepiej z 2 biegu (łatwiej jak nie w ruchu to na postoju wrzucić) i w miare możliwości płynnie sprzęgło puścić i nic nie ma prawa sie stać
a co rozrusznik najpierw zaproszenie wysyła czy odrazu szarpie za wał
a co rozrusznik najpierw zaproszenie wysyła czy odrazu szarpie za wał

cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
Raczek_6 napisał(a):Rozrusznik daje inną prędkość obrotową oraz nie szarpie tak jak przy rozruchu na pych.
jeżeli umiejętnie odpalasz na pych to nic nie uszkodzisz
a ładowanie naturalnie że sprawdzić można a nawet trzeba
cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości