Zobacz wÄ…tek - blokada na wydechu
NAS Analytics TAG

blokada na wydechu

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

blokada na wydechu

Postprzez toldo » 9/6/2009, 05:48

Witam,
jestem posiadaczem hondy cb 500
az ze idzie mi ona do 150km/h to pojechalem do serwisu i mechanik mi gada ze na wydechu jest blokada moze mi ja zdjąc, wracam a tu z wydechu cala ta rurka w srodku wyjeta, nie ma jej, fakt jest ładny basowy dzwięk ale mam wrazenie ze moc spadła i jest gorzej jak było.. ;/ ktos mi wyjasni o co tu chodzi??
pzdr
toldo
Świeżak

Postprzez michael » 9/6/2009, 07:05

Chyba ci wkład tłumiący wywalił, a nie blokadę... To nie skuter. Ja bym zaczął od regulacji gaźników, często tam siedzi przyczyna nie osiągania fabrycznego v-max. Jeśli motocykl był sprowadzony z zachodu europy to bardzo możliwe, że blokadą są zwężania w króćcach ssących, które często wystarczy wyciąć nożykiem (to po prostu nadlana guma ograniczająca prześwit króćców). Przy blokowaniu do najsłabszej wersji (w niemczech się zdarzają takie 27KM, wynika to z tamtejszych przepisów) zmieniane są również dysze w gaźnikach. Na twoim miejscu zażądałbym nowego tłumika i skończył współpracę z takim "mechanikiem"!
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez Raczek_6 » 9/6/2009, 21:09

Ciekawe skÄ…d siÄ™ tacy mechanicy biorÄ… ?

Zobacz czy na króćcach dolotowych między gaźnikiem a głowicą masz napisaną moc w "kW" jeśli jej nie ma przyda się serwis: zawory, gaźniki, świece filtr powietrza.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê