Problem z reflektorem - bardzo słabo świeci,co z tym zrobić?
• Strona 1 z 1
Problem z reflektorem - bardzo słabo świeci,co z tym zrobić?
Witam,
nie jestem zadowolony z działania mojego reflektora z przodu w kawasaki zzr 600 z 1991 roku. Jestem przyzwyczajony do samochodu i zwyczajnie kiepsko w nim widzę i nie czuję się zbyt bezpiecznie. Do tego jak go włącze, na drodze ok 50cm przed nosem widze takie nieregularne kreski światła. Kompletnie jestem ślepy wieczorem. Czy da się wymienić reflektor na taki nowszego typu jakie montowane są w nowych motorach? Mój, choć w bdb stanie, dalej ma ryflowane szkło i po świeceniu wyraźnie widać, że został uderzony pędzącym rydwanem czasu. Co można zrobić? Są na allegro do kupienia, ale też stare, nowsze pewnie nie będą pasować. Zmienić żarówkę na jakąś nowoczesną? Odbłyśnik? Co sądzicie o jakiś żarówkach niby ksenonowych...
Dziękuję i pozdrawiam
nie jestem zadowolony z działania mojego reflektora z przodu w kawasaki zzr 600 z 1991 roku. Jestem przyzwyczajony do samochodu i zwyczajnie kiepsko w nim widzę i nie czuję się zbyt bezpiecznie. Do tego jak go włącze, na drodze ok 50cm przed nosem widze takie nieregularne kreski światła. Kompletnie jestem ślepy wieczorem. Czy da się wymienić reflektor na taki nowszego typu jakie montowane są w nowych motorach? Mój, choć w bdb stanie, dalej ma ryflowane szkło i po świeceniu wyraźnie widać, że został uderzony pędzącym rydwanem czasu. Co można zrobić? Są na allegro do kupienia, ale też stare, nowsze pewnie nie będą pasować. Zmienić żarówkę na jakąś nowoczesną? Odbłyśnik? Co sądzicie o jakiś żarówkach niby ksenonowych...
Dziękuję i pozdrawiam
ZZR 600
- Rocks
- Świeżak
Na początek wyjmij reflektor, w miarę możliwości wyczyść w środku i kup nową żarówkę (pewnie tam jest H4, nie baw się w te "ksenony"). Też tak miałem, po wyjęciu starej żarówki okazało się, że była na wykończeniu, czymś białym zaszła.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Nie zakladaj tych pseudoksenonowych zarowek. Polecam Ci zarowki OSRAM Nightbraker albo Philips X-Treme Power - to dosc drogie zarowki, ale bardzo skuteczne. Postaraj sie czyms wyczyscic ten reflektor. Jezeli istnieje mozliwosc oddzielenia klocza to przepoleruj go delikatnie pasta polerska.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
A czy duza daje wymiana z ze zwyklcyh starych H4 na halogenowe ktore rzekomo daja o 50% wiecej swiatla?
Czy moze wsadzic mocniejsza zarowke?
O ile taki patent przejdzie ;p

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości