Zobacz wątek - Pękniety karter w 929 rr
NAS Analytics TAG

Pękniety karter w 929 rr

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Pękniety karter w 929 rr

Postprzez warjatron » 5/6/2009, 12:40

Witam.

Panowie mam do kupienia 929 rr z delikatnie peknietym karterem za powiedzmy rozsadne pieniadze.Uszkodzenie nie jest duże po lewej str lekko przy śrubie pękł karter wycieku nie ma, ale jestem w kropce, bo to jedyny mankament tego motonga.
Moto przygotowane do sezonu, ponieważ przeszło pełen serwis na Bakalarskiej.
Pytanie brzmi co Wy o tym sądzicie ponieważ bije sie z myślami czy sobie ją odpuścic czy wziąść???
Chłopaki z Bakalarskiej mówią, że to część silnika, która wogóle nie pracuje i, że jest to do zrobienia i, że nic sie złego z tego tytółu nie stanie.
Moto nie idzie przez ich komis, ponieważ facet nie chcial sie pozbywać 2oo - ale "musi".

ProszÄ™ o konstruktywne i poparte rzeczowymi argumentami podpowiedzi.

Pozdrawiam
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
warjatron
Świeżak

Postprzez elco » 5/6/2009, 13:12

Jezeli rzeczywiscie jest to jedyny mankament, ktory nie ma powaznej przyczyny, cena jest adekwatna do stanu to mysle, ze nie ma sie czego bac. Czesci do 929 jest calkiem sporo na allegro. Mysle, ze spokojnie znajdziesz tam uzywany dekiel w calosci. Podejrzewam, ze nie bedzie to nawet duzy koszt.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez warjatron » 5/6/2009, 13:43

Dzieki zaposta, z tym, że gdyby to było na deklu to spoko bo to nie jest problem, ale mam obawy ponieważ to jest pękniecie juz na silniku, tuz za deklem tak jak idzie jedna z dolnych srub :/
warjatron
Świeżak

Postprzez elco » 6/6/2009, 10:45

Mysle, ze to tez nie bedzie wiekszy problem. Jezeli jest to nieduze pekniecie, mozna to smialo zespawac. Tam nie ma prawie zadnych naprezen, wiec ryzyko ponownego pekniecia jest niezwykle male.
Ostatnio edytowano 6/6/2009, 15:45 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez cichy » 6/6/2009, 10:56

No a czemu pękło?
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez warjatron » 7/6/2009, 15:48

Były dwie wersje odnosnie pekniecia: jedno ze uderzyła w krawężnik, drugie, że ktoś urwł śróbe mocującą dekiel i, że potem wiercił, żeby włozyć drugą sróbę, i rzeczywiście nie jest to standardowy rozmiar tej śruby.
Natomiast darowałem sobie tą sztuke po przejażdżce ponieważ bylo to istne rodeo, jeżdziła sama i nawet trzymanie kierownicy w rękach nic nie dawało bo to moto decydowałjakim torem jechac bedziemy.
Temat można zamknąć, ponieważ wczoraj zakupiłem inna sztuke za rozsądne pieniądze w dobrym stanie, tak wiec jestem zadowolony.
Dzieki za posty i Pozdrawiam :)
warjatron
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê